Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Διαγωνισμός διηγήματος με θέμα: «Γιαννιτσά – Ιστορίες του Τόπου μας»


Οι εκδόσεις iWrite και η Ευλαμπία Τσιρέλη (συγγραφέας – καθηγήτρια δημ. γραφής), σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., στο πλαίσιο της γνωριμίας τους με τους αναγνώστες και τους συγγραφείς της ευρύτερης περιοχής, προκηρύσσουν διαγωνισμό διηγήματος με θέμα την πόλη των Γιαννιτσών!
Μετά την έκδοση των πολυσυζητημένων συλλογικών βιβλίων για μεγάλες πόλεις της χώρας μας (Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Κάρπαθος, Κιλκίς), με αναπάντεχα μεγάλη συμμετοχή, η δράση «Ιστορίες του Τόπου μας» επεκτείνεται σταδιακά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Η πρόσκληση αφορά ...
όλους τους συγγραφείς, ανεξαρτήτως ηλικίας, να στείλουν ένα διήγημα (έκτασης 1.000 με 2.500 λέξεις) με φόντο τον ιδιαίτερο τόπο τους στην ευρύτερη περιοχή. Μοναδικός θεματικός περιορισμός είναι το διήγημά τους να εκτυλίσσεται στην περιοχή, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου. Τέλος, το διήγημα μπορεί να αποτελεί φανταστική ή πραγματική ιστορία και δύναται να ανήκει σε όλα τα λογοτεχνικά είδη (τρόμου, μυστηρίου, φαντασίας, ερωτικό κ.λπ.).
Τα βραβευμένα διηγήματα κάθε διαγωνισμού θα συμμετάσχουν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου, η οποία θα παρουσιαστεί κατά τη βράβευση των συγγραφέων στην Π.Ε. Πέλλας, μέσα στο 2017. Ο χώρος και ο χρόνος που θα γίνει η βιβλιοπαρουσίαση, καθώς και η επιτροπή που θα βραβεύσει τους συγγραφείς, θα γνωστοποιηθούν με το πέρας των διαγωνισμών. Οι Εκδόσεις iWrite πιστεύουν στον Έλληνα συγγραφέα και απώτερος στόχος τους είναι η ανάδειξη νέων λογοτεχνικών ταλέντων των ελληνικών πόλεων.
Στον διαγωνισμό την ευγενική αιγίδα τους παρέχουν οι: ΔΗΚΕΠΑΠ, Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Πέλλας και Παιδαγωγική Εταιρία Πέλλας.

Αποστολή διηγημάτων
Οι συγγραφείς μπορούν να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@iwrite.gr ή σε ψηφιακό αρχείο (σε cd κ.λπ.) στη διεύθυνση Μπαλταδώρου 11, Τ.Κ. 54 634, Θεσσαλονίκη.
Οι αποστολές των διηγημάτων πρέπει πάντα να γίνονται με την ένδειξη «Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος Γιαννιτσά 2017».
Επίσης, θα πρέπει πάντα να υπάρχει ως συνοδευτικό υλικό ένα βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα (έως 150 λέξεις), καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, email κ.λπ.).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:
- Τις Εκδόσεις iWrite (info@iwrite.gr | 2311 27 28 03 ή 21 10 12 6900),
- Την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., στο τηλ. 2382 0 84375.
Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 10η Απριλίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: