Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Έκκληση της Εθελοντικής Ομάδας Γιαννιτσών, για βοήθεια στους πρόσφυγες

  Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν περάσει τα σύνορα από τον Έβρο περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες. Οι πιο πολλοί από αυτούς είναι Κούρδοι, πρόσφυγες πολέμου, από τα μαρτυρικά χωριά Αφρίν και Κομπάνι.
Κάποιοι έχουν πάει στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων (στα Διαβατά, τα Λαγκαδίκια και την Αλεξάνδρεια) και κάποιοι έχουν μείνει στους δρόμους και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης ή και αλλού.
Η κατάσταση είναι τραγική, τόσο γι' αυτούς που είναι στους δρόμους, όσο και γι' αυτούς που βρήκαν καταφύγιο στους καταυλισμούς, επειδή η δυνατότητα κάλυψης των αναγκών (σε στέγη, φαγητό κ.λπ.) έχει ξεπεραστεί. Η πρόθεσή τους είναι βέβαια να φύγουν ....
στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά για όσο θα μείνουν εδώ, στερούνται και τα στοιχειώδη.
Εθελοντικές ομάδες και πάλι δραστηριοποιούνται για την προσωρινή ανακούφιση των προσφύγων (μεταξύ αυτών και μια γερμανική εθελοντική ομάδα, που καθημερινά προσφέρει 400 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού).
 Αν μπορούμε, ας κάνουμε κάτι κι εμείς.
Συγκεντρώνουμε: φάρμακα (κυρίως παυσίπονα), βρεφικά γάλατα και βρεφικές τροφές, πάμπερς,, είδη προσωπικής υγιεινής, γάλατα, ξηρά τροφή, κουβέρτες, υποστρώματα, παπούτσια (όχι ρούχα προς το παρόν).
Τόποι συγκέντρωσης: Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και γραφείο Θ. Αχτσιόγλου.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23820 24064 - 6976640587.
Θα δούμε αν μπορούμε να επαναλάβουμε αυτό που κάναμε παλιότερα και για την Ειδομένη, αν δηλαδή μπορούμε να ετοιμάσουμε κάποιες φορές μαγειρεμένο φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: