Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση κατά των κυβερνητικών μέτρων από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ΠΕ Πέλλας (Γιαννιτσών)

 Την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με συνθήκες πρωτοφανούς εργασιακής ανασφάλειας, με μειώσεις μισθών, πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή τους και κακές συνθήκες εργασίας, η Κυβέρνηση  για να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση, τους "χτυπά" στο κατοχυρωμένο δικαίωμα τους στην απεργία, με την υπερβολικά αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων για τη λήψη απεργιακής απόφασης, στοχεύοντας στη μη πραγματοποίηση των απεργιών δίνοντας ένα ακόμα δώρο στους εργοδότες. Ακόμη,  κόβει οικογενειακά επιδόματα από τις τρίτεκνες οικογένειες, παραδίδει τα λαϊκά σπίτια στα χέρια των διεθνών fund και μεταφέρει στο υπερταμείο που ελέγχουν οι δανειστές την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια!...

  Η πρωτοφανής αυτή παρέμβαση ανατρέπει κατακτήσεις των εργαζομένων εδώ και πολλές δεκαετίες αναφορικά με το δικαίωμα στην απεργία. Επιπλέον μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η ακίνητη περιουσία της λαϊκής οικογένειας θα υφαρπάζεται χωρίς δικαίωμα διαμαρτυρίας, χωρίς δημοσιότητα, χωρίς  σεβασμό στο δικαίωμα της στέγασης των οικογενειών.
Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να εφαρμοστεί ο νόμος και οι επιταγές της τρόικας στα κοινωνικά κινήματα, στην λαϊκή οικογένεια, στη δημόσια περιουσία..
  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ΠΕ Πέλλας ζητά από την Κυβέρνηση να σταματήσει την υλοποίηση μέτρων που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία και να αποσύρει την απαράδεκτη τροπολογία. Επιπλέον, ζητά από τους εκπροσώπους του Ελληνικού κοινοβουλίου να αναλογιστούν τη θέση και την ευθύνη τους, να σεβαστούν και να οχυρώσουν το δικαίωμα στην απεργία, καταψηφίζοντας οποιαδήποτε ρύθμιση που βρίσκεται "απέναντι" στους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους.
Καλούμε  όλους τους εργαζόμενους  σε αγωνιστική ετοιμότητα, να μετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια και σε όσες μορφές δράσεις αποφασιστούν από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα το επόμενο διάστημα ενάντια στο φίμωμά τους και στην υφαρπαγή των κεκτημένων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: