Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Συνάντηση προέδρου Επιμλητήριου Πέλλας με την Αντιπεριφερειάρχη

Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Επιμελητήριο Πέλλας από την Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κα Αηδονά Αθηνά.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος και η Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αηδονά Αθηνά, συζήτησαν προβλήματα και κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούν τον Νομό Πέλλας και την Επιχειρηματική κοινότητα.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα θέματα υποδομών του Νομού Πέλλας όπως η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου του Νομού Πέλλας, η δημιουργία ...
του διαμετακομιστικού κέντρου στη Σκύδρα, η δημιουργία εμπορευματικού αεροδρομίου (Kargo) στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, η παροχή φυσικού αερίου σε ολόκληρο το Νομό Πέλλας, η καταπολέμηση του παραεμπορίου, η κοινή καμπάνια για προώθηση αγροτικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και η δημιουργία κοινού τουριστικού πακέτου ώστε να υπάρχει 12μηνη διάρκεια στον τουρισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος εστίασε στο θέμα διασύνδεσης της εκπαίδευσης και της επιχειρηματικότητας και πρότεινε να ξεκινήσει η συζήτηση για την μετεγκατάσταση σχολών, και όχι τμημάτων, από το ΤΕΙ Σίνδου σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς ώστε πραγματικά να επιτευχθεί η διασύνδεση απορροφώντας οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας το εξειδικευμένο προσωπικό που θα τις καταστήσουν ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς. Τόνισε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί και με τον Περιφερειάρχη και τις Πρυτανικές αρχές ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος που έχει άμεση σχέση με την ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αηδονά βρήκε πολύ ενδιαφέρουσες τις προτάσεις και κυρίως την πρόταση της αποκέντρωσης των ΤΕΙ Σίνδου και τόνισε με τη σειρά της την αναγκαιότητα στενής συνεργασίας με το Επιμελητήριο Πέλλας και την χάραξη κοινών πολιτικών και δράσεων που θα αφορούν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την δημιουργία βάσεων για την ανάπτυξη του Νομού Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: