Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως στην 8η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως

Την Τρίτη 23 Μαΐου, στις 11.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η 8η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με εισηγητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο ποιμένας της Εκκλησίας και το άγχος της εποχής μας».
Ο Σεβασμιώτατος βασιζόμενος στην αγιογραφική και αγιοπατερική παράδοση υπογράμμισε την σπουδαιότητα της εμπιστοσύνης του ανθρώπου στην θεία πρόνοια και της επιρρίψεως σε αυτήν όλων όσων τον γεμίζουν με άγχος και αγωνία. Τόνισε επίσης ότι έργο των ποιμένων της Εκκλησίας ...
είναι να τονίζουν αυτή την αλήθεια με τρόπο απλό στους πιεσμένους από τα διάφορα προβλήματα ανθρώπους της εποχής μας, να παρηγορούν τον λαό του Θεού και να τον στηρίζουν. Να υπενθυμίζουν ακόμη στον πληγωμένο από την αμαρτία άνθρωπο την αδιάκριτη αγάπη του Θεού προς όλα τα πλάσματά Του και την υπέρτατη προσφορά του Υιού Του για την σωτηρία του ανθρώπου καθοδηγώντας τον στην μετάνοια. Ο ιερέας, προσέθεσε ο Σεβασμιώτατος, βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινωνίας και από θετικής αλλά και από αρνητικής απόψεως. Συχνά γίνεται αντικείμενο αδυσώπητης κριτικής, επειδή υπάρχουν ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις από αυτόν παρά το γεγονός ότι είναι και αυτός άνθρωπος. Ο ίδιος ο ιερέας αντιμετωπίζοντας τα δικά του οικογενειακά ή άλλα προσωπικά προβλήματα κινδυνεύει να ξεχάσει την άλλη του οικογένεια, δηλαδή το ποίμνιό του. Γι᾿ αυτό χρειάζεται ο ίδιος πρώτα από όλους να εναποθέτει το βάρος των προβλημάτων του στον Θεό και να συνεχίζει το έργο του σύμφωνα με το παράδειγμα των αποστόλων αλλά και όλων των αφανών αλλά αγιασμένων κληρικών, οι οποίοι υπερβαίνοντας τα δικά τους προβλήματα μετέφεραν και μεταφέρουν την ειρήνη και την αγάπη του Θεού στους συνανθρώπους τους.

Την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο, ενώ στο δεύτερο μέρος της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ενημέρωσε τους παρισταμένους κληρικούς για ζητήματα σχετικά με την ιερατική τους διακονία και απηύθυνε προς αυτούς πατρικές παραινέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: