Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Έδεσσας Αλμωπίας για τα προβλήματα των εργαζομένων


  Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ μαζί με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και όλοι οι πρόεδροι από τα Εργατικά Κέντρα Βορείου Ελλάδος αναφερθήκανε στα προβλήματα των περιοχών τους. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έδεσσας Αλμωπίας Νίκος Γκοτζαμάνης στην παρέμβασή του σημείωσε επιγραμματικά τα παρακάτω: 
« Τα νοσοκομεία μας έχουν ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, φαρμάκων και εξοπλισμού....
-Το ΙΚΑ της περιοχής έχει άμεση ανάγκη για κάλυψη πολλών ειδικοτήτων ιατρών για να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά και να εξυπηρετεί τους εργαζομένους και συνταξιούχους της περιοχής. Επίσης να γίνει επάνδρωση του ελεγκτικού μηχανισμού του ΙΚΑ 
για ελέγχους εισφοροδιαφυγής.  
-Να γίνεται η θεώρηση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ με 50 ένσημα από  την αρχή της χρονιάς και να μην χρειάζεται κάθε χρόνο να  περιμένουμε την εγκύκλιο και να ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι που με αυτήν την ανεργία δεν μπορούν να συμπληρώσουνε ούτε τα 50 ένσημα.
-  Ζητάμε την επάνδρωση του ΣΕΠΕ  και την επαναλειτουργία του τμήματος τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης.
-Να καταργηθεί ο νόμος που επιτρέπει στις βιομηχανίες    κονσερβοποιίας να απασχολούν ως εποχιακούς εργάτες τους  ασφαλισμένους στον ΟΓΑ και έτσι αποφεύγουν με αυτό τον τρόπο να  παίρνουν πραγματικούς εποχιακούς εργάτες και το ΙΚΑ να χάνει μεγάλες εισφορές.
-Στους εποχιακούς εργαζόμενους δεν πρέπει να ακυρώνεται η κάρτα ανεργίας, για δυο μήνες εργασίας που απασχολούνται. 
-Πρόσφατα είχαμε την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας από τον δήμο μας με αποτέλεσμα να χαθούνε πολλές θέσεις εργασίας. Εμείς ζητάμε να επανέρθει η καθαριότητα στις αρμοδιότητες του     Δήμου.
-Η περιοχή μας έχει τεράστια ποσοστά ανεργίας λόγω του κλεισίματος πολλών επιχειρήσεων. Ακόμα και αυτές που λειτουργούνε έχουνε κάνει μείωση προσωπικού.Να τονίσουμε ότι εδώ και χρόνια ανάπτυξη ακούμε και ανάπτυξη δεν βλέπουμε να γίνεται.  

-Να συνταξιοδοτούνται οι εργαζόμενοι όταν έρθει το όριο ηλικίας τους με όσα ένσημα έχουνε και να παίρνουν αναλογική σύνταξη όπως ισχύει σε  πολλές χώρες της Ευρώπης για να μην χάνονται οι   εισφορές των εργαζομένων όσες και αν είναι αυτές ή να επιστρέφονται οι εισφορές στους εργαζόμενους δικαιούχους.
-  Όσοι συμπληρώνουν προϋποθέσεις για επίδομα ανεργίας να δικαιούνται να επιδοτούνται κάθε χρόνο και να καταργηθεί ο νόμος που προβλέπει 450 μέρες επιδότησης ανεργίας στα τελευταία 4 χρόνια που ισχύει από 1/1/2013.
-Να γίνουν προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στην ΥΗΣ Άγρα Εδεσσαίου και στην ΔΕΔΥΕ.

Επίσης το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2016 το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας συμμετείχε στο Συλλαλητήριο που πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ με μεγάλη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: