Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Eπίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην Π.Ε. Πέλλας

 Την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας επισκέφτηκε τη Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών που επιδιώκει να έχει με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, τις υπηρεσίες, τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς φορείς και την τοπική κοινωνία των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Νωρίς το πρωί ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους προβλήματα που δημιουργούν δυσχέρεια στη λειτουργία των υπηρεσιών, αλλά και προτάσεις για τη συνεχή βελτίωση ... της αποτελεσματικότητας και ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση από τους εργαζόμενους ήταν και αυτό του υπό κατάρτιση ΟΕΥ.
Η συζήτηση μεταφέρθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου όπου συζητήθηκε το θέμα των οδικών υποδομών. Στην σύσκεψη εκτός από τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Πέλλας, παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας δήμαρχοι της Πέλλας και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και Υπηρεσιών.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι η ολοκλήρωση του ενιαίου έργου των δύο παρακάμψεων «Γιαννιτσών» και «Χαλκηδόνας» αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα αναφορικά με τις οδικές υποδομές της Κεντρικής Μακεδονίας και, μέσω συντονισμένων ενεργειών που ανέλαβε η Περιφέρεια, διαθέτει πλήρη μελετητική ωριμότητα για την άμεση ένταξή του στο Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών. Για την ένταξη του έργου ζήτησε να υπάρξει «ένωση δυνάμεων», στενή συνεργασία και από κοινού διεκδίκηση με εκπροσώπους της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, τους βουλευτές και άλλους τοπικούς φορείς, μέσω προγραμματισμένων επαφών με τον αρμόδιο Υπουργό και τον Πρωθυπουργό..

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης τόνισε ότι η ολοκλήρωση του έργου των παρακάμψεων «είναι πλήρως ανταποδοτική μέσω της ασφαλούς και γρήγορης μεταφοράς προσώπων και αγαθών, της προσέλκυσης επενδύσεων και της τουριστικής ανάπτυξης».
Ακολούθησαν δύο σημαντικές συσκέψεις για την Αγροτική Οικονομία και Κτηνοτροφία με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτικών ενώσεων, αγροτικών συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών καθώς και κτηνοτρόφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: