Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

5η Ομιλία στα Γιαννιτσά με θέμα: «Κατάθλιψη: Αίτια, Συμπτώματα, Αντιμετώπιση»

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00 - 20:00θα πραγματοποιηθεί  στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών (Κέντρο Πληροφόρησης Νέων) ομιλία με θέμα: «Κατάθλιψη: Αίτια, Συμπτώματα, Αντιμετώπιση».
Εισηγητής θα είναι ο Θανάσης Αγγελάκης, Ψυχίατρος, ο οποίος συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης, ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Πέλλας. Στην  ομιλία θα γίνει εκτενής αναφορά τόσο στους παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση της κατάθλιψης, στην κατανόηση και έγκαιρη διάγνωση των συμπτωμάτων, όσο και στη θεραπευτική ...
αντιμετώπιση που μπορεί να είναι είτε φαρμακευτική είτε ψυχοθεραπευτική.
Η κατάθλιψη είναι η ψυχική διαταραχή που εμφανίζεται συχνότερα. Ένα στα δέκα άτομα θα νοσήσει από κατάθλιψη κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής του.Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα του ΟΗΕ, με βάση το δείκτη βαρύτητας, που μετρά τη συνολική επιβάρυνση στην προσωπική επαγγελματική & κοινωνική ζωή, πέντε από τις δέκα αρρώστιες με τον υψηλότερο δείκτη είναι ψυχικές. Η κατάθλιψη καταλαμβάνει σήμερα την τέταρτη θέση και υπολογίζεται ότι θα αναρριχηθεί στην 2η θέση της κατάταξης μέχρι το 2020.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 23810-51174. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: