Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Διενοριακό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στα Γιαννιτσά
Το πρωινό του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε, για 2η φορά μια ξεχωριστή και πλούσια σε εμπειρίες διοργάνωση ανάμεσα στις Κατηχητικές Συνάξεις των Γιαννιτσών και της ευρύτερης περιοχής. Το 2ο Διενοριακό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου «Τρέξε για το Κατηχητικό σου» έλαβε χώρα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Πλατανότοπος» στα Γιαννιτσά. Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την ενορία Αγίων Αποστόλων
Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ κ. Ιωήλ και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Το Δ.Α.Κ. Πλατανότοπος,....
καθώς οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν, γέμισε από νωρίς με τις φωνές, την ζωντάνια και την χαρά των παιδιών-αθλητών, όλων των ηλικιών, όλων των ενοριών της περιοχής Γιαννιτσών. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν, είτε ως αθλητές, είτε -ενθαρρύνοντας την προσπάθεια των φίλων τους ή των παιδιών τους- ως θεατές. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν φίλους, να βιώσουν τα μοναδικά συναισθήματα των αγώνων αντοχής αλλά και να κάνουν πράξη το «ευ αγωνίζεσθαι».
Αξιοσημείωτο ήταν ότι πήραν συμμετοχή και τερμάτισαν τον αγώνα τους 140 παιδιά από όλες τις ηλικίες. Συγκεκριμένα εκτός από τις ενορίες της πόλης των Γιαννιτσών συμμετείχαν παιδιά από τα κατηχητικά των ενοριών Νέου Μυλοτόπου, Αξού, Αμπελειών, Καλλίπολης, Καρυώτισσας, Σκύδρας, Λιποχωρίου και Πενταπλατάνου.  Ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος από τον περσινό (90 παιδιά), γεγονός που δείχνει ότι τα κατηχητικά, οι ενορίες και ο κόσμος αγκαλιάζουν τέτοιες «γιορτές».
Πριν την έναρξη των αγώνων τιμήθηκε από τους διοργανωτές ο π. Θεόδωρος Περπερίδης, εφημέριος της ενορίας Αγίου Αθανασίου Αμπελειών για την προσφορά του στον αθλητισμό και κυρίως για το κατόρθωμά του να συμμετέχει τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, στον ιστορικό και διεθνή υπέρ-μαραθώνιο των 247χλμ., το «Σπάρταθλον».
Μετά το πέρας των αγώνων βραβεύτηκε το Κατηχητικό με τους περισσότερους βαθμούς, ανάλογα με την κατάταξη των 6 ( έξι ) πρώτων αθλητών ανά κατηγορία. Η διοργανώτρια ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών βρέθηκε στην «κορυφή» και ακολούθησαν οι ενορίες των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και της Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: