Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Εγκαινιάζεται το Σάββατο η μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας πενταετίας

  Η μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας πενταετίας, σε επίπεδο εκθετών και εκθεσιακού χώρου, ανοίγει τις πύλες τις στις 10 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 18. Η 81η ΔΕΘ συμπίπτει με τον εορτασμό των 90 χρόνων ζωής της διοργάνωσης, γεγονός που δίνει στη φετινή έκθεση επετειακό χαρακτήρα.
Οι εκθεσιακές συμμετοχές στην 81η ΔΕΘ έσπασαν το «φράγμα» των 1.000 και προσεγγίζουν τις 1.015. Οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές προέρχονται από 18 χώρες  και συγκεκριμένα από Κύπρο, Ιράν, Σλοβακία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Ν. Αφρική, ...Αρμενία, Ινδονησία, Ουρουγουάη, FYROM, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ινδία, Ιταλία, Τυνησία, Αίγυπτο, Ρωσία και Τουρκία.

Η Ρωσία είναι η τιμώμενη χώρα, που έρχεται στη ΔΕΘ και στο περίπτερο 16 με επιχειρήσεις από τους κλάδους της αγροτικής παραγωγής και επεξεργασίας, των τροφίμων, της ενέργειας και της βιομηχανίας. Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του θεσμού της τιμώμενης χώρας θα διοργανωθεί το Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, που θα διερευνήσει τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών. Επίσης, θα διοργανωθεί ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ βετεράνων ποδοσφαιριστών και πολιτικών Ρωσίας και Ελλάδας.

Πλούσιο θα είναι το συναυλιακό πρόγραμμα των Music Events Live, κάθε βράδυ στις 21:30 στη μεγάλη μουσική σκηνή κάτω από το Τόξο της ΧΑΝΘ. Μάλιστα, στη συναυλία των αδελφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη, στις 13 Σεπτεμβρίου, θα επιχειρηθεί να γίνει πραγματικότητα μία θέση στα ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο σε μήκος και σε αριθμό συμμετεχόντων ποντιακό χορό «Ομάλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: