Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Εντοπίσθηκε φυτεία κάνναβης στην Πέλλα

2 αδέρφια καλλιεργούσαν σε αγροτική περιοχή μέσα σε θερμοκήπιο 23 δενδρύλλια κάνναβης
 Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας στο πλαίσιο της διαρκούς και οργανωμένης δράσης για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό φυτείας κάνναβης σε περιοχή της Πέλλας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 2 ημεδαποί ηλικίας 46 και 43 ετών, αδέρφια μεταξύ τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Συγκεκριμένα την Τετάρτη το απόγευμα σε αγροτική περιοχή ...

Περισσότερα ...

Κατηχητικές Συνάξεις του Σεβασμιωτάτου στην Έδεσσα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ συνεχίζει και φέτος τις Κατηχητικές Συνάξεις για Μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων λυκείου και για Νέους ηλικίας 18 ετών και άνω. Οι συνάξεις γίνονται, όπως κάθε χρόνο, στο εντευκτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως (δίπλα στο βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως), κάθε Σάββατο στις 8-9 το βράδυ.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αρχίζει για φέτος τις καθιερωμένες Εσπερινές Συνάξεις του την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως....

Περισσότερα ...

«Μάρκος Μέσκος, 60 χρόνια στη λογοτεχνία»

Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο «Μάρκος Μέσκος, 60 χρόνια στη λογοτεχνία», το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του παλιού Παρθεναγωγείου(Βαρόσι, Έδεσσας).
 Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του Εδεσσαίου ποιητή και παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής και βιβλίων του ιδίου.
Θα μιλήσουν οι: Θωμάς Ιωάννου, ποιητής, Αποστολία Μαλαδάκη, φιλόλογος.....


Περισσότερα ...

Ενημερωτική συνάντηση στα Γιαννιτσά για τη «Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ)».

 Ο δήμος Πέλλας  ξεκινώντας  μια διαδικασία ενημέρωσης – διαβούλευσης  στο πλαίσιο προετοιμασίας του για την υποβολή πρότασης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) που αφορά στην πόλη των Γιαννιτσών, οργανώνει ενημερωτική συνάντηση, την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και ώρα 16:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά,  με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού και των φορέων.
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, να παραβρεθούν για να ενημερωθούν σχετικά με τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της πόλης μας, αλλά και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Περισσότερα ...

Κάλεσμα σε πανελλαδική σύσκεψη

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος "ΕΝΟΤΗΤΑ" (Μπλόκο Γυψοχωρίου) και τα μέλη του μετά την ολοκλήρωση της Α’ Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 24-10-16, απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα προς όλους, για να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην Νίκαια-Λάρισας. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση πρόκειται για μια "...Πανελλαδική σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα Μπλόκα και οι Ομοσπονδίες που έχουν την διάθεση να αντιπαλέψουν ....

Περισσότερα ...

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ψήφισμα φορέων για τον Προαστιακό σιδηρόδρομο

Ψήφισμα όπου καταγράφονται διαπιστώσεις αλλά και προτάσεις για τη σιδηροδρομική σύνδεση του νομού Πέλλας με τη Θεσσαλονίκη (Προαστιακός σιδηρόδρομος), εξέδωσαν οι φορείς που συμμετείχαν στην σύσκεψη - εκδήλωση που διοργανώθηκε στα Γιαννιτσά την περασμένη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα το Ψήφισma αναφέρει τα εξής:
Οι εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και οι πολίτες του Ν. Πέλλας, που λάβαμε μέρος στη σύσκεψη στα Γιαννιτσά σήμερα, 24-10-2016:
Διαπιστώνοντας ότι:
Συνεχίζουμε να βιώνουμε τη συγκοινωνιακή απομόνωση του Νομού, με το ανεπαρκές και επικίνδυνο για την ασφάλειά μας-παρά τις όποιες βελτιώσεις-οδικό δίκτυο που συνδέει ....

Περισσότερα ...

Πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού της ενορίας Μητροπόλεως Γιαννιτσών

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού της ενορίας Μητροπόλεως Γιαννιτσών. Τα ιερά λείψανα των Αγίων Αναργύρων, τα οποία φυλάσσονται σε αυτό, θα τεθούν σε προσκύνηση κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών.
Δευτέρα 31 Οκτωβρίου:5.00 μ.μ. Μέγας Εσπερινός και Λιτάνευση Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού.
Τρίτη 1 Νεμβρίου:7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα ...

Εκδήλωση του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών για την ανασκαφική αποκάλυψη του τάφου του Αριστοτέλη

Τη  Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη εκδήλωση της 21ης περιόδου 2016 – 2017 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του δήμου Πέλλας με θέμα "Η ανασκαφική αποκάλυψη του τάφου του Αριστοτέλη στα αρχαία Στάγειρα".
Ομιλητής: Κωνσταντίνος Σισμανίδης, Διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας, Ανασκαφέας Αρχαίων
Σταγείρων.....

Περισσότερα ...

Βράβευση Δήμου Έδεσσας

Σε έναν πολύ όμορφο χώρο, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Βραβείων Best City Awards 2016. Στην τελετή βραβεύτηκαν δήμοι, φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και οργανισμοί, που διακρίθηκαν σε κάποιον από τους τομείς όπως η καινοτομία, η προσβασιμότητα, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ο πολιτισμός, η διαχείριση των υδάτων κλπ. Ο Δήμος Έδεσσας ήταν ένας από τους Δήμους που έλαβαν Χρυσό Βραβείο στον πυλώνα των Βιώσιμων Πόλεων και την κατηγορία των Αστικών Αναπλάσεων, για το έργο της ανάπλασης ...

Περισσότερα ...

Βιβλιοπαρουσίαση «Εμείς σπείραμε, εσείς θα θερίσετε»

Εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών και η Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αδάμ Δράγα: «Εμείς σπείραμε, εσείς θα θερίσετε» (Εκδόσεις Νησίδες).
 Το βιβλίο εστιάζει στις αναμνήσεις του συγγραφέα από την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί ....


Περισσότερα ...

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Πρώτη ήττα για τον ΓΑΣ Έδεσσας από τον Φ.Ο. Αριδαίας με 70-59

Την πρώτη του ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο ΓΑΣ Έδεσσας καθώς ηττήθηκε από την ομάδα της Αριδαίας με 70-59.
 Το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπυ. Δυνατές άμυνες, ανατροπές, ένταση, που ικανοποίησαν του φίλους του μπάσκετ που βρέθηκαν στο κλειστό της Αριδαίας.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Ο ΓΑΣ κατάφερνε και έβρισκε το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι με τους Δημητρόπουλο και Χαραλαμπίδη, ενώ η ομάδα της Αριδαίας με τους ....

Περισσότερα ...

Γιορτή "Αγάπης - Ανακύκλωσης - Αλληλεγγύης - Παράδοσης"

Ο Σύλλογος Στραντζαλιωτών "Η Στράντζα" διοργανώνει την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12:00 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου, (Ταβουλάρη 12) γιορτή "Αγάπης - Ανακύκλωσης - Αλληλεγγύης - Παράδοσης". Σε συνεργασία με την αντιδημαρχία κοιννωικής πολιτικής και την αντιδημαρχία καθαριότητας η διοίκηση του συλλόγου παραδίδουν δύο τόνους καπάκια για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.
Αρωγή στην προσπάθεια αυτή ήταν ο σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών, η εθελοντική ομάδα "Νοιάζομαι",  οι σύλλογοι διδασκόντων ...

Περισσότερα ...

Επιχορήγηση του δήμου Έδεσσας για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο Δήμος Έδεσσας και άλλοι 22 δήμοι της χώρας επιχορηγούνται με διάφορα ποσά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τρίτους.
Συγκεκριμένα ο Δήμος Έδεσσας θα λάβει επιχορήγηση της τάξης 2.044.075,80 € τα οποία θα διατεθούν για την αποπληρωμή παλαιών οφειλών, που αφορούν κατά κύριο λόγο δικαστικές αποφάσεις.

Περισσότερα ...

Ανακοίνωση των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία ενόψει των εκλογών του Τ.Ε.Ε.

Στις 20 Νοεμβρίου καλούνται οι μηχανικοί να εκλέξουν τα νέα όργανα διοίκησης του Τ.Ε.Ε., σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Σε μια δύσκολη συγκυρία, όπου όλοι βιώνουμε τις συνέπειες της οικονομικής συρρίκνωσης της χώρας και της κοινωνικοπολιτικής αστάθειας, τα όποια προβλήματα επαγγελματικά και προσωπικά μεγεθύνονται.
Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία επιδιώκοντας να ακολουθηθούν περισσότερα και πιο γρήγορα βήματα, ως προς την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών σύγκλισης για την προγραμματική και οργανωτική ανανέωση και ενότητα ...

Περισσότερα ...

2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης «Αθλητισμός-Δικαίωμα για όλους»

«νους υγιής εν σώματι υγιεί».  ¨Anima Sana In Corpore Sano ¨
Στο πλαίσιο δράσεων του καθιερωμένου θεσμού εορτασμού της Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού, με θέμα…move on ,το 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων, παρακινώντας τους μαθητές να  συμμετάσχουν  σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια ή και ενίσχυση της ευεξίας, πραγματοποίησε με επιτυχία πεζοπορία συνολικής απόστασης  6048 μ.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ...

Περισσότερα ...

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας

Έγκριση προγραμμάτων «Άθληση για όλους»… Προσλήψεις Γυμναστών
  Σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 17:30, στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (Πνευματικό Κέντρο -Βόρεια πτέρυγα), θα συνέλθει το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., με τα παρακάτω θέματα της Ημερησίας Διάταξης:
1.Αποδοχή  έγκρισης προγραμμάτων «Άθληση για όλους», περιόδου 2016-2017.
2.Απόφαση πρόσληψης καθηγητών Φυσικής Αγωγής, για το πρόγραμμα  «Άθληση για όλους», περιόδου 2016-2017.
Διάφορα θέματα –αιτήσεις. 

Περισσότερα ...

Ξεκίνησαν στα Γιαννιτσά οι Εσπερινές συνάξεις του Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας

Ξεκίνησαν από την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 18.30,  οι καθιερωμένες Εσπερινές Συνάξεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών (παραπλεύρως Ο.Τ.Ε.), κατά τις οποίες αναπτύσσονται διάφορα πνευματικά θέματα.
Οι Εσπερινές Συνάξεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα την ίδια ώρα μετά το πέρας της ακολυθίας του Εσπερινού.


Περισσότερα ...

Προβολή ντοκυμαντέρ με τίτλο «2ος Παγκόσμιος Πόλεμος – Η ιστορία προειδοποιεί»

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 20.00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών θα πραγματοποιηθει προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ με θέμα «2ος Παγκόσμιος Πόλεμος – Η ιστορία προειδοποιεί» που είναι  μία συμπαραγωγή του 2ου Γυμνασίου «Κύριλλος και Μεθόδιος» και του 2ου ΓΕΛ  Γιαννιτσών.    
Δέκα μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο  και δεκατρείς μαθητές από το 2ο Γελ Γιαννιτσών υπό την καθοδήγηση του καθηγητή  Γρηγοριάδη Γιώργου διάβασαν τα κείμενα του ντοκιμαντέρ και σαν επαγγελματίες εκφωνητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.
Πως η Γερμανία,....

Περισσότερα ...

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Η επετειακή εκδήλωση για το Έπος του 1940-41 του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών


Με τις καλύτερες των εντυπώσεων έφυγαν οι παρευρισκόμενοι  από την εναρκτήρια εκδήλωση για την 21η περίοδο  2016-2017 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου  Γιαννιτσών.  Ο θεσμός-πλέον-του Α.Λ.Π. Γιαννιτσών υλοποιείται με πρωτοβουλία της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» σε αγαστή συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας
  Η κεντρική εκδήλωση με την εισήγηση του Βασίλειου Νικόλτσιου συνταγματάρχη ε.α., φαρμακοποιού, διευθυντή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, ιστορικού, συγγραφέα και συλλέκτη,  είχε ως θέμα: «Εικόνες και μνήμες από το έπος του 1940-41 ανακαλούνται», έλαβε χώρα την Δευτέρα...

Περισσότερα ...

Το κομματικό κράτος έχει όνομα. Αυτη την τετραετία λέγεται ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ανακοίνωση από το "Ποτάμι Ν. Πέλλας"
Παραιτήθηκε η ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, καταγγέλοντας την αναπληρώτρια υπουργό εργασίας κ. Αντωνοπούλου για φωτογραφικές προσλήψεις σε αυτά τα προγράμματα και μια άνευ προηγουμένου κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.
Η αναπληρώτρια υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τις ίδιες παλαιοκομματικές πρακτικές που έφεραν τη χώρα στην άσχημη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα,  χρησιμοποιεί κοινοτικά κονδύλια με αποκλειστικό σκοπό ...

Περισσότερα ...

30ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης – Εκδήλωση Απονομής βραβείων και επαίνων

Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας
Το μεγαλύτερο βραβείο ανάλογων εγχειρημάτων είναι η Συμμετοχή. Εκείνη η σπουδαία απόφαση που μάς οδηγεί στην επεξεργασία των κινήτρων της Ζωής, στην επινόηση, στον προβληματισμό, στην εστίαση στο θαύμα, στην ενεργοΠοίηση όλων των γόνιμων στοιχείων του Εαυτού μας.
Παράλληλα με το βραβείο της συμμετοχής, που ήδη έχουν  κερδίσει οι συμμετέχοντες, θα αποδώσουμε κι εμείς ως Σύλλογος βραβεία και επαίνους στους μαθητές που συμμετείχαν στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης που διοργανώσαμε τη χρονιά που πέρασε.
Σας καλούμε να τιμήσετε....

Περισσότερα ...

Γιάννης Ανδρίτσος: “Δυστυχώς επαληθευθήκαμε”

 Kατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής   Μακεδονίας που έγινε την Τετάρτη  19 Οκτωβρίου, ο ειδικός αγορητής  Γιάννης Ανδρίτσος της παράταξης “Περιφέρεια Πρωταθλήτρια” με επικεφαλής το Γιάννη Ιωαννίδη, μιλώντας  από το βήμα της συνεδρίασης για θέματα της Πέλλας , τοποθετήθηκε και για το μείζονος σημασίας θέμα της δικαστικής  καταδίκης και αντικατάστασης του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας. Στη δήλωση του τόνισε τα εξής :
“ Η καταδίκη του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πέλλας  Θεόδωρου Θεοδωρίδη, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι αποτελεί πλήγμα για το Β'  βαθμό αυτοδιοίκησης και πλήγμα για την ίδια την ΠΕ Πέλλας, διότι ...

Περισσότερα ...

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντικής Μουσικής

Τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2016-2017 στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 19.30.
Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών, όπου λειτουργούν τα γραφεία της Σχολής. Παρόντες ήταν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής της Σχολής ...

Περισσότερα ...

...18 ΟΚΤΩΒΡΗ 1981..

(Αρθρο που δημοσιευθηκε 18 0ΚΤ 2013)
Του Χάρη Τσιοκα   
   18 Οκτώβρη 1981…Χρονολογία σταθμός στην πολιτική ιστορία της χωρας ,που συνδέεται με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ!
  Δυστυχώς στις μέρες μας επιχειρείται από συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας «δήθεν αποτίμηση» της μεγάλης αλλαγής με στόχο τη συκοφάντηση των κατακτήσεων που δημιούργησε!
Το επιχείρημα που εκπέμπουν «παρασιτικές δυνάμεις της παλινόρθωσης του αχαλίνωτου νεοφιλελευθερισμού», είναι ότι δήθεν η σημερινή κρίση οφείλεται στην κυβερνητική περίοδο του Α. Παπανδρέου
Με αυτό το επιχείρημα στήνουν το σκηνικό «εκρίζωσης»....

Περισσότερα ...

Γιορτάστηκε η επέτειος απελευθέρωσης της Σκύδρας – Μήνυμα της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου.

   Το σημαντικό ιστορικό γεγονός της απελευθέρωσης της πόλης της Σκύδρας από τον τουρκικό ζυγό στις 17 Οκτωβρίου 1912 και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό γιορτάστηκε τη Δευτέρα17 Οκτωβρίου 2016. Με βάση το πρόγραμμα του επετειακού τιμητικού αφιερώματος τελέστηκαν:
*Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου από τους ιερείς μας Αρχιμανδρίτη πατέρα Αντώνιο, πατέρα Αθανάσιο, πατέρα Γρηγόριο και πατέρα Ειρηναίο. *Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή ...

Περισσότερα ...

«Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού». Εκδηλώσεις από σχολεία του δήμου Σκύδρας

Στο πλαίσιο της φετινής «3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» πραγματοποιήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλυβίων  δήμου Σκύδρας, ενημερωτικές κι αθλητικές  εκδηλώσεις με θεματικό  άξονα που είχε τον τίτλο: «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός – Δικαίωμα για όλους».Στα σχολεία είχαν προηγηθεί δράσεις όπως: προβολή σχετικού υλικού, επεξεργασία και συζήτηση του θέματος, εικαστικές και καλλιτεχνικές δημιουργίες.
Συμμετείχαν τα Δημοτικά Σχολεία (Δ.Σ.): Άσπρου, Δάφνης, Καλυβίων, και Σταυροδρομίου.


Περισσότερα ...

Κατηχητικες συνάξεις σεβασμιοτάτου στην Έδεσσα

Ο Σεβασμιoτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ συνεχίζει και φέτος τις κατηχητικές συνάξεις για μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων λυκείου και για νέους ηλικίας 18 ετών και άνω.
Οι συνάξεις, που έχουν ήδη αρχίσει, πραγματοποιούνται στο εντευκτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έδεσσα (δίπλα στο βιβλιοπωλείο της Ι. Μητροπόλεως) κάθε Σάββατο στις 8.00 μ.μ.

Περισσότερα ...

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ενημερωτική εκδήλωση - συζήτηση για τον Προαστιακό σιδηρόδρομο στα Γιαννιτσά

Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών στις 24 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.
Εδώ και μια δεκαετία και μέσα από ένα πλέγμα δράσεων, η προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση του Νομού με τη Θεσσαλονίκη μέσω Γιαννιτσών με επέκταση προς την Αλμωπία, αναδείχθηκε και προωθήθηκε ως ένα από τα πιο κυρίαρχα αιτήματα των πολιτών του Νομού και αυτό γιατί:
Θα συμβάλει στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης του Νομού και θα διαπερνάει το πιο παραγωγικό και πυκνοκατοικημένο τμήμα του. Θα μεταφέρει με ασφάλεια και χρονική ακρίβεια επιβάτες και αγαθά περιορίζοντας τα τροχαία ατυχήματα και θα διευκολύνει τις μετακινήσεις προσώπων και τις μεταφορές εμπορευμάτων από και προς τη Θεσσαλονίκη,....

Περισσότερα ...

Νέα διανομή προϊόντων στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Πέλλας

 Σχετικά με την τρίτη διανομή στα πλαίσια του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ανακοινώνει, ότι η νέα διανομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου  και την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, ώρες 09:00 – 18:00, ως εξής:
Στον Δήμο Έδεσσας οι ωφελούμενοι θα παραλάβουν τα προϊόντα από τον ίδιο χώρο που παρέλαβαν τα προϊόντα στις προηγούμενες διανομές και, συγκεκριμένα, από το κτίριο που βρίσκεται ...

Περισσότερα ...

Ξεκίνησε η λειτουργία του «Ηλεκτρονικού Αστυνομικού Τμήματος»

Ξεκίνησε η λειτουργία του «Ηλεκτρονικού Αστυνομικού Τμήματος», της νέας διαδικτυακής πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η πλατφόρμα αυτή δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες, επιχειρήσεις και Φορείς να υποβάλουν αιτήματα διοικητικού και δικαστικού χαρακτήρα, καθώς και καταγγελίες για περιπτώσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσα από την ταχύτερη διεκπεραίωση των σχετικών αιτημάτων τους και τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ενώ παράλληλα εξοικονομούνται και ανθρώπινοι πόροι.
Η είσοδος των χρηστών στην πλατφόρμα πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης....

Περισσότερα ...

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

"Η Μάχη των Γιαννιτσών 19-20 Οκτωβρίου 1912"

Την Τετάρτη 19-10-2016 και ώρα 15:00 και σε επανάληψη την Πέμπτη 20-10-2016 και ώρα 22:00, θα προβληθεί στην Pella TV η εκπομπή "Μια φωτογραφία μια ιστορία" με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 104 χρόνων από την σπουδαία μάχη των Γιαννιτσών, στην οποία παρουσιάζονται τα γεγονότα εκείνης της περιόδου που επηρέασαν και την ιστορία της πατρίδας μας.
  Στην εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Τραούδας, καλεσμένος είναι ο φιλόλογος και συγγραφέας του βιβλίου "Η μάχη των Γιαννιτσών"  Δημήτριος Χατζηβρέττας, έκδοσης της Ιστορικής και Λαογραφικής ....

Περισσότερα ...

Ανοιχτή επιστολή στον Βασίλη Κορκίδη. «Βάλτε ένα τέλος στον ξεπεσμό του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών»


Την παρέμβαση του προέδρου της ΕΣΕΕ ζητούν με επιστολή τους 120 έμποροι - μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, για την συγκλιση γενικής συνέλευσης και διεξαγωγής εκλογών ανάδειξης νέου Δ.Σ. στο Σύλλογο, καταγγέλοντας την παρούσα διοίκηση ως παράνομη. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:
  Eκατό και πλέον ημέρες μετά την κατάθεση ενυπόγραφου αιτήματος για τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών η παρούσα «διοίκηση» του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών ένοχα κωφεύει και σιωπά. Με ανάμικτα συναισθήματα λύπης και οργής ...

Περισσότερα ...

Εκδήλωση για την εποποιία του 1940 και Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Ιλαρίωνα

Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας διοργανώνει Εκδήλωση - Αφιέρωμα στην εποποιία του 1940 την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, ώρα 12.00 μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έδεσσα (Ψηλός Βράχος).
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Εδέσσης υπό την διεύθυνση του κ. Αβεσσαλώμ Κιζιρίδη, εκπαιδευτικού.

Αγρυπνία
 Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου από ώρα 9:00 μ.μ. έως 12:15 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Αγρυπνία....

Περισσότερα ...

«Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» Δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας

 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης με τίτλο Περιβάλλον και Πολιτισμός «Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων του ΥΠΠΟΑ, από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου 2016,  προγραμματίζει τις παρακάτω δράσεις:
1. Στον αρχαιολογικό χώρο Πέλλας θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες με τίτλο Άναψε το καμίνι, δώστου φωτιά. H δραστηριότητα θα περιλαμβάνει περιήγηση σ’ ένα αρχαίο εργαστήριο κατασκευής πήλινων αντικειμένων, ξενάγηση στο εργαστήριο ....

Περισσότερα ...

Εκδήλωση για τις Παραδοσιακές Ενδυμασίες της Μακεδονίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Γιαννιτσών πραγματοποιεί εκδήλωση το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, στις 8.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Στρατιωτικού Μουσείου Γιαννιτσών, με θέμα τις «Παραδοσιακές Ενδυμασίες της Μακεδονίας». Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Συνταγματάρχης ΑΣ κ. Χαράλαμπος Μπαντιμαρούδης. Την παρουσίαση θα κάνει η Επίτιμη Διευθύντρια του Λαογραφικού & Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας Θράκης, κα Νέλλη  Μελίδου - Κεφαλά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Δ.Η.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας.

Περισσότερα ...

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

"Οι εργασιακές σχέσεις στην 'Ελλάδα των Μνημονίων" Εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών

Μετά την έκδοση του πορίσματος για τα εργασιακά της «Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων» και εν όψει των διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης με τους δανειστές για τα ζητήματα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της απεργίας και ανταπεργίας, των ομαδικών απολύσεων και του κατώτατου μισθού, το Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ( Γιαννιτσών ) οργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα των μνημονίων – Να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος» και εισηγητή τον δικηγόρο Θέμη Αχτσιόγλου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, ...

Περισσότερα ...

Ημερίδα με θέμα "Πρόσφυγες και μετανάστες. Μετακινήσεις πληθυσμών από την Αρχαιότητα μέχρι και σήμερα"

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας οργανώνει την επιστημονική ημερίδα με θέμα:"Πρόσφυγες και μετανάστες. Μετακινήσεις πληθυσμών από την Αρχαιότητα μέχρι και σήμερα" η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.
Η ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Οι δύο όχθες της νοσταλγίας, ιστορίες προσφυγικών οικογενειών" που φιλοξενείται στο Μαυσωλείο Γαζή Εβρενός στα Γιαννιτσά.
Με τη βοήθεια διακεκριμένων επιστημόνων, η ημερίδα προσεγγίζει διαχρονικά το θέμα της αναγκαστικής μετακίνησης των πληθυσμών, άλλοτε της προσφυγιάς και άλλοτε της μετανάστευσης....

Περισσότερα ...

Μια ξεχωριστή παράσταση χορού «Οι Κοζάκοι της Ρωσίας» στα Γιαννιτσά

Τρίτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 9.00 μ.μ. Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών 
  Επέζησαν ξεπερνώντας κάθε κρίσιμη καμπή της ιστορίας. Ξεχώρισαν για το φιλοπόλεμο και ατίθασο πνεύμα τους. Αγαπήθηκαν για την αυθεντική τους παράδοση. Δικαίως οι Κοζάκοι θεωρούνται σημαντικό κεφάλαιο της Ρωσίας, μιας και από τον 14ο αιώνα ήταν φρουροί των συνόρων της.
Από τον ποταμό Δον και τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή. Στους χορούς τους καθρεφτίζεται η ζωή τους. Στις κινήσεις, η ψυχοσύνθεσή τους. Στις παραστάσεις τους αντικατοπτρίζεται ....

Περισσότερα ...

Ενορία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών. Εκδρομή Πρσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης και στην Κέρκυρα

Η ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών διοργανώνει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 απογευματινό προσκύνημα στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή στην προεόρτια Αγρυπνία.
Εγγραφές γίνονται στο γραφείο του Ιερού Ναού (τηλ. 2382 022998)
Τιμή εισιτηρίου: € 5,00.
Αναχώρηση: Τετάρτη στις 19.00 από τον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.

Εκδρομή στην Κέρκυρα
Η ενορία αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών διοργανώνει ....

Περισσότερα ...

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου εορτάζει ο Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ

Ανακοινώνεται ότι την 19η Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ θα εορτάσει την ονοματική του εορτή.
  Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, ώρα 18.00, θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης. Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 07.30 θα τελεσθεί Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος θα δέχεται ευχές στο μητροπολιτικό οίκημα έως τις 13.00 και εν συνεχεία από τις 16.00 έως το βράδυ.


Περισσότερα ...

«Η Τέχνη συναντά την Ασφάλεια των παιδιών»

Το «ΕΥ ΖΗΝ» του Δήμου Έδεσσας  στα πλαίσια του σκοπού του για τη προστασία της παιδικής ηλικίας και των ίδιων των παιδιών συνεργάστηκε με το «Εργαστήρι Ζωγραφικής» του Αλέξανδρου Στουγιαννίδη και ο δρόμος επί της οδού Σαρανταπόρου μπροστά από τον Β΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Έδεσσας φόρεσε την καλή του φορεσιά.
Ο  Αλέξανδρος Στουγιαννίδης και οι καλλιτέχνες του εργαστηρίου εργάστηκαν εθελοντικά, προσφέροντας στην πόλη και στα παιδιά, για να δημιουργήσουν μία διάβαση πεζών πρωτότυπη και ξεχωριστή....

Περισσότερα ...

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Πέλλας. Ανακοίνωση για το Επίδομα Παραμεθορίου

  Το Σάββατο 08.10.2016 αντιπροσωπεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας συναντήθηκε με την Υφυπουργό Οικ/μίας Ανάπτυξης & Τουρισμού Κα θεοδώρα Τζάκρη σχετικά με το ζήτημα του επιδόματος παραμεθορίου, που όπως είναι γνωστό την 31.10.2016 είναι η τελευταία προθεσμία  για την έκδοση Κ.Υ.Α. η οποία θα καθορίζει τους όρους και τις περιοχές που θα δικαιούνται το επίδομα.
Η κα Υφυπουργός, από την αρχή της συνάντησης, μας απάντησε ότι «παραβιάζουμε ανοιχτές θύρες» αφού δεν υφίσταται κανένα ζήτημα περικοπής του επιδόματος ενώ η Κ.Υ.Α. που είναι σε εκκρεμότητα να εκδοθεί, είναι απολύτως βέβαιο ότι .....

Περισσότερα ...

Ανακοίνωση από την Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Έδεσσας

Η Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ 'Εδεσσας (πρώην ΙΚΑ ) ενημερώνει τους πολίτες της 'Εδεσσας και των περιχώρων  ότι στη Μονάδα μας υπάρχει παιδίατρος ο οποίος θα εξυπηρετεί περιστατικά τρεις(3) φορες την εβδομάδα. Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξυπηρετούνται κάθε Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή.
Στη μονάδα εξετάζονται και εμβολιάζονται και τα ανασφάλιστα παιδιά.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, παρακαλούμε να απευθύνεστε για να κλείνονται τα  ραντεβού στο τηλέφωνο 2381027028

Περισσότερα ...

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Πανήγυρις Ευαγγελιστού Λουκά στα Γιαννιτσά

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, μνήμη του αγίου και ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, πανηγυρίζει το φερώνυμο παρεκκλήσιο εντός του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Δευτέρα 17 Οκτωβρίου :5:00 μ.μ Μέγας Εσπερινός
Τρίτη 18 Οκτωβρίου: 7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία
Οι ιερές ακολουθίες του Μ. Εσπερινού και του Όρθρου θα τελεσθούν στον κυρίως ναό, ενώ η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί
στο Παρεκκλήσιο του Αγίου.

Περισσότερα ...

Πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση για το Επίδομα Παραμεθορίου

  Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν. Τ. Πέλλας της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους και τα μέλη των Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων δημοσίου τομέα Έδεσσας, Σκύδρας, Αλμωπίας σε ανοιχτή συνάντηση – συζήτηση, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, ώρα 19:00, στο Εργατικό Κέντρο Έδεσσας, για το φλέγον ζήτημα του επιδόματος παραμεθορίου. Όπως έχουμε ήδη κάνει γνωστό, η 31 Οκτωβρίου 2016 αποτελεί καταληκτική ημερομηνία  έκδοσης της σχετικής Κ.Υ.Α. που να ρυθμίζει το θέμα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπής του από την επόμενη ημέρα. Η μαζική παρουσία ....

Περισσότερα ...

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Μπάσκετ Α΄ κατηγορία ΕΚΑΣΚΕΜ. Ντέρμπυ νομού το Σάββατο στην Έδεσσα

Μετά την εκτός έδρα νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επί του ΓΑΣ Βαφύρα με 34-70, ο ΓΑΣ Έδεσσας υποδέχεται την ομάδα του ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρου Γιαννιτσών στο πρώτο τοπικό ντέρμπυ του Νομού για φετινή χρονιά.
Το παιχνίδι θα γίνει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 20:30 στο ΔΑΚ Έδεσσας.
Ο Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών είναι από τις ιστορικές ομάδες της κατηγορίας και ξεκίνησε με νίκη το πρωτάθλημα, καθώς επιβλήθηκε της ΑΓΕ Πιερίας με 79-54.
Με ανακοίνωση της η διοίκηση της γηπεδούχου ....

Περισσότερα ...

Ανακοίνωση - Κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων

  Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων στην πρόσφατη συνεδρίαση της ασχολήθηκε με τα οξυμένα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, την οργάνωση του κινήματος και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πάρουμε το επόμενο διάστημα.
Η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν το Μνημόνιο, φέρνει μεγαλύτερη φτώχεια, εξαθλίωση και νέο ξεκλήρισμα για χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφους. Νέα χαράτσια ετοιμάζονται να προστεθούν στα παλιά χαράτσια που ροκανίζουν το εισόδημά μας ....

Περισσότερα ...

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Η Αριστερή μηδενιστική θεώρηση ...ενός αμειβομένου με 10.000 ευρώ


Δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση ο τρόπος που πολιτεύεται ο σοβαροφανής αριστερός.... Συριζαίος Δημήτρης Παπαδημούλης. Το μίσος τους για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν το έκρυψε ποτέ όπως και για κάθε πολιτικό φορέα που δεν ταυτίστηκε με τη δική του πολιτική θεωρία. Ο άνθρωπος που με μια μηδενιστική θεώρηση, διαγράφει ότι καλό έχει γίνει σε αυτή τη χώρα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σχολιάζει  την επικαιρότητα, με αναρτήσεις στο twitter από τα πολυτελή σαλόνια των Βρυξελλών έχοντας εξασφαλίσει βέβαια την αμοιβή των 10.000 ευρώ και πλέον που εισπάτει από το ευρωκοινοβούλιο. Βέβαια κατα την άποψή του, για την κατάντια της χώρας και της κοινωνίας...


Περισσότερα ...

Ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική χρονιά για το ΚΔΑΠμεΑ Γιαννιτσών

Με τις ευχές όλων, με τον καθιερωμένο Αγιασμό και με την παρουσία του δημάρχου Πέλλας Γρηγορίου Στάμκου, του προέδρου της ΔΗΚΕΠΑΠ Απόστολου Φάκκα, του προσωπικού, γονέων και μαθητών, ξεκίνησε επισήμως την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, στις 10.30 το πρωί, η νέα σχολική χρονιά στο ΚΔΑΠμεΑ, στα Γιαννιτσά (ισόγειο Ανοιχτού Θεάτρου.
Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό, ο οποίος τελέστηκε από τον π. Κυριάκο Χατζηδήμου, ο δήμαρχος Πέλλας ευχήθηκε σε όλους, εργαζόμενους, παιδιά και γονείς, καλή σχολική χρονιά.
Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ στον χαιρετισμό του επισήμανε ...

Περισσότερα ...

Δραστηριότητες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας στο πλαίσιο του προγράμματος "Περιβάλλον και Πολιτισμός"

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης με τίτλο Περιβάλλον και Πολιτισμός: «Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου 2016,  προγραμματίζει τις παρακάτω δράσεις:
1. Στον αρχαιολογικό χώρο Πέλλας θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες με τίτλο Άναψε το καμίνι, δώστου φωτιά. H δραστηριότητα θα περιλαμβάνει περιήγηση ...

Περισσότερα ...