Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Η Θεατρική παράσταση «Οι συμπεθέρες» ταξιδεύει στην Έδεσσα

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο φιλοξενεί τη Θεατρική ομάδα Νέας Πέλλας «Πελλαία Μούσα» και το έργο «Οι συμπεθέρες» σε κείμενα και σκηνοθεσία Βούλας Αργυράκη. Πρόκειται για μια απολαυστική ηθογραφική κωμωδία με πολυπληθές σχήμα, ζωντανή μουσική και τραγούδια, που περιγράφει τις στενές σχέσεις μιας γειτονιάς, τους έρωτες αλλά και τις συγκρούσεις μέσα από καθημερινά πράγματα. Οι ήρωες του έργου διαπιστώνουν ότι αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν και ότι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι μόνο η διαφορετική ντοπιολαλιά του καθενός.
Η παράσταση θα δοθεί  με ελεύθερη είσοδο ....

Περισσότερα ...

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση για την αγορά Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, που κατέκλυσε ασφυκτικά την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στη μουσικοχορευτική Εκδήλωση Αγάπης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών και με συνδιοργανωτές την Ι. Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας, τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών, τον Εμπορικό Σύλλογο Γιαννιτσών, το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και με τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων Γιαννιτσών.         Σκοπός της εκδήλωσης ήταν τα έσοδα της θα διατεθούν για την αγορά αξονικού τομογράφου...

Περισσότερα ...

Πρόσκληση για το Στήσιμο του «Δέντρου Αγάπης» στα Γιαννιτσά

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών και ο Σύλλογος Αθλούμενων Δικηγόρων Γιαννιτσών και Φίλων «Δικαιόπολις», σε συνεργασία με τον δήμο Πέλλας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.), στα πλαίσια της Γιορτής του ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και της Φωταγώγησης της πόλης, που διοργανώνει ο δήμος Πέλλας, απευθύνει πρόσκληση στους δημότες στην εκδήλωση για το στήσιμο του «Δέντρου Αγάπης» δίπλα στο μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του δήμου Πέλλας στην πλατεία Γκόνου Γιώτα στα Γιαννιτσά, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ.
Η σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση αναφέρει τα εξής:....

Περισσότερα ...

Με επιτυχία η Ημερίδα για την Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή  στην αίθουσα της  Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (Διοικητήριο Έδεσσα), Ημερίδα που διοργανώθηκε από κοινού από την Τοπική Διοίκηση Πέλλας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ) και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πέλλας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας και τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο». Την εκδήλωση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία παρακολούθησαν ως προσκεκλημένοι Αρχές, εκπρόσωποι Δημοσίων Υπηρεσιών,  Φορείς και Σύλλογοι της περιοχής, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί-μαθητές), καθώς και πλήθος κόσμου. Στην εν λόγω Ημερίδα το θέμα ανέπτυξε....

Περισσότερα ...

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου "Ορκίζομαι" του Θεόρωρου Καράογλου στα Γιαννιτσά

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά θα παρουσιάσει ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου, το Σάββατο 03 Νοεμβρίου 2016 και ώρα  18.00, το βιβλίο του με τίτλο «Ορκίζομαι» και θέμα την επιτακτική ανάγκη αναθεώρησης του ισχύοντος Συντάγματος.
Για το βιβλίο, το οποίο δωρίζεται και δεν πωλείται, πέραν του κ. Καράογλου, θα μιλήσουν ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο πρώην Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Γκλαβάκης ...

Περισσότερα ...

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS

Στην εκδήλωση που διοργανώνεται την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου 2016, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου 2016, από τις 10.30 το πρωί, στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον».
Τα κεντρικά συνθήματα της εκδήλωσης είναι: «Ενημερώσου, προφυλάξου, στήριξε, αγκάλιασε, κάνε την εξέταση».
Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση ...

Περισσότερα ...

Συνελήφθη 62χρονος στην Πέλλα για κατοχή σημαντικής ποσότητας κάνναβης

Εντοπίσθηκαν στο σπίτι του και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης σχεδόν 2 κιλών
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, οδήγησαν στη σύλληψη ενός 62χρονου ημεδαπού, για κατοχή σημαντικής ποσότητας κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες  το πρωί εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος στο σπίτι του σε περιοχή της Πέλλας και σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που ακολούθησε παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν ...

Περισσότερα ...

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου και φωταγώγηση των Γιαννιτσών

-Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα
Σε εορταστική ατμόσφαιρα και χριστουγεννιάτικο κλίμα θα πραγματοποιηθεί και φέτος η εκδήλωση για την φωταγώγηση του Δέντρου των Χριστουγέννων του δήμου Πέλλας αλλά και της πόλης των Γιαννιτσών, προσδίδοντάς της έτσι την γιορτινή λάμψη των Χριστουγέννων. Η εκδήλωση θα γίνει από τον δήμο Πέλλας, σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασβεσταριωτών «Γκόνος Γιώτας», στην πλατεία Γκόνου Γιώτα, στα Γιαννιτσά, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα,
Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Αθλούμενων Δικηγόρων Γιαννιτσών ...

Περισσότερα ...

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

2ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού από τον Π.Λ.Ο. Πέλλας «Η Ανατολική Ρωμυλία»

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος «Η Ανατολική Ρωμυλία», σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.) διοργανώνουν το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Πέλλας, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00, στο Δημοτικό Θέατρο Πέλλας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Περισσότερα ...

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για τον Προϋπολογισμό 2017

Ο προϋπολογισμός του 2017 είναι βαθύτατα αντιλαϊκός και επιβαρύνει με νέα βάρη τις πλάτες των αγροτών-κτηνοτρόφων, συνολικά των λαϊκών στρωμάτων.
Ο κρατικός προϋπολογισμός που χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως «προϋπολογισμός ανάπτυξης» και ότι φέρνει «ανακούφιση» στα λαϊκά εισοδήματα, στην πραγματικότητα παραχωρεί νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια. Αποτυπώνει τα μέτρα του 3ου μνημονίου και λειτουργεί  ...

Περισσότερα ...

Μελωδικές δραστηριότητες από το Μουσικό σχολείο Γιαννιτσών

Με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στολίστηκε το δέντρο του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεδίπλωσαν το μουσικό τους ταλέντο συντροφεύοντας με κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια τους γονείς, που για μια φορά ακόμη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Πέλλας και στόλισαν το δέντρο που επέλεξαν. Την ευθύνη της προετοιμασίας των μαθητών είχαν οι καθηγητές μουσικής Θανάσης Λάιος,  Στεφανίδης Αλέξης, και ο Γιώργος Κοσίδης ο όποιος διεύθυνε και την χορωδία στο χώρο της εκδήλωσης.
Για τις επόμενες μέρες το Μουσικό σχολείο Γιαννιτσών έχει προγραμματίσει ...

Περισσότερα ...

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Η Κούβα θρηνεί τον ηγέτη της επανάστασης Φιντέλ Κάστρο

Απεβίωσε, σε ηλικία 90 ετών, ο Φιντέλ Κάστρο, ηγέτης της κουβανικής επανάστασης. Η είδηση έγινε γνωστή από τον πρόεδρο της Κούβας και αδελφό του, Ραούλ Κάστρο, που τον διαδέχθηκε το 2008.
«Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 το βράδυ», είπε σε διάγγελμά του το οποίο μετέδωσε απευθείας η δημόσια τηλεόραση της Κούβας και γνωστοποίησε ακόμη ότι η σορός του θα αποτεφρωθεί. Καταλήγοντας, ο Ραούλ Κάστρο είπε βροντερά «Hasta la victoria siempre!» (Μέχρι τη νίκη), τη γνωστή φράση - ορόσημο του κομαντάντε.....

Περισσότερα ...

Οι θέσεις της Δημοτικής παράταξης "Πέλλα_ Δήμος για όλους" για τον Προϋπολογισμό, το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Πέλλας και τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

Τις θέσεις της Δημοτικής παράταξης "Πέλλα_Δήμος για όλους" όπως αυτές εκφράστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο Πέλλας, παρουσιάζει μέσα από μακροσκελή ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Στάθης Καστερίδης. Συγκεκριμένα αναφέρεται στον Προϋπολογισμό Οικονομικούς έτους 2016, στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Πέλλας.
Αναλυτικά οι θέσεις της Δημοτικής Παράταξης "Πέλλα_ Δήμος για όλους" έχουν ως εξής:
- Προϋπολογισμός 2016 Δήμου Πέλλας 
Πρέπει να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι οι Δήμοι οικονομικά περνούν δύσκολες στιγμές αφού έχουν μειωθεί δραστικά ....

Περισσότερα ...

Ερώτηση στη βουλή κατέθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Μπαργιώτας Κωνσταντίνος σχετικά με την πολύμηνη καθυστέρηση ορισμού διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας.

Με ανακοίνωση του το  "Ποτάμι" Πέλλας αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας (Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών), που εκτός της έλλειψης Διοικητή αντιμετωπίζουν σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.
Στη σχετική ανακοίνωση στην οποία επισυνάπτεται και η σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας  του Ποταμιού Μπαργιώτας Κωνσταντίνος αναφέρονται τα εξής:
   Ως πολίτες του Νομού Πέλλας, νιώθουμε εξοργισμένοι με την πολύμηνη καθυστέρηση ορισμού διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας. Στα συσσωρευμένα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου,....

Περισσότερα ...

Κινηματογραφική Λέσχη Έδεσσας - Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 21:00 «Η επιστροφή»

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου η Κινηματογραφική Λέσχη Έδεσσας θα προβάλει την ταινία «Η επιστροφή» παραγωγής 2016, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ για την ερμηνεία του Leonardo di Caprio.
Η προβολή θα γίνει στο Πολιτιστικό κέντρο Έδεσσας και ώρα 21:00.
Λίγα λόγια για την ταινία:
1820, σε αχαρτογράφητη περιοχή της αμερικανικής υπαίθρου. Εκεί, ο Χιου Γκλας, κυνηγός και έμπορος γουνών, δέχεται επίθεση από μια αρκούδα, ενώ στη συνέχεια πέφτει θύμα ληστείας από τους συναδέλφους του, που τον αφήνουν στη μοίρα του.....

Περισσότερα ...

Εσπερινό κήρυγμα στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Εσπερινό Κήρυγμα:
- Στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης με ομιλητή τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σμπιλή με θέμα: «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, ο φωτιστής της Ρωσίας»
- Στον Ι. Ναό Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών με ομιλητή τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Χαραλαμπίδη, Δρ.Θ., Υπεύθυνο Τύπου της Ι. Μητροπόλεως και θέμα: «Αμαρτία και Ασθένεια».
Αγρυπνία
Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 9:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ....

Περισσότερα ...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο της Google για τον τουρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Με πολυπληθή συμμετοχή και με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Grow Greek Online Tourism” στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η δράση αυτή υλοποιείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Google και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.)
Στην κατάμεστη αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου, στην Έδεσσα, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης,.....

Περισσότερα ...

Απάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου στην πρόσφατη επιστολή του Τοπικού Συμβούλου Χ. Πορτοκαλίδη.

Με δημόσια ανακοίνωση η δήμαρχος Σκύδρας κ. Ιγνατιάδου απαντά στην επιστολή τοπικού συμβούλου Χ. Πορτοκαλίδη στην οποία αναδείκνυε το ζήτημα της καθαριότητας στο δήμο και στις τοπικές κοινότητες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση - απάντηση της δημάρχου αναφέρει τα εξής:
  Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία για την πρόθεση του που είναι η δημοσιότητα παντί τρόπω, αφού αναπαράγει και αναμασά τα ίδια πράγματα καθώς το ζήτημα της καθαριότητας που θέτει, κι όπως το θέτει, έχει εξαντληθεί στο επίπεδο της κατάθεσης απόψεων και κρίσεων εκατέρωθεν....

Περισσότερα ...

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Με ιατρικό θέμα συνεχίζει τις εκδηλώσεις του το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών


Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά, θα πραγματοποιηθεί η πέμπτη εκδήλωση της 21ης περιόδου 2016 – 2017 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο Φίλιππος" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του δήμου Πέλλας,
Θέμα της εκδήλωσης "Οστεοαρθρίτιδα του ισχίου: Ολική αρθροπλαστική του ισχίου με τη μέθοδο AMIS ". Ομιλήτης ο κ. Θωμάς Αποστόλου, Ορθοπαιδικός  Χειρουργός, Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.


Περισσότερα ...

Συνελήφθη 35χρονος στην Πέλλα για κατοχή σημαντικής ποσότητας κάνναβης

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, οδήγησαν στη σύλληψη ενός 35χρονου ημεδαπού που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης και κατείχε σημαντικές ποσότητες κάνναβης.
Ειδικότερα, την Τρίτη το πρωί εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος στο σπίτι του σε περιοχή της Πέλλας και σε αιφνιδιαστική έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 18 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 1 κιλό και 575 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
• 2 δενδρύλλια κάνναβης,....

Περισσότερα ...

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Εκδηλώσεις στο πρόγραμμα "Επιχειρώ" στο δήμο Έδεσσας

Ο δήμος Έδεσσας και ο δήμος Καβαντάρτσι της FYROM προσκαλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του BIC οι οποίες οργανώνονται το διάστημα 23-25 Νοεμβρίου με έναρξη την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται στο πλαίσιο του προγράμματος "Business Informative, Innovative Centre and MICE Actions" funded by the European Union and by National Funds of the Participating Countries under the IPA Cross Border Programme 2007-2013. Αναλυτικά το πρόγραμμα αφορά την δημιουργία δύο Κέντρων Επιχειρηματικής Πληροφόρησης & Καινοτομίας, Δράσεις ...


Περισσότερα ...

Πρόσκληση σε Γενική συνέλευση του "Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών"

Ο «Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών», μετά τη ματαίωση της Γενικής Συνέλευσης της 15ης Νοεμβρίου λόγω μη απαρτίας σας καλεί και πάλι στην επαναληπτική 1η Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 23.11. 2016. και ώρα 6  μ.μ. στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών με τα παρακάτω θέματα.
- Συζήτηση για τα πεπραγμένα της προσωρινής διοικούσας επιτροπής
- Προτάσεις και Προγραμματισμός για το 2017
- Εκλογές για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής
Υπόψη ότι σύμφωνα με το καταστατικό ίδρυσης του Συλλόγου,....

Περισσότερα ...

Εκδήλωση Αγάπης στα Γιαννιτσά με τη συμμετοχή επτά φορέων για την αγορά Αξονικού Τομογράφου στο ΝΟσοκομείο Γιαννιτσών.

Κυριακή 27 Νοέμβρη Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών
Πραγματικά είναι μεγάλο αγαθό και δώρο του Θεού η ελεημοσύνη και μας εξομοιώνει, όσο μας είναι δυνατό, με τον Θεό, όταν την ασκούμε. Αμείβεται κανείς όταν ευεργετεί και όχι όταν τον ευεργετούν. Αυτά αναφέρει ο Ιερός Χρυσόστομος σχετικά με αυτό τo τόσο σπουδαίο έργο.
Τέτοια ακριβώς έκφραση αγάπης αποτελεί και η Μουσικοχορευτική Εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016,  στις 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, με συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας, τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών, τον Εμπορικό Σύλλογο ...

Περισσότερα ...

Η ΝΟΔΕ Πέλλας για τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Με ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Πέλλας της Ν.Δ. εκφράζει την ικανοποίησή της για τη νίκη Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών στις εκλογές του ΤΕΕ που διεξήχθησαν στις 20 Νοέμβρη. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση σε πανελλαδικό επίπεδο η Δ.Κ.Μ. συγκέντρωσε ποσοστό 27.9%, στην Πέλλα 42%  και στην αντιπροσωπεία του τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας 56%. Από την Πέλλα και οι τρείς υποψήφιοι της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών εκλέγονται.
Στην ίδια ανακοίνωση η ΝΟΔΕ Πέλλας συγχαίρει τους εκλεγέντες και τους εύχεται καλή δύναμη στο έργο τους.

Περισσότερα ...

Μπάσκετ Α κατηγορία ΕΚΑΣΚΕΜ Ήττα για τον Μ. Αλέξανδρο Γιαννιτσών – Νίκη για τον ΓΑΣ Έδεσσας

Βατανιακός – Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών 63-59
Την ήττα με 63-59 από τον Βατανιακό γνώρισε το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών το απόγευμα του Σαββάτου στην Κατερίνη στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του  πρωταθλήματος της Ά κατηγορίας της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.
Σε ένα ωραίο και πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι απέναντι στον 4ο της βαθμολογίας Βατανιακό, οι παίκτες του «Μέγα» διεκδίκησαν τη νίκη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, λυγίζοντας στο τελευταίο λεπτό. Χαρακτηριστικό της προσπάθειας της ομάδας των Γιαννιτσών είναι το γεγονός ότι το σκορ ήταν ισόπαλο ...

Περισσότερα ...

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Σχόλιο του Γραφείου τύπου του ΚΚΕ για τον προϋπολογισμό

Ο προϋπολογισμός του 2017 -«προϋπολογισμός της ανάπτυξης», όπως τον έχει χαρακτηρίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- με το νέο τσουνάμι φόρων, περικοπών και μειώσεων στις συντάξεις, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη ότι η όποια ανάκαμψη, όχι μόνο δεν θα φέρει πίσω τις τεράστιες απώλειες για το λαό, αλλά θα συνοδευτεί με νέα μέτρα σε βάρος του, που θα του επιβάλλονται μάλιστα με την απειλή του «κόφτη».
Κι όλα αυτά ενώ είναι στα σκαριά τα προαπαιτούμενα της β’ αξιολόγησης, που σχεδιάζει η κυβέρνηση με τους «εταίρους» της σε ΕΕ και ΔΝΤ και το νέο χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Περισσότερα ...

Κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Πέλλας στην Απεργία της Πέμπτης 24 Νοέμβρη

Η περίοδος που διανύουμε βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τα φτωχομεσαία κοινωνικά στρώματα μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση: Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΑΝ.ΕΛ., που ψηφίστηκε από τον Ελληνικό λαό με τη δέσμευση ότι θα σταματήσει τον μνημονιακό κατήφορο, υλοποιεί με απαράμιλλη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια το σύνολο των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.
Στον Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών....

Περισσότερα ...

Οι Θέσεις της «Δημοτικής Ενότητας» για τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Πέλλας 2017


Η κατάθεση προς ψήφιση του προϋπολογισμού ενός Δήμου είναι η σημαντικότερη πράξη και για το λόγο αυτό ο νομοθέτης προέβλεψε ο προϋπολογισμός να συζητείται  ψηφίζεται σε ξεχωριστή συνεδρίαση.
Δυστυχώς όμως στο Δήμο Πέλλας εφαρμόζεται άλλη τακτική. Στο ίδιο συμβούλιο συζήτηση, Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός και άλλα 16 θέματα. Προφανώς και υποβαθμίζεται η σημαντική για τη λειτουργία Δήμου σημασία του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού...

Περισσότερα ...

Η θέση της παράταξης "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια" για τον Οικονομικό Απολογισμό 2015 της ΠΚΜ

 Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε χθες,  για την ψήφιση του Απολογισμού οικονομικού έτους 2015 ο ειδικός αγορητής Γιάννης Ανδρίτσος υπογράμμισε ότι ο σημερινός  Απολογισμός αποκαλύπτει τις πτυχές εκτέλεσης του προϋπολογισμού και καταδεικνύει το εάν και κατά πόσο καλύφθηκαν οι στόχοι που τέθηκαν με τον προϋπολογισμό του αντίστοιχου έτους. Συγκεκριμένα ανάφερε τα εξής:
Ως γνωστόν, ο απολογισμός ενός οικονομικού έτους αποκαλύπτει τις πτυχές εκτέλεσης του προϋπολογισμού και καταδεικνύει το εάν και κατά πόσο καλύφτηκαν οι στόχοι που τέθηκαν με τον προϋπολογισμό του αντίστοιχου έτους.....

Περισσότερα ...

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε την Αμερική…

Ανακοίνωση – Απάντηση της ΝΟΔΕ Πέλλας στη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας
   Ύστερα από την παταγώδη αποτυχία του επικοινωνιακού παιχνιδιού που ονομάστηκε «Τηλεοπτικές Άδειες» και αφού ταλαιπώρησε για μήνες την κοινή γνώμη οι ιθύνοντες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπρεπε να αποπροσανατολίσουν ξανά τον κόσμο από την τραγική καθημερινότητα που βιώνει.
Έτσι , λοιπόν, γίναμε μάρτυρες ενός Δελτίου Τύπου της Νομ. Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας στο οποίο μεταξύ άλλων προσδοκούν σημαντικά οφέλη σε μια σειρά από θέματα (μεταξύ των οποίων και του χρέους) από την επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας. Εντούτοις, κατά την προσφιλή ....

Περισσότερα ...

Πανήγυρις Αγίας Αικατερίνης στα Γιαννιτσά

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης πανηγυρίζει το φερώνυμο ιερό παρεκκλήσιο της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών (παραπλεύρως Ο.Τ.Ε.).
Εορταστικό πρόγραμμα
Πέμπτη  24 Νοεμβρίου
6:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
8:30 μ.μ. Ιερά Παράκλησις εις την Αγίαν Αικατερίνην και εν συνεχεία Αγρυπνία (Όρθρος και βραδινή Θ. Λειτουργία έως τις 11.30 μ.μ.).....


Περισσότερα ...

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ο Κωστής Στεφανόπουλος έχασε τη μάχη με το θάνατο

Τη μάχη με το θάνατο έχασε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» από τις 17 Νοεμβρίου 2016 «με εμπύρετο και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια».
Στο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρεται: Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εξέπνευσε  σήμερα 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 23:18, στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ HospitalCenter, όπου νοσηλευόταν από τις 17-11-2016, από επιπλοκές πνευμονίας.
Οι γιατροί είχαν διαπιστώσει ότι έπασχε από ...

Περισσότερα ...

Η Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών συμμετείχε με πολυπληθή αποστολή στον «Μαραθώνιο Αθήνας – Ο Αυθεντικός»

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 η Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών Ο.Μ.Γ. , με πολυμελή παρουσία, συμμετείχε στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών και τις παράλληλες δρομικές εκδηλώσεις. Με επιστολή  της η διοίκηση της Ο.Μ.Γ.  ευχαριστούν τους διοργανωτές και τους εθελοντές  και επισημαίνουν χαρακτηριστικά.. «Σε μια τέλεια οργανωμένη διοργάνωση ζήσαμε απίστευτες και μοναδικές στιγμές. Ευχαριστούμε την οργανωτική επιτροπή και τους εθελοντές του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών καθώς και όλο τον κόσμο που παρότρυνε με τις διευκολύνσεις και το ζεστό χειροκρότημα τους τον γραμματέα .... 

Περισσότερα ...

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Κάλεσμα σε Απεργιακή κινητοποίηση των υπαλλήλων του δημοσίου την Πέμπτη 24 Νοέμβρη

Με ανακοίνωση της η Συνδικαλιστική παράταξη του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Πέλλας «Αγωνιστικός Συντονισμός» καλεί τους εργαζόμενους στην απεργιακή κινητοποίηση της 24ης Νοέμβρη και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Έδεσσα στο πάρκο των Μικρών καταρρακτών το πρωί της ίδιας ημέρας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Μπροστά στη 2η αξιολόγηση, το κυβερνητικό επιτελείο και η νέα υπουργός εργασίας τα δίνουν όλα στο κεφάλαιο και τους δανειστές. Πιστοί  στις επιλογές της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΣΕΒ δεν έχουν κανένα δισταγμό να υλοποιήσουν κατά γράμμα ...

Περισσότερα ...

Αγρυπνίες στην Έδεσσα


Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 9:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία με αφορμή την μνήμη της Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος.
Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 9:00 μ.μ. στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (ενορίας Αγίας Σκέπης Εδέσσης) θα τελεσθεί η καθιερωμένη μηνιαία Αγρυπνία.

 .

Περισσότερα ...

Βιβλιοπαρουσίαση: «Χρυσή Εκδίκηση» της Έλενας Χουσνή

Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας, η Παιδαγωγική Εταιρεία Πέλλας και οι Εκδόσεις Κύφαντα παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Έλενας Χουσνή «Χρυσή Εκδίκηση». Η πλοκή του μυθιστορήματος θα ξετυλιχθεί στο café – wine bar Etiquette (απέναντι από τα παλιά ΚΤΕΛ)  την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στις 6μμ. Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος, μέλος ΕΣΗΕΜΘ  Άννα Μαρία Σαββίδου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η εκπαιδευτικός Βαρβάρα Οσμαντζικίδου.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Πώς συνδέεται η δολοφονία της κόρης ενός επιχειρηματία με την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη;....

Περισσότερα ...

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Θανάσιμος τραυματισμός υλοτόμου στην Αλμωπία

Χθες το μεσημέρι σε ορεινή περιοχή του Όρους «Τζένα» στο δήμο Αλμωπίας στην Πέλλα,  παρασύρθηκε από  υλοτομημένο κορμό δέντρου γεωργικός ελκυστήρας, που χειριζόταν 34χρονος ημεδαπός, κατά την διάρκεια έλκυσης του κορμού, με αποτέλεσμα να ανατραπεί ο γεωργικός ελκυστήρας και να τραυματιστεί θανάσιμα ο 34χρονος.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας.


Περισσότερα ...

Αριστοτέλης και Μ. Αλέξανδρος, η συνάντηση δύο μεγαλοφυών, η πρόσφατη εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στα πλαίσια του "Έτους Αριστοτέλη"

 Άλλη μια πετυχημένη καθ΄ όλα εκδήλωση οργάνωσε η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, στον φιλόξενο χώρο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Πέλλας, το απόγευμα της  Δευτέρας 14-11-2016 την 4η εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών της 21ης περίοδου 2016-17. Και μάλιστα  η εκδήλωση έλαβε χώρα ανήμερα του Αγίου Φίλιππου προστάτη της Ι.Λ.Ε.Γιαννιτσών.  Ο Ιωάννης Παρίσης υποστράτηγος εν αποστρατεία,  πτυχιούχος νομικής του Α.Π.Θ.,  διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Κρήτης και πρόεδρος της Ακαδημίας.....

Περισσότερα ...

Νικητής ο ΓΑΣ Έδεσσας στο ντέρμπυ με τον Πανεδεσσαϊκό

ΓΑΣ Έδεσσας – Πανεδεσσαϊκός  63-61
  Νίκη για τον ΓΑΣ Έδεσσας στο τοπικό ντέρμπυ της πόλης μας καθώς επικράτησε του Πανεδεσσαικού με 63-61. Ήταν μια νίκη κυρίως ψυχολογίας για τον ΓΑΣ Έδεσσας, που προερχόταν από τρεις ήττες στην σειρά. Το παιχνίδι έγινε σε μια ωραία ατμόσφαιρα με πολύ κόσμο στις κερκίδες του ΔΑΚ, που χειροκρότησε και τις δύο ομάδες.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένταση και δύναμη και από τις δύο ομάδες. Ο ΓΑΣ μπήκε καλύτερα στον αγώνα κλείνοντας τους διαδρόμους στην άμυνα του. Με τους Μαλλιάρη και Χαραλαμπίδη να έχουν επαφή με το αντίπαλο καλάθι, πήρε ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ.....

Περισσότερα ...

1η Ομιλία στα Γιαννιτσά: «Η ζήλια στα παιδιά και τους εφήβους και πώς να την διαχειριστείτε»

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 - 20:00 στην αίθουσα Πληροφόρησης Νέων στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών θα πραγματοποιηθεί η 1η  ομιλία με θέμα: «Η ζήλια στα παιδιά και τους εφήβους και πώς να την διαχειριστείτε» με εισηγήτρια την κα Αθανασοπούλου Λίλιαν, Παιδοψυχίατρο, Διευθύντρια του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Γενικού Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης.
Στην ομιλία θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: 1) Για ποιο λόγο ζηλεύουν τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι; 2) Πως εκδηλώνεται το συναίσθημα της ζήλιας; ....

Περισσότερα ...

Αγρυπνία στην Αγία Παρασκευή Γιαννιτσών για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 μ.μ. θα τελεσθεί αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία) στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής της ομώνυμης Ιεράς Μονής των Γιαννιτσών (δίπλα στον ενοριακό ναό) για την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Επίσης από την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, αρχή της νηστείας των Χριστουγέννων και μέχρι τα Χριστούγεννα, σε όλες τις ενορίες της Έδεσσας θα γίνεται Σαρανταλείτουργο .

Περισσότερα ...

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Μήνυμα της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 43 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, την εξέγερση της νεολαίας μας απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών, την εξέγερση του Ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό. Την εξέγερση στην οποία αψηφώντας κάθε κίνδυνο χιλιάδες νέες και νέοι δε δίστασαν να εναντιωθούν ανοιχτά στους στρατοκράτες και τους φασίστες, και να σταθούν με θάρρος και αυταπάρνηση απέναντι στα όπλα και τα τανκς τους πληρώνοντας με το ίδιο τους το αίμα την πίστη στη δημοκρατία, την προσήλωση στο αυτονόητο «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία». Την εξέγερση η οποία θα σήμαινε την απαρχή του τέλους για μία από τις πλέον μαύρες περιόδους της Ελληνικής ιστορίας, μία περίοδο εγκλωβισμού συνειδήσεων, .....

Περισσότερα ...

«6ος Ημιμαραθώνιος Παϊκου» με σύνθημα «Νερό πηγή ζωής και όχι κέρδους»

 Στον πολύ όμορφο «Ορεινό  Ημιμαραθώνιο Πάικου»  του νομού Κιλκίς, συμμετείχε η Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Ο αγώνας όπως κάθε χρόνο ήταν αφιερωμένος στην προσπάθεια των κατοίκων του νομού ενάντια σε κάθε είδους καταπάτησης και καταστροφής του φυσικού κάλλους της περιοχής με στόχο το κέρδος.
  Οι 209 δρομείς που συμμετείχαν στον αγώνα έμειναν εντυπωσιασμένοι από την πανέμορφη διαδρομή αλλά και από την πολύ καλή οργάνωση. Στον αγώνα που έχει γίνει θεσμός πλέον κάθε Νοέμβρη, νικητής ....

Περισσότερα ...

«Εγκεφαλικός Θάνατος-Δωρεά Οργάνων-Μεταμοσχεύσεις» Εκδήλωση ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων μεταμόσχευσης

Η δωρεά ιστών και οργάνων, μετά το τέλος της ζωής ενός ανθρώπου, αποτελεί κορυφαία πράξη εθελοντικής προσφοράς, ανθρωπισμού και αλτρουισμού. Είναι μία πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο, με σημαντική ηθική ανταμοιβή για την οικογένεια του δωρητή, μέσα από την προσφορά ζωής προς τον λήπτη. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας και ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Πέλλας «Οι Άγιοι Ανάργυροι», σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, προσκαλούν τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Π.Ε. Πέλλας στη εκδήλωση με κεντρικό θέμα: «Εγκεφαλικός θάνατος-δωρεά οργάνων-μεταμοσχεύσεις»....

Περισσότερα ...

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους επαγγελματίες για περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω email

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους επαγγελματίες για περιστατικά εξαπάτησης, μέσω της παραβίασης ροής επικοινωνίας μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Με τη μέθοδο «man in the middle», οι δράστες παρεμβαίνουν σε διαδικτυακές οικονομικές συναλλαγές και πείθουν τα θύματα να καταθέσουν χρήματα σε απατηλό λογαριασμό
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των προληπτικών της δράσεων, ενημερώνει τους επαγγελματίες, για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησης τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές ....

Περισσότερα ...

Συνεδρίαση της ΝοΔΕ Πέλλας ενόψει των εκλογών του ΤΕΕ

Έκτακτη συνεδρίαση της ΝοΔΕ Πέλλας έγινε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Έδεσσα την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης  τις επικείμενες εκλογές του κλάδου των Μηχανικών την Κυριακή 20 του μήνα σε όλη την Ελλάδα. Ο πρόεδρος της ΝοΔΕ Θανάσης Γίδαρης και η Τομεάρχης Υποδομών και Δικτύων Αλεξία Ιωαννίδου παρόντων όλων των Τομεαρχών δήλωσαν την αυτονόητη στήριξη του συνδυασμού της ΔΚΜ και μπαίνουν επικεφαλής της προσπάθειας στήριξης των υποψηφίων του στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Στο μήνυμα της η ΝοΔΕ Πέλλας μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής: ....

Περισσότερα ...

Γνωριμία με το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα που συνδέονται με την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, συμμετέχει στην ετήσια δράση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων «Ημέρα για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας», με εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας ως εξής:
11.30: Ομιλία με θέμα «Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας 2014-2016. Πεπραγμένα και προοπτικές» από την προϊσταμένη της Εφορείας κ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα.
12.00: Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης "Πέλλα / Επεισόδια μνήμης"....

Περισσότερα ...

Αποτελέσματα Διαγωνισμού ποίησης του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων στα Γιαννιτσά πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής βραβείων και επαίνων του 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης.
Οι διαγωνισμοί που προωθούν τη δημιουργική σκέψη στοχεύουν στο να μας ενεργοποιήσουν ώστε να μην παρατηρούμε παθητικά τα δρώμενα της ζωής, αλλά να αρχίσουμε να καταγράφουμε, να αναλύουμε και να προεκτείνουμε τις αφορμές.
Το βραβείο όσων συμμετέχουν σε ανάλογες «δοκιμασίες» είναι η ίδια η απόφαση συμμετοχής. Η «δοκιμασία» κυρίως λαμβάνει χώρα ....

Περισσότερα ...

Μήνυμα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών (Π.Ε.Π.) για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών (Π.Ε.Π.) και τα εργατικά συνδικάτα, τιμούμε την εξέγερση του ’73!
43 χρόνια μετά, τα συνθήματα του Nοέμβρη  για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για ψωμί ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και τη στέρηση κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών, τα συνθήματα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, η αντιφασιστική πάλη παραμένουν επίκαιρα.
Οι αγώνες μας τα τελευταία χρόνια ενάντια στις περικοπές των μισθών, την άγρια λιτότητα, τις φοροεπιδρομές, τη καταστροφή κάθε εργασιακού ....

Περισσότερα ...

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». Τελετή βράβευσης στη Βέροια

14χρόνια η Eurobank στηρίζει τους αριστούχους όλης της χώρας
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Βέροιαη τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κιλκίς,  Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας,στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 11 Νοεμβρίου 2016, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις....

Περισσότερα ...