Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Μεγάλη επιτυχία στις μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις στο Σταυροδρόμι

     Ολοκληρώθηκαν με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου και μεγάλη επιτυχία οι Μουσικές-Χορευτικές Εκδηλώσεις για το Πανηγύρι της Παναγιάς και τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Σταυροδρομίου «Οι  Γηγενείς» το διήμερο 15 και 16 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού.
     Το Δ.Σ. του Συλλόγου, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και τη στήριξη στις προσπάθειές του, αναφέρθηκε στην ενεργή παρουσία του Συλλόγου στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα από το 1997.
     Την πρώτη ημέρα των Εκδηλώσεων ....
στις 15 Αυγούστου ο κόσμος είχε την ευκαιρία  να θαυμάσει και να χειροκροτήσει τα Χορευτικά Συγκροτήματα από Βαλκανικές χώρες και το  Κέντρο Λαογραφικών Μελετών από την Αθήνα.

     Στη συνέχεια ακολούθησε λαϊκό γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες με την Ορχήστρα «Παραδοσιακό Μεράκι»
     Την δεύτερη ημέρα των Εκδηλώσεων στις 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή βραδιά τοπικής Μακεδονικής παράδοσης με τη συμμετοχή 12 Συλλόγων, που χορεύοντας πατινάδα πέρασαν κατά μήκος όλο το χωριό και κατέληξαν σε μια κοινή χορευτική εμφάνιση στον χώρο των εκδηλώσεων με τοπικούς χορούς.

     Τιμήθηκε από τον Σύλλογο για την πολυετή προσφορά του στη διατήρηση της τοπικής παράδοσης ο μουσικός-κλαριντζής Ζλατάνης Γιαννάκης.

     Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο κόσμος συμμετέχοντας σ'ένα μαζικό λαϊκό γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες με την Ορχήστρα «Μακεδονικό Μεράκι»

Δεν υπάρχουν σχόλια: