Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη Σταυρου Κοντονή στην Έδεσσα

Την επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου στην Έδεσσα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Σταύρος Κοντονής, κατά τη χθεσινή επίσκεψη του στην πόλη.
«Το έργο δε θα ολοκληρωθεί αύριο, αλλά έχει δρομολογηθεί και, σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα είναι έτοιμο ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο», είπε ο υπουργός. Ο ίδιος χαρακτήρισε «όνειδος» το γεγονός ότι στεγάζονται σε πολυκατοικίες δικαστικές υπηρεσίες δύο μεγάλων αστικών κέντρων του νομού Πέλλας, Έδεσσας και Γιαννιτσών, επιρρίπτοντας ευθύνες ...
στις προηγούμενες κυβερνήσεις, σημειώνοντας πως "είχαν τους αναγκαίους πόρους δεν τους αξιοποίησαν".
Το έργο θα πραγματοποιηθεί πιλοτικά με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ενώ από τον Σεπτέμβριο ή το αργότερο την επόμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κοντονής, επανασυστήνεται μία μεταβατική έδρα Διοικητικού Πρωτοδικείου στην Έδεσσα, μέσω τηλεδιάσκεψης,  προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος χωρίς υψηλό κόστος.
Ο κ. Κοντονής είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις δικαστικές αρχές και τους εκπροσώπους των δικηγορικών συλλόγων Έδεσσας και Γιαννιτσών και  δέχθηκε ερωτήσεις από εκπροσώπους των ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας και στη συνέχεια σε ανοιχτή συγκέντρωση, στον ίδιο χώρο τοποθετήθηκε όσον αφορά στις πολιτικές εξελίξεις, το πολιτικό έργο της κυβέρνησης και σε ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: