Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Επίδοση ψηφίσματος και ευρεία σύσκεψη με την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτών

Σε κλίμα δυναμικών κινητοποιήσεων βρίσκονται οι αγρότες της Π.Ε. Πέλλας, αντιπροσωπεία των οποίων επισκέφτηκε σήμερα το πρωί την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κα Αθηνά Αθανασιάδου - Aηδονά, στο γραφείο της και της επέδωσε σχετικό ψήφισμα με τις απόψεις και αιτήματα των αγροτών της περιοχής. Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου.
Κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Πέλλας και δρομολογήθηκαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα χρειαστεί να αναληφθούν σε τοπικό επίπεδο, ώστε να υπάρξουν λύσεις ....
σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, τα συναρμόδια Υπουργεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Ιδιαίτερα συζητήθηκε η δυνατότητα μείωσης του κόστους παραγωγής, η βελτίωση της ποιότητας και των συνθηκών διακίνησης των αγροτικών προϊόντων και, ιδιαίτερα, των ροδάκινων που ευδοκιμούν την τρέχουσα περίοδο, η ρύθμιση του καθεστώτος απασχόλησης των μετακλητών εργατών γης, η θεσμοθέτηση ενός μόνιμου οργάνου παρακολούθησης και υποστήριξης της αγροτικής ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο, η λειτουργία των κέντρων παραλαβής φρούτων, η ενδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος των αγροτών, κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: