Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ολοκλήρωση Ημερίδας «Θέματα Ψυχοσεξουαλικής Ανάπτυξης μικρών Παιδιών»

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα για τις/τους νηπιαγωγούς της 35ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ν. Πέλλας «ΌΡΑΜΑ».
Την Ημερίδα παρακολούθησαν περίπου 250 νηπιαγωγοί του Νομού, με στόχο να ενημερωθούν σε θέματα προστασίας των παιδιών, αλλά και πρόληψης από ενδεχόμενη σεξουαλική παρενόχληση/κακοποίηση. Η προστασία των μικρών παιδιών αυξάνεται μέσα από την εφαρμογή προγραμμάτων ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης στο νηπιαγωγείο, τα οποία και παρουσιάστηκαν αναλυτικά...
 
Εισηγήτριες ήταν η κ. Αργυρώ Ρέντζη, Νηπιαγωγός, ΜEd, αποσπασμένη στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και συγκεκριμένα στην Επιστημονική Μονάδα Προσχολικής Αγωγής/Καινοτόμων Προγραμμάτων και Μεθόδων, η οποία μίλησε για την "Παιδική Σεξουαλική Κακοποίηση" και παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μη φοβάσαι την αγκαλιά" και η κ. Μαργαρίτα Γερούκη, Δρ. Παιδαγωγικής, Σχολική Σύμβουλο 4ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΕ Χανίων, που μίλησε για την "Σεξουαλική Αγωγή στο ελληνικό σχολείο" και παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις".
Οι εισηγήσεις ήταν άψογες, επίκαιρες, επιστημονικά τεκμηριωμένες και οι εισηγήτριες κατάφεραν με τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.
Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από τον επιστημονικά υπεύθυνο του Κ.Π. «Όραμα» κ. Λάζαρο Σιάντση, του εκπαιδευτικού προγράμματος ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: