Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Πρότεινε την πρόσληψη της …. επειδή είναι γυναίκα και θα φέρει άλλο αέρα στην επιχείρηση

Δεν ξέρουμε αν στο δήμο Πέλλας αυτοί που τον υπηρετούν από θέσεις ευθύνης έχουν αντιληφθεί σε ποιόν δήμο βρίσκονται, αλλά σίγουρα αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι κάποιοι με τις πράξεις και τα λόγια τους προκαλούν το κοινό αίσθημα. Δείτε λοιπόν με ποιο κριτήριο ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας Μπαλτζίδης Κωνσταντίνος πρότεινε την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο. Παραθέτουμε απόσπασμα του Πρακτικού της συνεδρίασης. «… Προτείνω και υποστηρίζω την επιλογή της κας Κ….. θεωρώντας πως πρέπει να γίνει μια ανανέωση στο Ωδείο, δίνοντας τη δυνατότητα και σε μια γυναίκα να μπορέσει να αναβαθμίσει και να ανανεώσει τη λειτουργία γενικά του Ωδείου.» Δηλαδή κύριε πρόεδρε .... το φύλλο του εργαζόμενου καθορίζει και την ποιότητα της δουλειάς που προσφέρει; Αυτή η άποψη το λιγότερο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί είναι «αναχρονιστική» προκλητική και μάλλον επικίνδυνη.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εισαι υπερβολικός Λουδία. Δεν είναι θέμα για να το σχολιάζης έτσι. Που είναι το κακό; Επειδή προσλήφθηκε γυνάικα δηλαδή; Δίκιο έχει ο Μπαλτζίδης και πολύ καλά το τοποθέτησε.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον, είναι αδύνατο να πιστέψει οποιοσδήποτε λογικός, πολιτισμένος και μορφωμένος άνθρωπος, ο οποίος έχει γνώσεις για καλλιτεχνικά και διοικητικά θέματα και όχι μόνο, ότι έγινε αυτή η δήλωση από έναν άνθρωπο ο οποίος εκλέχθηκε (με ποια κριτήρια; αν κρίνω από τα επιχειρήματά του) πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ.; Είναι το λιγότερο απογοητευτική η ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ δήλωση αυτή που στην τελική για να είμαστε αντικειμενικοί αδικεί και την Κυρία Κυπραίου κυρίως σαν άνθρωπο, την υποβιβάζει σαν γυναίκα και τέλος σαν καλλιτέχνη. Για να μη σχολιάσω περαιτέρω τη ρατσιστική πλευρά του θέματος και τις διακρίσεις. Όταν μιλάμε για επαγγελματισμό, πρέπει να μιλάμε για ικανότητες. Αλλά ανέκαθεν τα καλλιτεχνικά θέματα δεν αντιμετωπίζονταν με τη σοβαρότητα που τους αρμόζει ούτε καν από το υπουργείο πολιτισμού, πόσο μάλλον από έναν πολιτικό πρόσωπο όπως ο προεδράκος αυτός. Κρίμα.
Δεύτερον, αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, με ποια επαγγελματικά κριτήρια ακριβώς εκλέχθηκε καλλιτεχνική διευθύντρια η Κυρία Κυπραίου, πέρα από τα τυπικά προσόντα ; Πέρα από το προνόμιο του φύλου, τι άλλο συνέβει και μας το κρατάτε μυστικό; Γιατί εαν γίνει η σύγκριση προσόντων και ικανοτήτων με τον προηγούμενο καλλιτεχνικό διευθυντή, τότε δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης και είναι γνωστό τοις πάσι. Αλλά σε αυτή τη χώρα συνηθίζουμε να κοροιδευόμαστε μεταξύ μας. Και πάλι κρίμα.
Το ωδείο τον Γιαννιτσών χαμήλωσε πολύ την ποιότητά και το επίπεδό του.
Το Αλεξάνδρειο δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών έχει σβήσει.

Ανώνυμος είπε...

*των Γιαννιτσών

Ανώνυμος είπε...

Αφηστε τον να ξεδυπλωσει το ταλεντο του και θα δητε πολυ γρηγιρα πιοι μας διηκουν. Και μη ξαναπητε κουβεντα για αυτον γιατι θα θημωσει. Απο την ΑΞΟ ειναι. Οτι θελει λεει οτι θελει κανει. Μηπος πληρονει φορο για αυτες τις βλακιες. Ακομη και ο νταμιας μπροστα του ειναι νανακι.