Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

«Ο δήμαρχος Πέλλας αποφασίζει απαξιώνοντας τούς θεσμούς»

   Αιχμηρή δήλωση του Στάθη Καστερίδη επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Πέλλα Δήμος για όλους»
   Για απαξίωση των θεσμών από το δήμαρχο Πέλλας στη λήψη ουσιαστικών αποφάσεων καταγγέλλει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πέλλα Δήμος για όλους» και δημοτικός σύμβουλος Στάθης Καστερίδης. Όπως επισημαίνει «ο συνδυασμός μας ψήφισε με επιφύλαξη τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2015του δήμου Πέλλας, ως προς το σκέλος των Ανελαστικών δαπανών και καταψήφισε τα έργα που συμπεριλήφθηκαν σε αυτόν, γιατί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. είχε καταψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2015. Ο κ. Καστερίδης τόνισε ότι «ο δήμαρχος Πέλλας, περνά αποφάσεις κατά πλειοψηφία χωρίς να τηρείται η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο, .... χωρίς να συνεδριάζει και να γνωμοδοτεί η Επιτροπή Διαβούλευσης και μάλιστα η απόφαση της να συμπεριλαμβάνεται στην εκτελεστική απόφαση της πράξης του Δημοτικού Συμβουλίου» και συνέχισε λέγοντας .. «Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μας καταψηφίσαμε την απόφαση του Δ.Σ. που αφορούσε το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2015 επειδή δεν τηρήθηκε η διαδικασία, δηλαδή δεν προηγήθηκε η απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης η οποία έπρεπε να γνωμοδοτήσει πριν τη λήψη της οριστικής απόφασης από το Δ.Σ. και παρόλο που οι ΟΤΑ είχαν ενημερωθεί με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών πριν τη λήξη της προηγούμενης δημοτικής περιόδου να αρχίσουν τις ενέργειες που έπρεπε για την ψήφιση των προϋπολογισμών τους». Στην καταγγελία – δήλωσή του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. επισήμανε χαρακτηριστικά «ο δήμαρχος Πέλλας για όλα όσα καταγγείλαμε μας απάντησε ότι δεν χρειάζεται να εφαρμόσουμε ιδιαίτερα τη διαδικασία που επιτάσσει ο νόμος μια και η Επιτροπή Διαβούλευσης δεν έχει και κανένα ιδιαίτερο ρόλο..» είναι απλά γνωμοδοτική, δηλαδή πλήρης απαξίωση και του θεσμού και του νόμου. «Εμείς ως Παράταξη του δήμου Πέλλας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι καταστρατηγούνται οι διατάξεις του νόμου 3852/10 άρθρο 76 καθώς και οι διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.4172/13 για την ψήφιση του προϋπολογισμού και δεν εφαρμόζονται όπως ακριβώς έγινε και για το Τεχνικό Πρόγραμμα. Αυτό που εισπράξαμε στο τέλος κατά γενική ομολογία ήταν ότι ένα συλλογικό θεσμοθετημένο όργανο όπως η Επιτροπή Διαβούλευσης απαξιώνεται παντελώς από τη σημερινή Διοίκηση του δήμου Πέλλας και με τον τρόπο αυτό, στην ουσία καταργείται εφόσον η γνώμη της δεν τίθεται υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο θα έπρεπε να γνωρίζει όλες τις προπαρασκευαστικές αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντιπολιτευση της πλακας μου φαινεται οτι κανεις Σταθη, γιατι οταν ο Σταμκος σου ειπε οτι λυπαται που σε ειχε συνεργατη, εσυ δεν του ειπες το αυτονοητο : οτι δηλαδη πρεπει να λυπαται για τον εαυτο του και για τους κατοικους του Δημου Πελλας. Ασε τα γραφειοκρατικα και τις επιτροπες της "πλακας" και τιμησε την ψηφο των ανθρωπων που σε εμπιστευτηκαν, με αντιπολιτευση ουσιας. Κοιταξε απεναντι σου ποιοι μας διοικουν και ξυπνα. Και που, και που σπασε και κανενα αυγο, γιατι ομελλετα με αυγα αλλων δεν τρως...

Ανώνυμος είπε...

θα δειτε τι θα γινει οταν θα βγουν ολα στην φορα για τον Σταμκο και τα παλικαρια του θα γελασει και θα κλαψει και το παρδαλο κατσικι και ολοι οσοι τον ψηφισαν και καταδικασαν τον Δημο μας.