Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Έπεσε η αυλαία το Aridea Cup 2016

 Το Aridea Cup μία μεγάλη διοργάνωση της tenniseurope και αθλητικός θεσμός για την Αλμωπία, διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στο Κέντρο Αντισφαίρισης του Ο.Α. Αριδαίας. Φέτος φιλοξένησε 87 αθλητές και αθλήτριες από δώδεκα χώρες και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 27 Αυγούστου με τους τελικούς των αγοριών.
Μετά από τους αγώνες προκριματικών για την είσοδο των τελευταίων αθλητών στο κυρίως ταμπλό, την Κυριακή 21 Αυγούστου, το απόγευμα έλαβε μέρος η τελετή έναρξης του τουρνουά σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη μιας εβδομάδας γεμάτης τένις. Την τελετή άνοιξε με μια σύντομη ομιλία, ο πρόεδρος του ομίλου Αριδαίας,... Πέτρος Τσαρκνιάς, ο οποίος παρουσίασε τους αθλητές και τις αθλήτριες, μίλησε για την πορεία του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας και για την συμβολή των αθλητικών διοργανώσεων στην ανάπτυξη και στην προβολή της περιοχής. Με δυο ελληνικές νίκες ολοκληρώθηκαν οι δυο τελικοί των αγοριών, που συμπλήρωσαν την επιτυχημένη διεξαγωγή του Aridea Cup στην Αριδαία. Ο Δημοσθένης Ταραμονλής αναδείχθηκε πρωταθλητής στο μονό, ενώ οι Χρήστος Παναγιώτης Δαγκλής και Αλέξανρος Ρουμπής κέρδισαν τον τίτλο στο διπλό.
Στο μονό των κοριτσιών, όπου δεν έγινε τελικός, η Μαρία Κάλλιστρου κέρδισε τον τίτλο, μετά την αποχώρηση της Παρασκευούδη Αναστασίας λόγω τραυματισμού.
Στην μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της, η Μαρία Κάλλιστρου κατέκτησε τον τίτλο του Aridea Cup, της διοργάνωσης της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe. Ήταν ο πρώτος τίτλος σε διεθνές επίπεδο για τη 15χρονη αθλήτρια από την Πάτρα, που βρίσκεται στο Νο. 360 της συνολικής κατάταξης της Ευρώπης.
Στο διπλό των κοριτσιών πρωταθλήτριες ήταν η Selina Atay από την Τουρκία και η Anastasia Khudyakova από τη Ρωσία κερδίζοντας τις Σοφίας Χατζηστουγιάννη και Κυριακή Ζάραρη στον τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: