Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αντιδρούν με απεργία για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας συμμετέχει στην Απεργία του κλάδου την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στην απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που ουσιαστικά καταργεί την Κυριακάτικη αργία.
Στη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα στην απεργία αναφέρονται τα εξής:
Στις 16 Ιουλίου, για μια ακόμα Κυριακή, καλούνται οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, οι Κυβερνήσεις ...
 και οι μεγάλοι εργοδότες.
Αυτή την Κυριακή 16.7 θα λειτουργήσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των ενδιάμεσων θερινών εκπτώσεων, όπως προβλέπει η Μνημονιακή  νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13
Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο και οι οργανώσεις μας  δεν το βάζουμε κάτω! 
Συνεχίζουμε τον αγώνα και την αντίστασή μας να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που επιτρέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Είναι νόμοι που καταστρέφουν την οικονομία, τον κλάδο, τους εργαζόμενους.  Είναι νόμοι που κάνουν τους εργαζόμενους ακόμα πιο λάστιχο, που εντείνουν την εκμετάλλευση και διευρύνουν την εργασιακή ζούγκλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: