Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης οι δημοτικοί υπάλληλοι χαρακτηρίζοντας την "χαλκευμένη"

Ανακοίνωση του Δ.Σ. εργαζομένων στο δήμο Πέλλας
Ο Σύλλογος εργαζομένων δήμου Πέλλας εναρμονιζόμενος με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ ζητά από τα μέλη της να απέχουν από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.
Δηλώνουμε ότι θεωρούμε ύποπτη αυτή την στιγμή την σπουδή της Διοίκησης του ΚΕΚΑΠΠΑ να προηγηθεί πανελληνίως στις εν λόγω διαδικασίες, θα περιμέναμε να δείξει την ίδια σπουδή και σε άλλα θέματα. Δεν αναγνωρίζουμε καμία αξιολόγηση που διενεργείται  από δοτούς προϊσταμένους οι οποίοι στερούνται της νόμιμης ...
επιλογής από το υπηρεσιακό συμβούλιο. Επιπλέον είναι γνωστό ότι και στο Δήμο μας, πολλοί προϊστάμενοι και υπάλληλοι απασχολούνται σε άσχετο αντικείμενο με την οργανική τους θέση, ποιος θα αξιολογήσει ποιόν?
Θετική καινοτομία που εισάγει ο αντίστοιχος νόμος είναι η αξιολόγηση προϊσταμένων από υφισταμένους. Ο νόμος επιβάλλει, για να διασφαλιστούν οι υπάλληλοι από πιθανές πράξεις αντεκδίκησης, να εξασφαλιστεί η μυστικότητα αυτών των κρίσεων. Ως σύλλογος δηλώνουμε ότι αν δεν διασφαλιστεί η απαραίτητη μυστικότητα παραβιάζεται ουσιαστικά και νομικά η διαδικασία και καθίστανται υπόλογοι όσοι στρεβλώσουν την διάταξη.
Ως σύλλογος πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει ουσιαστική αξιολόγηση, με προϋπόθεση την στοχοθεσία , που να διέπεται από διαφανείς όρους και διαδικασίες. Η πονηρά επιπόλαιη εφαρμογή αξιολόγησης χωρίς τις προηγούμενες προϋποθέσεις μας βρίσκει αντίθετους και πρέπει να την καταργήσουμε στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: