Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας

Με τη μαζική συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων που συμμετέχουν στον τοπικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας, εθελοντών και πολιτών πραγματοποιήθηκε η θερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας. Τις εργασίες συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας  Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ενώ πρακτικά της συνάντησης κράτησε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πέλλας Χρήστος Μπιμπίτσος.
Στη διάρκεια της συνάντησης στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός .... στην πολιτική προστασία, με έμφαση στην προετοιμασία για πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Ακόμη, έγινε αποτίμηση του έργου πολιτικής προστασίας των προηγούμενων μηνών, καθώς και της περσινής αντιπυρικής περιόδου η οποία χαρακτηρίστηκε ως επιτυχής. Πέρσι, υπήρξαν ελάχιστα περιστατικά τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα και με επιτυχία. Όπως διαπιστώθηκε, η κινητοποίηση των τοπικών φορέων, οι συχνές συναντήσεις, η διενέργεια ασκήσεων και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού διαδραμάτισαν ένα θετικό ρόλο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε και συνεχάρη τα στελέχη των φορέων, όπως και τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων και τα μέσα ενημέρωσης για την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και τη συμβολή τους στην πολιτική προστασία της Π.Ε. Πέλλας. Επίσης, παρουσίασε τις δράσεις πολιτικής προστασίας που υλοποίησε και σχεδιάζει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα υπάρχει συχνός και αυστηρός έλεγχος στις δασικές περιοχές ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς από δόλο. Οι συναρμόδιες υπηρεσίες πρόκειται να συγκροτήσουν μεικτά κλιμάκια τα οποία θα εποπτεύουν, με συχνές και απροειδοποίητες περιπολίες, όλες τις δασικές περιοχές της Π.Ε. Πέλλας. Ενδεχόμενες παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας, όπως και προσπάθειες για πρόκληση πυρκαγιάς θα οδηγούνται άμεσα ενώπιων της ελληνικής δικαιοσύνης.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: