Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ζαχαρία Παπαντωνίου "Τα ψηλά βουνά" στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016,  ώρα: 9.00μ.μ.
Το θεατρικό έργο «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου, που θεωρείται μια από τις πιο πετυχημένες παιδικές παραστάσεις της φετινής θεατρικής σεζόν, γνωρίζοντας αποθέωση από κοινό και κριτικούς, φιλοξενεί η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 9.00 το βράδυ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2016» .
Σημείωμα του σκηνοθέτη
"Ενα από τα πιο σημαντικά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας. Βιβλίο που σίγουρα έχουμε διαβάσει όλοι κάποια στιγμή.....Τα Ψηλά Βουνά του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ήταν το πρώτο αναγνωστικό που γράφτηκε στη δημοτική. Πρόκειται για μια παρέα παιδιών του δημοτικού, που μετά την προτροπή του δασκάλου τους, περνάνε το καλοκαίρι  μόνα στα βουνά της Ευρυτανίας. Μέσα από τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, μαθαίνουν  τη φύση,  την επιβίωση,  το πώς συμμετέχεις σε μια ομάδα, και κυρίως  την προσφορά.
 Η παράσταση έχει στόχο να ζωντανέψει όλες αυτές τις εικόνες, όπως επίσης και τις αυθεντικές ζωγραφιές του βιβλίου. Σκοπός μας είναι να νιώσουν οι μικροί μας θεατές μέρος αυτής της παρέας των παιδιών πάνω στα  βουνά. Στο μικρό χωριό με τα ξύλινα σπιτάκια, σε ένα ξέφωτο στη μέση του δάσους... Να μάθουν την αξία της φύσης και κυρίως την ευθύνη της προστασίας της, για το κοινό καλό.
Η παράσταση…
Η παράσταση διατηρεί το λόγο και τις εικόνες του βιβλίου αυτούσια, έτσι ώστε και αν ακόµη κάποιος δε γνωρίζει “Τα Ψηλά Βουνά”, φεύγοντας από την αίθουσα, αισθάνεται ότι έχει διαβάσει το βιβλίο.
Τα σκηνικά της παράστασης εµπλουτίζονται µε ψηφιακές προβολές υψηλής ανάλυσης από κινούµενα σχέδια (3D Animation), που βασίζονται στις αυθεντικές εικόνες του  βιβλίου όπως ακριβώς τις σχεδίασε ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου. Πρώτη φορά σε οικογενειακή παράσταση ψηφιακές προβολές κινούμενων σχεδίων συγχρονίζονται και αλληλεπιδρούν µε την κίνηση των ηθοποιών, συνθέτοντας ένα υπέροχο βουκολικό περιβάλλον,
µε δάσος, άστρα και ουρανό.
Τιμή  Εισιτηρίου 10 € . Πληροφορίες στα τηλ: 23820-84382 -84381

Δεν υπάρχουν σχόλια: