Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Οι Ολυμπιονίκες συνομίλησαν με τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών

Ένα ταξίδι «Στην κορυφή του Ολύμπου» χάρισαν η Ολυμπιονίκης Έλλη Μυστακίδου και οι Παραολυμπιονίκες Μαρία Καλπακίδου και Δημήτρης Σενικίδης στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης φυσικής αγωγής που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών. Συγκίνησαν με το ζωντανό παράδειγμά τους, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους,  μετέδωσαν την αγάπη τους για τον αθλητισμό και κυρίως έδωσαν μαθήματα  ζωής επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ... "όσο μακρύς και ανηφορικός κι αν είναι ο δρόμος προς την επιτυχία η προσήλωση στο στόχο, η ατσάλινη θέληση ....
και ο σκληρός αγώνας οδηγούν πάντα στη νίκη. Αξίζει οι νέοι να θέτουν στόχους από μικρή ηλικία και να αγωνίζονται για την κατάκτηση της «κορυφής".
Εμπνευστής και διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Θεολόγος Σερέτης που ενέπλεξε δημιουργικά μια ομάδα μαθητών για το σκοπό αυτό. Οι μαθητές συμμετείχαν σε ενδοσχολικό διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας, βίντεο, ποιήματος και πεζογραφήματος όπου βραβεύτηκαν οι διακριθέντες σε κάθε είδος, μια ομάδα συμμετείχε και παρουσίασε με επιτυχία θεατρικό δρώμενο με θέμα το πρώιμο ξεκίνημα αθλήτριας, το γολγοθά του πρωταθλητισμού και τέλος την Ολυμπιακή της καταξίωση, ενώ άλλη ομάδα μαθητών πρόσφερε εθελοντικά ποικίλες υπηρεσίες για την άψογη πραγματοποίηση της εκδήλωσης, προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια.
Η συγκεκριμένη γιορτή του αθλητισμού αποτέλεσε από μόνη της μιά ξεχωριστική εμπειρία την οποία βίωσαν έντονα οι μαθητές και σαν βασικό στόχο είχε την υιοθέτηση του συνθήματος  που αναγράφονταν σ' ένα από τα πανώ της εκδήλωσης:  " Η ζωή είναι ένας αγώνας...Μάθε να παλεύεις!".

Δεν υπάρχουν σχόλια: