Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση των μελών της "Δημοτικής Ενότητας" με φόντο τις επόμενες εκλογές

"Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν", λέει μια σοφή λαϊκή παροιμία την οποία φαίνεται ότι ακολουθούν τα μέλη της "Δημοτικής Ενότητας" στο δήμο Πέλλας. Πρόσφατα στην Κρύα Βρύση, μετά από πρόσκληση του επικεφαλής της παράταξης, πρώην δημάρχου Νίκου Παπανικολάου, συναντήθηκαν τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης και συζήτησαν για την πορεία της, με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές. Ο Νίκος Παπανικολάου αφού έκανε μια αναφορά στην πορεία της παράταξης και στις παρεμβάσεις της στο δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την επιθυμία του να μην είναι  ....
επικεφαλής στις επόμενες εκλογές δίνοντας την δυνατότητα στα μέλη της παράταξης να εκφράσουν τις ηγετικές τους φιλοδοξίες. Στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν ορισμένες εκ των οποίων είχαν και στοιχεία αυτοκριτικής, έγιναν προτάσεις για συγκεκριμένα πρόσωπα με μακρόχρονη παρουσία στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς ωστόσο να ληφθεί κάποια απόφαση.
 Το σίγουρο πάντως είναι ότι μέχρι την επόμενη εκλογική μάχη, τα δεδομένα που θα καθορίσουν την εκλογή νέας δημοτικής Αρχής δεν είναι ακόμη σαφή, γεγονός που δημιουργεί αναστολές σε πρόσωπα και ομάδες πολιτών που θα ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτή την εκλογική δοκιμασία. Εκτός αυτού βέβαια, σε πολλούς εντός αλλά και εκτός δημοτικού συμβουλίου,η στρατηγική για συνεργασίες που μπορούν να δημιουργήσουν έναν ισχυρό πόλο απέναντι στην παρούσα διοίκηση του δήμου Πέλλας, είναι ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η όποια δυναμική προσώπων και  παρατάξεων,που θα διαμορφωθεί την επόμενη χρονιά είναι αυτή που θα προσδιορίσει τη δυναμική αυτών των συνεργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: