Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Εντυπωσίασε το κοινό η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, από τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ», μεγαλειώδης συναυλία, σε συνεργασία με το δήμο Πέλλας, τη ΔΗΚΕΠΑΠ, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (Σ.Ο.ΝΕ) υπό τη διεύθυνση του Ευάγγελου Αραμπατζή.
Οι μουσικοί, του Ομίλου κατά την άφιξη τους στην πόλη παιάνισαν το παραδοσιακό εμβατήριο “Μακεδονία ξακουστή” και  αμέσως μετά το εφηβικό τμήμα παρουσίασε  τους χορούς, συρτό Μακεδονίας, Ράικο και Λεβέντικο (πουστσένο). Σκοπός της υποδοχής ήταν αφενός μεν να εκφραστεί η εκτίμηση και η αγάπη προς το Μαέστρο Ευάγγελο Αραμπατζή, τους τραγουδιστές και τα μέλη της ορχήστρας ...
(Νέοι μουσικοί απ’ όλη την Ελλάδα) για τη συμμετοχή τους στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας αφετέρου δε να γνωρίσουν λίγα πράγματα για την πόλη των Γιαννιτσών και τους κατοίκους της, που τους φιλοξενούσε για τρίτη φορά. Τα παιδιά της Σ.Ο.Ν.Ε ενθουσιάστηκαν με την υποδοχή και μετά από την σύντομη δεξίωση που ακολούθησε ξεκίνησαν να ετοιμάζονται για την συναυλία.
Η συναυλία ξεκίνησε σύμφωνα με το πρόγραμμα με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του ομίλου κ. Γ. Δόντσιου
Το φουαγιέ του Θεάτρου  κοσμήθηκε  με πανέμορφα έργα ζωγραφικής της «Κιβωτού Ολιστικής παιδείας των Ενόπλων Δυνάμεων» όπου είχε την ευκαιρία να τα θαυμάσει το κοινό  της πόλης  παρουσία των  δημιουργών τους.
           Η συναυλία της Σ.Ο.Ν.Ε ήταν όπως αναμένονταν εξαιρετική, με γνωστά κομμάτια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό στο κατάμεστο πνευματικό κέντρο. Μετά το πέρας της εκδήλωσης επιδόθηκαν αναμνηστικά δώρα και διπλώματα ενώ ο εμπνευστής και μαέστρος της Σ.ΟΝ.Ε κ. Ευάγγελος Αραμπατζής ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον ΕΟΓ “Η ΠΕΛΛΑ” για την φιλοξενία του αλλά και για την συνολική του στήριξη προς τη Σ.ΟΝ.Ε με την οποία ο όμιλος συνδέεται πλέον με άρρηκτους δεσμούς φιλίας.
            Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος ευυπόληπτων προσωπικοτήτων της πόλης από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό τομέα, όπως και από την Εκκλησία και τη Στρατιωτική Ηγεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: