Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Πέλλα ο Φίλιππος Παντελίδης

Τον Φίλιππα Παντελίδη θέλουν οι πληροφορίες να πλαισιώνει το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Πέλλα στις προσεχείς εκλογές. Μάλιστα πριν λίγο καιρό υπήρξε συνάντηση με τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής για το θέμα αυτό, η οποία επαναλήφθηκε πρόσφατα και σχεδόν δόθηκε η θετική απάντηση. Ο Φίλιππος Παντελίδης που σήμερα προΐσταται του καταστήματος της TT Bank (Ταχυδρομικό ταμιευτήριο), έχει στο παρελθόν πολυετή παρουσία και έντονη δράση στην αυτοδιοίκηση αλλά και στα κομματικά όργανα, ενώ και στις προηγούμενες εκλογές το όνομα του συζητήθηκε μεταξύ άλλων για το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Πέλλα. Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε το όνομά του δίπλα σε αυτό της Θεοδώρας Τζάκρη και του Βασίλη Γιουματζίδη που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο με τις ευλογίες του Βαγγέλη Βενιζέλου.


Περισσότερα ...

Συγχαίρουν μαθήτριες του 5ου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών για την πανελλήνια διάκριση τους

Η διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών με ανακοίνωσή του συγχαίρει θερμά τις μαθήτριες, Καρρά Φανή, Κουτούδη Εύη και Παπαδοπούλου Γεωργία του Στ1 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών «ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ» για την κατάκτηση του το 1ου Πανελλήνιου Βραβείου Αφίσας, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα «Η γειτονιά που θα ήθελα...». Το διαγωνισμό διοργανώνει κάθε χρόνο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οίκαδε» της Τράπεζας Κύπρου και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.
Επίσης συγχαίρει τις μαθήτριες Κασιμίδου Ζαφειρώ, Ράπτη Αικατερίνη, Φιλογλίδου Σταυρούλα και Μαυροβουνιώτη Ευανθία που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον ίδιο διαγωνισμό στην κατηγορία «Κατασκευές»....
Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011 είχε πολύ μεγάλη απήχηση, καθώς συγκεντρώθηκαν 4.542 ατομικά και ομαδικά έργα από 374 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, καθώς και καλλιτεχνικά εργαστήρια.
Τα έργα ζωγραφικής, κολλάζ, φωτογραφίες και κατασκευές, που ήταν όλα υψηλού επιπέδου, πλούσια σε φαντασία και δημιουργικότητα, αξιολογήθηκαν από ειδική 7μελή επιτροπή ειδικών.
Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 και ώρα 12:00 στην Αθήνα

Περισσότερα ...

Παρηγοριά στο δημοτικό συμβούλιο Πέλλας το κομπολοϊ …

Να μετράω τους καημούς και τους αναστεναγμούς…όπως λέει το λαϊκό άσμα. Αυτό νιώθει φαίνεται ένας δημοτικός σύμβουλος στα Γιαννιτσά την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πέλλας που μάλλον ανιαρή του φαίνεται και βρίσκει παρηγοριά στο κομπολοϊ με τις κεχριμπαρένιες χάντρες. Τώρα θα μου πείτε είναι πολύ καλύτερο να ασχοληθείς με αυτό, παρά με την 15λεπτη διαμάχη του νυν και των πρώην δημάρχου για το αν έγινε σωστά η παράδοση – παραλαβή του δήμου από τον έναν στον άλλο. Και όλα αυτά ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές. Ευτυχώς που σε κάποια θέματα υπήρξε διάλογος ουσίας αλλά και έντονη αντιπαράθεση που ζωντάνεψε τη συνεδρίαση και ανάγκασε αρκετούς συμβούλους να επιστρέψουν στην αίθουσα, αφού η κουβέντα που είχαν πιάσει στο κυλικείο ήταν μάλλον πιο ελκυστική μέχρι εκείνη τη στιγμή.


Περισσότερα ...

Δύο ακόμη λεύκες, θύματα στο βωμό της ανάπλασης των ποταμοβραχιόνων στην Έδεσσα

Το «μεγάλο αναπτυξιακό έργο της ανάπλασης των ποταμοβραχιόνων της Έδεσσας» έχει κα τις παράπλευρες απώλειες. Αυτό που η φύση «έχτιζε» για δεκαετίες, τα αλυσσοπρίονα τα κατέστρεψαν μέσα σε λίγα λεπτά. Άλλες δύο πανύψηλες άγριες λεύκες βρίσκονται πλέον σωριασμένες στο πάρκο της λαϊκής αγοράς. Τα περήφανα δένδρα που μέχρι χθες στόλιζαν το πάρκο χαρίζοντας τη δροσιά τους στην περιοχή τους καυτούς θερινούς μήνες, περιμένουν καρτερικά τον τεμαχισμό τους σε καυσόξυλα ενώ, απόδίπλα καραδοκούν τα εργολαβικά μάρμαρα που μαζί με πλακάκια και τσιμέντα θα καταλάβουν το χώρο που αφήνουν τα νεκρά πλέον δένδρα.


Περισσότερα ...


Περισσότερα ...

Εκδήλωση – ομιλία για το σχολικό εκφοβισμό. Τετάρτη 4 Απριλίου στο 5ο δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών «ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ» διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 και ώρα 18.00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η κ. Αθανασοπούλου Λίλιαν Παιδοψυχίατρος, υπεύθυνη του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Γ.Ν.Ν. «Γεώργιος Παπανικολάου» με θέμα: «Ο σχολικός εκφοβισμός και οι τρόποι αντιμετώπισής του. Συνεργασία σχολείου - οικογένειας»
Το θέμα της ομιλίας είναι πολύ επίκαιρο και πολύ σημαντικό και αναμένεται να παρευρεθούν πολλοί γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί. Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης θα τεθούν ερωτήσεις από τους παρευρικσόμενους και θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα της. 



Περισσότερα ...

Ανοιχτή μέχρι το βράδυ η ανθοέκθεση του 4ου δημοτικού σχολείου Κρύας Βρύσης

Μέχρι σήμερα το βράδυ 8:00 μ.μ. θα παραμείνει ανοιχτή η Ανθόεκθεση του 4ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κρύας Βρύσης. Από χθες το πρωί που ξεκίνησε η λειτουργία της υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους που ήρθανε είτε για να αγοράσουν κάποιο λουλούδι είτε για να ενισχύσουν την προσπάθεια του διοικητικού συμβουλίου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.
Στην εκδήλωση, παρόλη την δύσκολη οικονομική κατάσταση, υπάρχει ικανοποιητική προσέλευση κόσμου και ειδικότερα μετά τις τελευταίες ηλιόλουστες ημέρες που προέτρεψε αρκετούς για να φυτέψουνε λουλούδια στους κήπους τους.


Περισσότερα ...

Πρωτοβουλία από μουσικούς παραγωγούς στην Έδεσσα για τη συγκέντρωση αγαθών για φιλανθρωπικό σκοπό

Με Αγάπη και Ελπίδα, όλοι μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ.. αυτό είναι το σύνθημα της ομάδας του Sunshine Web Radio το οποίο εκπέμπει μέσω internet, οι συντελεστές του οποίου
θέλοντας να συμβάλλουν θετικά, στην οικονομική κρίση που υπάρχει στην χώρα μας αποφάσισαν να οργανώσουν ένα φιλανθρωπικό γεγονός, έχοντας ως κυρίαρχο στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων (μακαρόνια, ρύζι φακές κλπ), ρούχων και παιχνιδιών ώστε όλα αυτά να καταλήξουν στη Μητρόπολη με αποτέλεσμα να ενισχυθεί το συσσίτιο και τις οικογένειες που χρήζουν βοήθειας.Το γεγονός αυτό θα λάβει μέρος στην πόλη της Έδεσσας 4-8 Απριλίου 2012. Το σημείο συγκέντρωσης των παραπάνω ειδών θα είναι το πάνω μέρος των μικρών καταρρακτών (γνωστό ως φάλαινες) Έδεσσας...
το οποίο και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11:00 το πρωί μέχρι της 21:00 το βράδυ.
Στις 7 και 8 Απριλίου θα υπάρχουν στο ραδιόφωνο εκπομπές για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας, ενώ την Κυριακή θα γίνει συναυλία υποστήριξης με έντεχνα και ρόκ μουσική, με σκοπό την αναπτέρωση του ηθικού όλων μας αυτές τις δύσκολες μέρες της κρίσης αφού η κρίση πέραν του ότι είναι οικονομική, είναι ηθική, πολιτική ψυχολογική αλλά και πολιτιστική, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση.
Στην ίδια ανακοίνωση οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλας και Αλμωπίας κ. Ιωήλ για την πολύτιμη βοήθεια του καθώς και τον δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου για την στήριξη και την παραχώρηση του χώρου!
Η βοήθεια σας ελπίδα όλων μας..

 

Περισσότερα ...

Εσπερινά κηρύγματα στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά

Την Κυριακή 1 Απριλίου στις 6:00 το απόγευμα στον ι¬ε¬ρό Καθεδρικό Να¬ό της Α¬γί¬ας Σκέ¬πης Εδέσσης θα τελεσθεί ο ΣΤ΄ Κατανυκτικὸς Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Στο τέλος της ακολουθίας θα ομιλήσει ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Αρ¬χιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, Καθηγητής ΑΕΑΘ με θέ¬μα: «Από τον Άσωτο στην Αιγυπτία - Η αγιότητα κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή». Επίσης, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης την Τετάρτη 4 Απριλίου στις 6:00 μ.μ. θα τελεσθεί Εσπερινή Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία.
Στα Γιαννιτσά....
Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 19.00, στα πλαίσια των καθιερωμένων Εσπερινών Κηρυγμάτων στον Ι. Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Παπαδόπουλος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρίνας Ναούσης. Θέμα: «Η ταπείνωση του Θεού και η ταπείνωση του ανθρώπου»
 

Περισσότερα ...

Υποδέχονται την Άνοιξη σήμερα και αύριο στο 2ο δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών

Σήμερα από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 και αύριο Κυριακή από τις 11:00 έως τις 15:00 στο 2ο δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών διοργανώνεται ανθοκομική έκθεση παράλληλα με την έκθεση βιβλίου η οποία θα λειτουργήσει μέχρι την Πέμπτη από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ. Είναι μια καλή ευκαιρία για τους γονείς και τους επισκέπτες να ξεφυλλίσουν βιβλία και να μυρίσουν λουλούδια υποδεχόμενοι την Άνοιξη. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος για το σχολείο


Περισσότερα ...

Οι δημοτικές παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» των δήμων του νομού Πέλλας ενάντια στη δημιουργία στρατοπέδων φιλοξενίας λαθρομεταναστών

Με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δημοτικές παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» των Δήμων Σκύδρας, Έδεσσας, Πέλλας και Αλμωπίας, «καταδικάζουν απερίφραστα το απάνθρωπο σχέδιο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που έχει την στήριξη και άλλων κομμάτων, να γεμίσει τη χώρα με δεκάδες στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, που δεν έχουν άδεια παραμονής ή ζητούν πολιτικό άσυλο» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση «Στόχος τους είναι : Να αποπροσανατολίσουν από τις πραγματικές αιτίες των υπαρκτών προβλημάτων. Να τρομοκρατήσουν τις τοπικές κοινωνίες που γειτνιάζουν με τα στρατόπεδα. Να χτυπήσουν συνολικά.....
 τα δικαιώματα τόσο των ξένων, όσο και των ντόπιων εργαζόμενων, ξεκινώντας από το πιο αδύναμο κομμάτι τους. Να φυλακίσουν μαζικά ανθρώπους, κάτω από απαράδεκτες και αφόρητες συνθήκες διαβίωσης, για διάστημα μέχρι 18 μήνες, παρόλο που οι περισσότεροι θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη της ΕΕ και είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Να εξοικειώσουν τελικά τα λαϊκά στρώματα με την ιδέα, ότι είναι θεμιτό, αυτούς που οι ίδιοι έχουν καταστήσει «ανθρώπινα απόβλητα» του εκμεταλλευτικού τους συστήματος, δηλαδή τους μετανάστες, σήμερα, τους αστέγους και τους ανέργους, ενδεχομένως αύριο, όσους δεν χρειάζονται στην παραγωγική διαδικασία, μεθαύριο, να τους απορρίπτουν σε «χωματερές ανθρώπων», που προσχηματικά αποκαλούν χώρους φιλοξενίας»
Τέλος απευθύνουν κάλεσμα στους δημάρχους του Νομού να συγκαλέσουν άμεσα τα Δημοτικά Συμβούλια, για να αποφασιστεί η απόρριψη των κυβερνητικών σχεδιασμών και η οργάνωση των κινητοποιήσεων


Περισσότερα ...

Παράθυρο στην πολιτική μέσω του πολιτισμού για καθηγητές του νομού Πέλλας

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Πέλλας ίδρυσαν τον σύλλογο καθηγητών για τον πολιτισμό «Μενέλαος Λουντέμης» στόχος του οποίου όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν, είναι η πολιτιστική ενεργοποίηση των μελών του στην ευρύτερη περιοχή, με την ευαισθητοποίηση και ανάληψη πρωτοβουλιών σε θέματα παιδείας, Επίσης η πνευματική προαγωγή, η επιστημονική ενημέρωση, η ενίσχυση των κοινωνικών σχέσεων, η ανταλλαγή απόψεων, η προσωπική έκφραση και ο προβληματισμός των μελών είναι μερικοί από τους στόχους του συλλόγου, που αποσκοπούν στην ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας και στην ευαισθητοποίησή της σε θέματα παιδείας και όχι μόνο.
Βέβαια αυτό όσον αφορά το ένα σκέλος της πρωτοβουλίας τους. Γιατί....
το θέμα έχει και συνέχεια και φαίνεται ότι στο βάθος υπάρχει μια πολιτική σκοπιμότητα που ξεκινά από τη δημιουργία μιας αυτόνομης συνδικαλιστικής οργάνωσης με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά. Αυτό άλλωστε επισημαίνεται και στη συνέχεια της ανακοίνωσης που αναφέρει μεταξύ άλλων:
Στα πλαίσια του συλλόγου καθηγητών για τον πολιτισμό «Μενέλαος Λουντέμης» ιδρύεται και ένας νέος σχηματισμός ως έκφραση του προβληματισμού για παρέμβαση στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική πραγματικότητα της ευρύτερης περιοχής του Ν. Πέλλας.
Μια νέα πρωτοβουλία ανεξάρτητων αυτοοργανωμένων καθηγητών, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου σχηματισμού, ενός ανεξάρτητου, αυτόνομου, αδέσμευτου συνδικαλιστικού σχηματισμού.
Η «ΕΓΕΡΣΗ», όπως ονομάζεται ο νέος συνδικαλιστικός σχηματισμός των καθηγητών, στοχεύει να ασχοληθεί με τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα των καθηγητών στα σχολεία, να προτάξει την ανάγκη για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές της ΕΛΜΕ, να αγωνισθεί για τη δημιουργία ενός σχολείου με το όραμα της αλλαγής νοοτροπίας, που θα στοχεύει στη διαμόρφωση του προσώπου των μαθητών, ώστε να γίνουν αύριο πιο ικανοί, έντιμοι, υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες αλλά και να υποχρεώσει το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε για άνοιγμα προς την τοπική κοινωνία, αποκαθιστώντας την αξιοπρέπεια και το κύρος του εκπαιδευτικού κόσμου.

Περισσότερα ...

Αναλαμβάνει δράση το Συμβούλιο Μεταναστών Έδεσσας. Τι αποφάσισαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης

Την Τετάρτη, 28 Μαρτίου συνεδρίασε στο δημαρχείο Έδεσσας το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών όπου προεδρεύει ο δήμαρχος της πόλης. Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία που αφορούν τους μετανάστες στο δήμο Έδεσσας και συζητήθηκε το ενδεχόμενο υποβολής προτάσεων για αξιοποίηση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη δράσεων του Συμβουλίου. Έτσι αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας, η οποία αποτελείται από τους Ταμβίσκου Ευτυχία, Δημήτριο Βάλτση και Παντελή Λαζάρου, με σκοπό την καταγραφή των συλλόγων μεταναστών της περιοχής,....την πραγματοποίηση συναντήσεων με τους εκπροσώπους τους και την ιεράρχηση προβλημάτων και προτάσεων. Στόχος είναι να πραγματοποιηθούν δράσεις προώθησης για την ομαλή κοινωνική ένταξη των μεταναστών στην τοπική κοινωνία.


Περισσότερα ...

Εκφράζει τον προβληματισμό του και ζητά ουσιαστική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Έδεσσας ο δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου

Την ουσιαστική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Έδεσσας ζητά με δημόσια δήλωσή του ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου επιρρίπτοντας ευθύνες στην κεντρική διοίκηση για την αλλαγή 5 διαφορετικών διοικητών στα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ εστιάζει την αγωνία του στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στην τοπική κοινωνία.
Η δήλωσή του έχει ως εξής:
Σχετικά με τα προβλήματα του Νοσοκομείου Έδεσσας
Τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες, με την εντελώς αιφνίδια απομάκρυνση του κ. Μιχάλη Γαβρίδη, από τη θέση του αναπληρωτή διοικητή....
του Νοσοκομείου της Έδεσσας, πρέπει να θέσουν όλους προ των ευθυνών μας.
Είδαμε τι έγινε τον τελευταίο χρόνο με την υποτιθέμενη αναδιάταξη των δυνάμεων στο χώρο της υγείας και συνεχίζουμε να βλέπουμε τι γίνεται και τώρα εις βάρος του Νοσοκομείου μας.
Το θέμα σαφώς και δεν σχετίζεται με τις επιλογές των προσώπων που ήταν το αποτέλεσμα των αποφάσεων από την Κεντρική Διοίκηση. Πρέπει όμως να μας προβληματίσει σοβαρά το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα πέντε χρόνων είχαμε πέντε Διοικητές στο Νοσοκομείο της πόλης μας.
Ζητούμε επιμόνως την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, ζητούμε έναν ισχυρό οργανισμό σε τοπικό επίπεδο στο χώρο της υγείας και απ’ ότι φαίνεται μόνο αυτά δεν επιτυγχάνονται με όσα γίνονται εις βάρος του Νοσοκομείου της Έδεσσας.
Οι άνθρωποι φεύγουν και έρχονται, η υγεία όμως συνεχίζει και θα παραμένει να είναι το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, το οποίο δυστυχώς βάλλεται στο τόπο μας.
Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο που επιτελούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας.
Επιθυμώ όμως, να στηρίξω και μια παγιωμένη και σταθερή κατάσταση σε ότι αφορά την λειτουργία του, κάτι που μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι δεν γίνεται. Και οι ευθύνες, δυστυχώς βαραίνουν όλους μας. Η τοπική κοινωνία δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει στη λογική ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την επέκταση του Νοσοκομείου. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο και φαίνεται εντονότατα ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο.
Ως Δήμαρχος οφείλω να καταδικάσω αυτή τη τακτική , ως επαγγελματίας στο χώρο της υγείας οφείλω να υπογραμμίσω τα όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο και ως άνθρωπος πάνω απ’ όλα οφείλω να αγωνιστώ, μαζί με όλους για να γίνει πράξη το κεντρικό μήνυμα, που αφορά την αναβάθμιση του Νοσοκομείου που πρέπει να λειτουργεί σε σταθερή βάση και σε μακρόχρονο αναπτυξιακό πρόγραμμα.
 

Περισσότερα ...

Νέο ΔΣ στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Γιαννιτσών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Γιαννιτσών πραγματοποίησε τις εκλογές του Συλλόγου την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, όπου έγινε η Εκλογή Προεδρείου και ο απολογισμός των πεπραγμένων του 2011.
Πρόεδρος αναδείχθηκε και πάλι ο Σάκης Αραμπατζής με ανανεωμένο Δ.Σ. Γραμματέας ο Νίκος Μπιλίτσης, Ταμίας ο Γιώργος Αραμπατζής, και μέλη Μίλτος Γρηγόρης, Γιάννης Γκόκτσης και Μάνος Λαμπρούδης, με επιλαχόντες και Εφορευτική Επιτροπή.


Περισσότερα ...

Διακρίσεις μαθητών του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών στους σχολικούς αγώνες

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, στο δημοτικό στάδιο Γιαννιτσών, οι σχολικοί αγώνες στίβου Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Πέλλας, με εντυπωσιακή συμμετοχή 200 και πλέον παιδιών. Με ανακοίνωσή τους η Διεύθυνση και ο Σύλλογος διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών συγχαίρει τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου για την μαζική συμμετοχή τους στα αγωνίσματα και ιδιαίτερα αυτούς που διακρίθηκαν (1-3 θέση).
1η θέση και Χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι: Ανδρονικίδου Ειρήνη σφαιροβολία και Καβάλη Κατερίνα στο ακόντιο.....
2η θέση και Αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι: Γκίσης Θεόδωρος 3.000 μ., Σέχι Αρσίν ακόντιο, Κυζιρίδου Μαρία 80μ εμπόδια, Αγκτσίδη Γεωργιο του Ε. 80μ., Μπογδάνη Μαρία ακόντιο.
3η θέση και Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι: Σιγκούδη Λίζα 1.000μ., Ελευθεριάδης Φώτης 80μ. και Σομονούδη Θεοφύλακτο.
Επίσης στην ίδια ανακοίνωση συγχαίρυν το μαθητή Σαββίδη Ηλία (Γ4) για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου 3η θέση, στους αγώνες Μότο Κρός που πραγματοποιήθηκαν στην Κρύα Βρύση την Τρίτη 27-3 12.

Περισσότερα ...

Προχωρά το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας Γιαννιτσών. Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η υλοποίηση του μεγάλου έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης των Γιαννιτσών. Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.200.000,00€ και πραγματοποιείται κατά μήκος του χειμάρρου Τσιναρλί, στην περιοχή Πλατανότοπος των Γιαννιτσών. Αφορά την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, μήκους 2.830 μ., με αρχή τη γέφυρα επί της εθνικής οδού Γιαννιτσών - Θεσσαλονίκης και τέλος τη γέφυρα επί της οδού Γιαννιτσών – Γουμένισσας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, στη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε στην περιοχή συνοδευόμενος.....από υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία των εργασιών υπογράμμισε ότι το έργο εξασφαλίζει την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης των Γιαννιτσών, αυξάνει την παροχετευτικότητα των ρεμάτων, περιορίζει τη διάβρωση του εδάφους και την ποσότητα των φερτών υλικών προς τον ποταμό Λουδία και συμπλήρωσε πως το σημαντικότερο είναι ότι προστατεύει και αναβαθμίζει την περιοχή των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Πλατανότοπο.

Περισσότερα ...

Ανακοίνωση του δήμου Αλμωπίας

Την Τρίτη 3 Απριλίου 2012, οι υπηρεσίες των Δημοτολογίων της Δημοτικής Ενότητας Αριδαίας και της Πολεοδομίας θα παραμείνουν κλειστές λόγω οικοδομικών εργασιών. Τη συγκεκριμένη ημέρα, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν για τις υπηρεσίες των Δημοτολογίων από τα Δημοτολόγια της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου.


Περισσότερα ...

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Τσιμέντο - Ελλάδα : 1-0

Άρθρο του Ευρωβουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κρίτωνα Αρσένη
Πριν από 4 μόλις χρόνια κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις που συνήθως αντιμάχονται η μια την άλλη, συνασπίστηκαν ενάντια στην πρόταση του τότε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά για τη μαζική δόμηση ιδιωτικών τουριστικών χωριών στις ακτές και τα νησιά μας. Οι βιομήχανοι του ΣΕΒ, οι εργαζόμενοι μέσω της ΓΣΕΕ, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, οι 10 μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι μηχανικοί μέσω του ΤΕΕ, ο Σύλλογος Πολεοδόμων Χωροτακτών, οι βιοτέχνες μέσα από τη ΓΕΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, οι αγρότες μέσω της ΠΑΣΕΓΕΣ και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο είπαν στον κ. Σουφλιά ότι τα σχέδια του είναι καταστροφικά ....
για την ελληνική οικονομία, την ποιότητα ζωής μας και την αξιοπρέπεια μας. Οι μεγατόνοι τσιμέντου θα διέλυαν το τουριστικό μας προϊόν, αφού χωρίς τοπίο, χωρίς φυσική ομορφιά, δεν υπάρχει τουρισμός, κατά τον ίδιο τρόπο που χωρίς ψάρια δεν υπάρχει αλιεία. Ήταν η πρώτη πολιτική ήττα του παντοδύναμου τότε κ. Σουφλιά.
Η ανατροπή συνδυάστηκε με τη δημιουργία, για πρώτη φορά στην κοινωνία, μιας πλειοψηφίας για την υπεράσπιση της κοινής λογικής, που υποστηρίζει ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί για την Ελλάδα βασική αναπτυξιακή πολιτική.

Στην πολιτική όμως ήταν εξαιρέσεις στα όρια του στατιστικού λάθους, αυτοί που κατάλαβαν σε βάθος την έννοια της ανάπτυξης με βάση την περιβαλλοντική προστασία. Πολλοί κατανόησαν την αειφόρο ανάπτυξη ως φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, χωρίς να μπορέσουν να δουν την έκφραση της στον τουρισμό και οριζόντια σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες.
Η κρίση είναι η καλύτερη δικαιολογία. Μέσα στους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί μια λαίλαπα εναντίον του κράτους δίκαιου στα περιβαλλοντικά ζητήματα, με έμφαση στην απορύθμιση των όποιων χρήσεων γης είχαμε κατοχυρώσει σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, δηλαδή των αποφάσεων για το πού (δάση, παραλίες, αγροτική γη) κτίζουμε τι (σπίτια, ξενοδοχεία, εργοστάσια).
Το χωροταξικό του τουρισμού είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο αυτού του πραγματικού δράματος. Έρχεται σε συνέχεια:
• της απλοποίησης των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων που στην ελληνική πραγματικότητα οδηγεί σε άρση των περιβαλλοντικών ελέγχων
• της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων που ήδη οδήγησε σε νέα γενιά αυθαιρέτων
• της κατάργησης των πολεοδομιών και της μεταφοράς της ευθύνης στους ιδιώτες μηχανικούς, που αντί να αντιμετωπίζει τη διαφθορά των πολεοδομιών αφήνει στην πράξη ανεξέλεγκτη τη δόμηση
• του νέου γενικού οικοδομικού κανονισμού (ΓΟΚ) που αυξάνει την επιτρεπόμενη δόμηση
• της απόσυρσης της πρότασης περιορισμού της εκτός σχεδίου δόμησης, που ισχύει αποκλειστικά στην Ελλάδα
Δεν θα μπω στις λεπτομέρειες των προβλέψεων του νέου Χωροταξικού για την δόμηση τουριστικών χωριών σε όλα τα ακατοίκητα νησιά, σε δασικές εκτάσεις και αλλού. Εδώ που φτάσαμε, αυτό δεν είναι καν το χειρότερο. Η συστηματική διάλυση της πολιτικής χρήσεων γης είναι αυτό που με τρομάζει ακόμη περισσότερο. Γίνεται με στόχο την ανάπτυξη; Όχι. Δε στηρίζεται σε καμία μελέτη και κανένα αναπτυξιακό σχέδιο. Η ανάγκη για επενδύσεις χρησιμοποιείται νομιμοποιητικά. Δικαιολογεί το δόγμα "όταν ο επενδυτής θέλει κάτι που δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία, αλλάζουμε τον νόμο". Όμως αλίμονο, μόνο τυχοδιώκτες επενδύουν σε χώρες χωρίς κανόνες.
Μόλις η γη μας φθηνύνει και άλλο, θα δούμε πραγματικά μεγαθήρια τσιμέντου να μονοπωλούν τις ακτές μας.
Σήμερα θεωρώ αναγκαία τη συγκρότηση κοινωνικής πλειοψηφίας υπέρ της ανάπτυξης με βάση την προστασία του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και τις συμμετοχικές διαδικασίες.
Να ξαναβρεθούμε μαζί, όσοι έχουμε διατηρήσει την κοινή λογική, την πίστη σε αρχές που είναι αυτονόητες στις υπόλοιπες χώρες. Nα βρεθούμε μαζί όχι πολιτικά, άλλα κοινωνικά, με αγάπη σε αυτόν τον τόπο, να προτάξουμε την ευκαιρία της έννομης και ορθής διαχείρισης της γης μας απέναντι στο τσουνάμι τσιμέντου που κινδυνεύει να χρεοκοπήσει αμετάκλητα τη χώρα.

 

Περισσότερα ...

Συμμετοχή του Ε.Ο. Γιαννιτσών «Η Πέλλα» στο Αντάμωμα Θρακιωτών

Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών «Η Πέλλα» συμμετείχε στο 1ο Αντάμωμα Θρακιωτών στις 17 Μαρτίου 2012 στην Κομοτηνή. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε σεμινάριο παραδοσιακών χορών και οι χορευτές του Ομίλου των Γιαννιτσών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διδασκαλία χορών της ευρύτερης περιοχής της Θράκης , όπως ακριβώς χορεύονται στις διάφορες περιοχές της Θράκης. Περισσότερα από 1000 άτομα αντάμωσαν το ίδιο βράδυ με εξαιρετικούς μουσικούς σ’ ένα παραδοσιακό γλέντι, που αποδεικνύει έμπρακτα πως οι άνθρωποι θεωρούν την παράδοση σημαντικό κομμάτι της ζωής τους ακόμα και σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Στο αντάμωμα συμμετείχαν εκτός του ομίλου «Πέλλα» σύλλογοι από Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Καβάλα, Σέρρες, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη.


Περισσότερα ...

Εκπαιδευόμενοι του Κ.Δ.Α.Π. ΜεΑ. επισκέφθηκαν το Μουσείο της Πέλλας

Επίσκεψη στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας πραγματοποίησαν οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης των Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ –ΜΕΑ) της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., την περασμένη Παρασκευή 23 Μαρτίου. Η ξενάγηση των εκπαιδευομένων στο μουσείο ήταν προσαρμοσμένη έτσι ώστε η ιστορία, η αρχιτεκτονική, η τέχνη της Κεραμικής και του Ψηφιδωτού, αλλά και τα εκθέματα να γίνουν πιο κατανοητά. Οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν επίσης στον διαδραστικό διάλογο με την εκπαιδευτικό του τμήματος Κεραμικής κ. Αγγελική Παπαδοπούλου, παρατήρησαν τα εκθέματα με ενθουσιασμό και υποσχέθηκαν να δημιουργήσουν κεραμικά έργα με έμπνευση από το αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας, στο δικό τους εργαστήρι.....
Στη συνέχεια η αποστολή του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ επισκέφθηκε την κεντρική πλατεία της Πέλλας και θαύμασε από κοντά τον έφιππο ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που κοσμεί τον οικισμό.
 

Περισσότερα ...

Πρωτοβουλία του Δικτύου Πολιτών για το Περιβάλλον «Καλοσωρίζουμε την άνοιξη στο πρώην στρατόπεδο Καψάλη με χελιδονοφωλιές και δεντροφύτευση»

Το Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον, στα πλαίσια της δράσης του για τους ελεύθερους χώρους και τους χώρους πρασίνου της πόλης των Γιαννιτσών, πάει πάλι στο Στρατόπεδο Καψάλη το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου – 01 Απριλίου και καλεί τα μέλη και τους πολίτες (μικρούς και μεγάλους) να υποδεχτούν την άνοιξη με δύο εκδηλώσεις.
Το Σάββατο 31 Μάρτη 10:00 – 13:00: «Χελιδονίσματα» όπου τα παιδιά μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία υποδέχονται την άνοιξη και τους προάγγελούς της, τα χελιδόνια, με τον πιο δημιουργικό τρόπο:.... φτιάχνοντάς τους φωλιές από πηλό. Με τη βοήθεια εθελοντών της Ορνιθολογικής, τα παιδιά θα κατασκευάσουν φωλιές και θα τις πάρουν για να τις τοποθετήσουν σπίτι τους, προσφέροντας έτσι στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες! Απλά τα παιδιά θα πρέπει να φέρουν μαζί τους κι ένα χάρτινο κουτί για να μεταφέρουντη φωλιά.
Επίσης στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται και η νηπιαγωγός Κική Δημητριάδου για να γνωρίσει στα παιδιά τον Αδέσποτο, (τον αδέσποτο σκύλο - πρωταγωνιστή του εκπαιδευτικού προγράμματος του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών) μέσα από τις ιστορίες του αλλά και από παιχνίδια.
Την Κυριακή 01 Απρίλη στις 10:00: θα πραγματοποιηθεί Δενδροφύτευση.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «Πρασινίζουμε το χώρο του πρώην στρατοπέδου φυτεύοντας δέντρα και θάμνους που μας προσέφερε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το φυτώριο του Εργαστηρίου Δασοκομίας της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος», ενώ καλούν όσους έχουν τη δυνατότητα, να φέρουν μαζί τους φτυάρια ή και τσάπες.

(Η είσοδος στον χώρο των εκδηλώσεων είναι από την πάνω πύλη του πρώην στρατοπέδου (συνοικισμός)

Περισσότερα ...

Θα διαθέσουν δωρεάν αναπηρικά αμαξίδια

Ο δήμος Αλμωπίας με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, ότι σε συνεργασία με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων θα διανέμει δωρεάν αναπηρικά αμαξίδια σε όσα άτομα τα έχουν ανάγκη. Τα αναπηρικά αμαξίδια θα σταλούν από τη Γερμανία, με πρωτοβουλία της προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων κας Δανάης Τριγωνάκη και του προέδρου της ελληνικής κοινότητας του Κάστροπ -Ράουξελ κ. Ιωάννη Παπαδόπουλου, με τη συνδρομή ελλήνων και γερμανών της εν λόγω περιοχής. Για πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση των αναπηρικών αμαξιδίων, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. 2384350211-2 και 6932713111, τις εργάσιμες μέρες και ώρες.


Περισσότερα ...

Εκκίνηση την Κυριακή για τον Μαραθώνιο Δρόμο «Μέγας Αλέξανδρος»

Την Κυριακή 1 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο Μαραθώνιος Δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος» που αποτελεί  ένα σημαντικό αθλητικό και όχι μόνο γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και την Πέλλα. Στον αγώνα αυτό που διεξάγεται από το 2006 και διοργανώνεται από την ΜΕΑΣ Τρίτων σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς, συμμετέχουν σπουδαίοι Έλληνες και ξένοι αθλητές. Ο θεσμός αυτός συνεχίζει να συνδέει το παρελθόν με το παρόν, διασχίζοντας μέσα σε 42 χιλιόμετρα πάνω από 2.500 χρόνια ιστορίας της Μακεδονίας και του ελληνισμού.. Η Πέλλα, γενέτειρα και πρωτεύουσα του στρατηλάτη Αλεξάνδρου, αποτελεί την αφετηρία του αγώνα... η εκκίνηση του οποίου θα γίνει στις 8:30 το πρωί, ενώ η Θεσσαλονίκη, τωρινή πρωτεύουσα της Μακεδονίας, φιλοξενεί τον τερματισμό των μαραθωνοδρόμων. Παράλληλα, την ίδια μέρα θα διεξαχθούν και αγώνες δρόμου 5χλμ, 10χλμ καθώς και 1.000μ μαθητών δημοτικών σχολείων και κοινωνικής προσφοράς.

Περισσότερα ...

Πλήρη αγωνιστική δράση σήμερα στη Football league. Δύσκολη έξοδος της Αναγέννησης Γιαννιτσών στις Σέρρες

Το Πρόγραμμα της αγωνιστικής
Τον φορμαρισμένο Πανσερραϊκό θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 4:00 το απόγευμα η Αναγέννηση Γιαννιτσών στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Πλέον το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική του ευθεία και κάθε αγώνας αποτελεί τελικό ειδικά για τις ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους όπως και η ομάδα των Γιαννιτσών που αν παρουσιάσει στους εναπομείναντες αγώνες το καλό της πρόσωπο δεν θα δυσκολευτεί να πετύχει το στόχο της. Ήδη ο Διαγόρας έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα ενώ εξαιρετικά δύσκολη είναι και η παρουσία του Εθνικού Αστέρα αφού..... οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ομάδος έχουν αποχωρήσει λόγω οφειλών. Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής θα διεξαχθεί στην Κατερίνη όπου ο φιλόδοξος Πιερικός θα υποδεχτεί τη Λάρισα που θα έχει στον πάγκο της για πρώτη φορά το Μιχάλη Ζιώγα.
 

Το πλήρες πρόγραμμα της αγωνιστικής που ξεκινά στις 4:00 το απόγευμα έχει ως εξής:
Πλατανιάς – Αγροτικός Αστέρας
Βέροια – Εθνικός Αστέρας
Βύζας Μεγάρων – Επανομή
Καλλονή – Φωκικός
Πανθρακικός – Θρασύβουλος
Πανσερραϊκός – Αναγέννηση Γιαννιτσών
Καλλιθέα – Παναχαϊκή 16:30 ote tv
Πιερικός – Λάρισα 19:00 ote tv
Ο αγώνας Διαγόρας – Ηρακλής Ψαχνών κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ τβν φιλοξενουμένων λόγω αποβολής του Διαγόρα από το πρωτάθλημα.

Στη βαθμολογία προηγείται ο Πανθρακικός με 43 β. και ακολουθούν ο Πλατανιάς με 41β και η Βέροια με 40β αλλά και έναν αγώνα λιγότερο. Η Αναγέννηση Γιαννιτσών βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς δύο περισσότερους από τη Λάρισα που χρωστάει τον αγώνα μέσα στη Βέροια . Στη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκονται ο Εθνικός Αστέρας με 21β. ο Βύζας Μεγάρων με 19β και ο Διαγόρας με 5β.
 

Περισσότερα ...

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Βασίλης Γιουματζίδης: Άκαιρη και αναίτια η αντικατάσταση του Διοικητή του Νοσοκομείου Έδεσσας

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα για την Πέλλα εξελίσσεται η υπόθεση της ξαφνικής και χωρίς αιτιολογία αντικατάστασης του αναπληρωτή διοικητή των ενοποιημένων Νοσοκομείων Γιαννιτσών Έδεσσας, όπως άλλωστε το είχαμε επισημάνει στη χθεσινή μας ανάρτηση. Ήδη η πρώτη σκληρή αντίδραση ήρθε από τον βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βασίλη Γιουματζίδη ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει μεθόδευση από τη συνάδελφό του Θεοδώρα Τζάκρη χωρίς να την κατονομάζει, σε μια περίοδο όπου η νέα ηγεσία του κόμματος επιχειρεί να εδραιώσει μια νέα φιλοσοφία για αξιοκρατία, λογική και τήρηση των Νόμων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη δήλωσή του. Πάντως η υπόθεση φαίνεται ότι έχει έντονο παρασκήνιο και πολύ βάθος που μάλλον δεν περιορίζεται μόνο στη συγκεκριμένη απόφαση. Στη δήλωσή του ο βουλευτής Πέλλας αναφέρει τα εξής:....
Παρόλο που θεωρώ αυτονόητη τη γνώση και το πολιτικό κριτήριο των κατοίκων του Νομού Πέλλας, θα ήθελα να δηλώσω για την αποκατάσταση της αλήθειας, ότι ποτέ δεν ζήτησα την αντικατάσταση του Αναπληρωτή Διοικητή των διασυνδεμένων Νοσοκομείων Έδεσσας – Γιαννιτσών (κοινώς: Διοικητής Έδεσσας).
Ταυτόχρονα, θα ήθελα να ενημερώσω ότι η πρώτη προσπάθεια αλλαγής του ξεκίνησε από το Νοέμβρη του 2011, 3-4 μέρες μετά την ορκωμοσία του με το παλαιοκομματικό επιχείρημα ότι «ο βουλευτής είναι ισχυρός όταν και εφόσον διορίζει ανθρώπους ΔΙΚΟΥΣ του». Μετά από σφοδρή αντίδρασή μου, μαζί με τον συνάδελφο βουλευτή Ηλία Θεοδωρίδη, σε επίπεδο πολιτικής διάστασης για την τότε άστοχη μεθόδευση η απόφαση του Υπουργού Υγείας ανακλήθηκε! Θα ήταν παράλειψη να μην τονίσω ότι η επιλογή του κ. Γαβρίδη Μιχάλη ήταν αποτέλεσμα αξιολόγησης από πλευράς του Υπουργείου, όπως ρητά μας δήλωσε ο κ. Υπουργός.
Η αναιτιολόγητη απομάκρυνση του απερχόμενου Αναπληρωτή Διοικητή, εκτός από το προσωπικό ζήτημα που δημιουργεί γι’ αυτόν, εγείρει τεράστιο πολιτικό ζήτημα μιας και συντελείται αντιθέτως με την φιλοσοφία και λογική της ΝΕΑΣ ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για αξιοκρατία, διαφάνεια και αυστηρή τήρηση των Νόμων.
Έτσι, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών οι προσπάθειες για ψηφοθηρικού χαρακτήρα αλλαγές σε οργανισμούς και ιδρύματα ουσιαστικά φέρνει το αντίθετο από το «αναμενόμενο» αποτέλεσμα, μιας και ουσιαστικά επιτρέπει τους αρχιερείς αυτής της πολιτικής, όπως μερικοί πρώην βουλευτές της ΝΔ να αυτοαναγορεύονται σε «προστάτες» του ΕΣΥ και κυρίως του Γ.Ν. Έδεσσας, όταν επί 5,5 και πλέον χρόνια δημιούργησαν τεράστια οικονομικά και διαχειριστικά προβλήματα σ’ αυτό.
Καλώ τους εκφραστές της πολιτικής της αναξιοκρατίας, της αδιαφάνειας και του προσωπικού πολιτικού συμφέροντος, σ’ όποιο κόμμα και αν ανήκουν, να αντιληφθούν ότι ο λαός του Νομού έχει ξυπνήσει πλέον και θα τους αντιμετωπίσει ανάλογα.

Περισσότερα ...

Θα τελεστεί η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου μετά από 42 χρόνια

Μετά από 42 χρόνια θα τελεστεί για πρώτη φορά ακολουθία στον ιστορικό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εδέσσης (Παλαιά Μητρόπολη). Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, κ. Ιωήλ θα τελέσει την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, στις 19.00. Ο αρχαιότερος ίσως ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης (του 14ου αιώνος τουλάχιστον), αναστυλώθηκε και συντηρήθηκε με ευθύνη της ΙΑ΄ Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Ο Ιερός Ναός βρίσκεται δίπλα στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως.


Περισσότερα ...

Διακρίσεις της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών σε αγώνες στην Πτολεμαϊδα

Το Σάββατο 24 Μαρτίου ο Ναυτικός σύλλογος Πτολεμαΐδας διοργάνωσε φιλική κολυμβητική ημερίδα στην Πτολεμαΐδα για παιδιά 7-12 ετών στο Δημοτικό κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας.
Στους αγώνες συμμετείχαν σύλλογοι από τη Βέροια τη Νάουσα τα Γρεβενά την Κοζάνη την Πτολεμαΐδα καθώς και η Ακαδημία κολύμβησης Γιαννιτσών.
Σε όλα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια μιας και έδωσαν ον καλύτερο τους εαυτό κάνοντας τους προπονητές αλλά και τους γονείς τους για άλλη μια φορά υπερήφανους .
Τα παιδιά που διακρίθηκαν στους αγώνες είναι:....
Ταρνανίδης Νίκος 2η θέση στο αγώνισμα 50μετρα ύπτιο και 3η θέση στο αγώνισμα 50μετρα ελεύθερο, Κάμτσης Τραϊανός 2η θέση στο αγώνισμα 50μετρα ελεύθερο και Γκόλφου Μαριάννα 3η θέση στο αγώνισμα 50μετρα ελεύθερο.
Στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4Χ50 ελεύθερο η ομάδα των αγοριών από τα Γιαννιτσά κατέλαβαν την πρώτη θέση
Για τα Γιαννιτσά αγωνίστηκαν οι: Κάμτσης Τραϊανός, Χατζόπουλος Αντώνης, Λαγομάτης Νίκος και Ταρνανίδης Νίκος
Με ανακοίνωση τους οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας κολύμβησης Γιαννιτσών ευχαριστεί την εταιρία KIWOPLAST για την ευγενική χορηγία της σε αθλητικό υλικό.
 

Περισσότερα ...

Επαγρύπνηση για να μη μετατραπούν τα άδεια στρατόπεδα στα Γιαννιτσά σε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών.

Η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι «σε περίπτωση που οι Περιφερειάρχες δεν αποστείλουν την πρότασή τους για την εγκατάσταση λαθρομεταναστών σε στρατόπεδα στις περιφέρειες τους, τότε το θέμα θα τακτοποιηθεί με νομοθετική ρύθμιση», θα πρέπει να θέσει σε συναγερμό το δήμο Πέλλας. Και αυτό γιατί το άδειο στρατόπεδο στα Γιαννιτσά (Φιλιππάκου) βρίσκεται εντός του αστικού ιστού, δίπλα σε σπίτια και οι παρενέργειες που θα δημιουργηθούν πολύ μεγάλες. Άλλωστε ο σχεδιασμός που υπάρχει από το δήμο, για την αξιοποίηση του στρατοπέδου αφορά τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου με χώρους ψυχαγωγίας, περιβαλλοντικών δράσεων και χώρων πρασίνου. Τα επιχειρήματα....
που οφείλει να καταθέσει ο δήμος θα πρέπει να είναι σαφή και ουσιαστικά και η αντίδραση δεν θα πρέπει να περιοριστεί σε μια στείρα άρνηση, αλλά σε ολοκληρωμένη πρόταση που θα δώσει την δυνατότητα στον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας να αποτρέψει μια αρνητική εξέλιξη…

Περισσότερα ...

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Νίκη του Ομίλου Σκακιστών Γιαννιτσών στην Έδεσσα

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 η ομάδα του Ομίλου Σκακιστών Γιαννιτσών ταξίδεψε στην Έδεσσα για να αναμετρηθεί με την τοπική ομάδα για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Η ομάδα των Γιαννιτσών επικράτησε σχετικά εύκολα με σκορ 3,5 - 6,5 χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μικρή Κατερίνα Ζορμπά (φωτογραφία) χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό με τη νίκη της στην ομάδα, νικώντας κατά κράτος την αντίπαλό της. Για την ομάδα του Ομίλου Σκακιστών Γιαννιτσών έπαιξαν οι εξής: Άνθιμος Σουγκάκης, Στέργιος Ρόμπας, Νίκος Πατσαβούδης, Δημήτριος Γκουδέρης, Άννα Χαρπίδου,.... Αφροδίτη Βακιρτζή, Κατερίνα Ζορμπά, Βασίλης Στεργιούλας, Χαράλαμπος Ποζουκίδης, Κωνσταντίνος Ανδρονίκου. Αρχηγός και προπονητής της ομάδας είναι ο Γιάννης Χατζηαβραμίδης, ο οποίος καθημερινά αγωνίζεται για να παρουσιάζει η ομάδα το καλύτερο δυνατό πρόσωπο.

Περισσότερα ...

Εξαρθρώθηκε τετραμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διαρρήξεις και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πέλλας.

Εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον (4) περιπτώσεις διαρρήξεων σε οικίες και μία αποθήκη.  Συνελήφθησαν (4) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 19 έως 28 ετών.
Εξαρθρώθηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, τετραμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, εκμεταλλεύονταν την απουσία των πολιτών από τα σπίτια τους, αλλά και την κατάσταση ύπνου που βρίσκονταν τις νυχτερινές ώρες και έμπαιναν σε αυτά και αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και διάφορα αντικείμενα. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 19 έως 28 ετών, με τις κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων Κλοπών» και της «Αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος».....
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2012, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων με την χρήση αιχμηρών αντικειμένων σε οικίες είτε όταν οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν είτε νυχτερινές ώρες όταν αυτοί κοιμούνταν. Επίσης προσδιορίστηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi) και ότι τα μέλη της ομάδας δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πέλλας.
Εξιχνιάσθηκαν από την αστυνομική έρευνα, μέχρι στιγμής, τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων σε οικίες και μία σε αποθήκη. Στην κατοχή των δραστών συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής:
πλήθος χρυσαφικών, το χρηματικό ποσό (2.895) ευρώ, (3) αεροψάλιδα μαζί με τα καλώδιά τους και (1) κυνηγετικό όπλο με (1) φυσίγγιο.
Επίσης, κατασχέθηκαν (1) σκούφος, (3) ζευγάρια γάντια, (3) κατσαβίδια και επτά (7) κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον, σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
 

Περισσότερα ...

Τέθηκε σε λειτουργία Σεισμογράφος στο Διοικητήριο της Π.Ε. Πέλλας

Τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία σεισμογράφος στο κτίριο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ο οποίος θα αποστέλλει σεισμογραφικά δεδομένα στα κεντρικά γραφεία του Ινστιτούτου Σεισμολογίας Θεσσαλονίκης και θα αποτυπώνει τη σεισμολογική κίνηση στην περιοχή της Πέλλας. Η έναρξη της λειτουργίας του μηχανήματος και ο συντονισμός του έγινε από την Κυριακή Κωνσταντινίδου, επιστήμονα του Ινστιτούτου με την υποστήριξη του υπευθύνου του Τμήματος Πληροφορικής της Π.Ε. Πέλλας Δημητρίου Τούση ο οποίος έκανε λόγο για μια σημαντική εξέλιξη που έρχεται μετά από την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του δικτύου τηλεφωνίας και μεταφοράς δεδομένων των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας.


Περισσότερα ...

«5ες Εαρινές Μουσικές Συνθέσεις 2012» στην Κρύα Βρύση και στα Γιαννιτσά

Ο κύκλος συναυλιών «5ες Εαρινές Μουσικές Συνθέσεις 2012» του Αλεξάνδρειου Ωδείου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας συνεχίζεται το ερχόμενο Σάββατο με την συναυλία της Μαθητικής Ορχήστρας του Ωδείου στην Κρύα Βρύση. Η 40μελής ορχήστρα, υπό την διεύθυνση του καθηγητή του ωδείου, Γιάννη Ζγούρα, θα ερμηνεύσει έργα κλασσικής, κινηματογραφικής και σύγχρονης έντεχνης και rock μουσικής. Την συναυλία θα ανοίξει η μικτή χορωδία Κρύας Βρύσης, με μαέστρο την καθηγήτρια του Ωδείου, Μυροφόρα Αντωνιάδου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31.3.12 και ώρα 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Κρύας Βρύσης.....

Ρεσιτάλ Κιθάρας στα Γιαννιτσά
Την ίδια ημέρα (Σάββατο 31.3.2012) και στο πλαίσιο των «5ων Εαρινών Μουσικών Συνθέσεων», θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ κιθάρας του υποψήφιου πτυχιούχου κιθαριστή Σάββα Κοσμίδη (Δημοτικό Ωδείο Βεροίας, τάξη Βασίλη Βαλαβάνη). Το ρεσιτάλ θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, στις 6.30 το απόγευμα.
Η Είσοδος και για τις δύο παραπάνω εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη
 



Περισσότερα ...

Ενημερωτική εκδήλωση για την ποδηλατική πολιτική στις μεταφορές και στον τουρισμό

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Ποδηλατική πολιτική στις μεταφορές και στον τουρισμό – Βιώσιμη ανάπτυξη για τις πόλεις και την ύπαιθρο» διοργανώνει το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο EuroVelo για την Ελλάδα σε συνεργασία με τον δήμο Πέλλας την ερχόμενη Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν σχετικά με το θέμα οι: Ελεάννα Ιωαννίδου, Νομικός περιβάλλοντος, Γιώργος Φαρφαράς, Ελεγκτής ποδηλατικής πολιτικής, υπεύθυνος Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών Eurovelo και ο Κωνσταντίνος Οδυσσέας Σαββόπουλος, ξεναγός ποδηλατικού τουρισμού, Πανελληνιονίκης ποδηλασίας ΑΜΕΑ.....
Το EuroVelo είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) για την ανάπτυξη ενός δικτύου υψηλής ποιότητας ποδηλατικών διαδρομών που να συνδέει όλη την Ευρώπη. Οι διαδρομές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τουρίστες καθώς και από τον τοπικό πληθυσμό κάνοντας τις καθημερινές μετακινήσεις του με ποδήλατο. Το EuroVelo αποτελείται σήμερα από 14 δρομολόγια και προβλέπεται ότι το δίκτυο θα έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Περισσότερα ...

Μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας φύτεψαν δέντρα στην πόλη τους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, το 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας ανέλαβε την πρωτοβουλία και πραγματοποίησε δενδροφυτεύσεις, με τη συνδρομή του δήμου Αλμωπίας, του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας την Τετάρτη 21 Μαρτίου. Οι μαθητές φύτεψαν δέντρα τόσο στο προαύλιο χώρο του δημοτικού καταστήματος Αριδαίας και του κλειστού γυμναστηρίου Αριδαίας, όσο και στο πάρκο που βρίσκεται κοντά στο 4ο δημοτικό σχολείο. Η πρωτοβουλία αυτή ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφού μαθητές, καθηγητές μαζί με υπαλλήλους και αιρετούς του δήμου, τιμώντας με το καλύτερο τρόπο την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας, φύτεψαν περισσότερα από 300 δέντρα. Ανάλογες δράσεις θα υλοποιήσει ο δήμος σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Αλμωπίας και συγκεκριμένα θα αφορούν τομείς όπως η δενδροφύτευση, η ανακύκλωση και η καθαριότητα.


Περισσότερα ...

Αναρτήθηκε η Κατάσταση πληρωμής δικαιούχων του «Προγράμματος Απειλούμενων με εγκατάλειψη Φυλών Αγροτικών Ζώων».

Από το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Έδεσσας, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ανακοινώνεται ότι σήμερα στις 26-03-2012, ημέρα Δευτέρα, έγινε ανάρτηση νέας κατάστασης πληρωμής που αφορά στο έτος εφαρμογής 2011 δικαιούχων του «Προγράμματος Απειλούμενων με Εγκατάλειψη Φυλών Αγροτικών Ζώων». (Αφορά του δήμους Έδεσσας, Σκύδρας και Αλμωπίας.)
Οι ενδιαφερόμενοι δύναται εντός 10 εργάσιμων ημερών από την παραπάνω ημερομηνία, να υποβάλλουν ένσταση. Οι εν λόγω ενστάσεις κατατίθενται στη Διεύθυνση Γεωργίας Έδεσσας, από όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται και το ανάλογο έντυπο.


Περισσότερα ...

Επιστολή αναγνώστη για την ηχορύπανση των καταστημάτων στη διάρκεια της παρέλασης..

Γράφει ο Γιαννιτσιώτης
Ντροπή και οργή προκάλεσε η προκλητική συμπεριφορά των ιδιοκτητών καφετεριών και καταστημάτων εστίασης, που λειτουργούν στον πεζόδρομο της πόλης των Γιαννιτσών, λίγο πριν αλλά και κατά την έναρξη της εορταστικής παρελάσεως της 25ης Μαρτίου 2012. Πιό συγκεκριμένα αναφέρω ότι οι "κύριοι" αυτοί (μου έδωσαν την εντύπωση) ότι εμπρός στο κέρδος ήταν ικανοί να ματαιώσουν και την εορταστική παρέλαση προς τιμή των αγωνιστών της ελευθερίας της Ελλάδας μας και της έναρξης της επανάστασης του'21. Πώς; μα με την άσχετη μουσική.....
η οποία εκπέμπονταν από τα μεγάφωνα των συστημάτων ήχου των μαγαζιών τους, η οποία μουσική, εκτός από άσχετη με την περίσταση ήταν και εκκωφαντική σε τέτοιο βαθμό που αποσυντόνιζε τους παρελαύνοντες και δημιουργούσε χαώδη οχλαγωγία, σκέπαζε τους παιάνες της φιλαρμονικής του δήμου μας και ενοχλούσε αφάνταστα όλους εμάς που βρισκόμασταν εκεί κοντά. Μάταια τα υπεύθυνα όργανα της πόλης προσπαθούσαν με συστάσεις να τους πείσουν να σταματήσουν την ηχητική παρεμβολή, μειώνοντας την ένταση τόσο όσο να μην είναι ενοχλητική προς τους θεατές της παρελάσεως αλλά το κυριότερο προς τους παρελαύνοντες. Η παρέλαση ξεκίνησε, ο βηματισμός των μαθητών ήταν ασυντόνιστος, οι συνοδοί προσπαθούσαν να διορθώσουν τα αδιόρθωτα και οι καταστηματάρχες αδιάφοροι για τα όσα συνέβαιναν προσπαθούσαν να «ρεφάρουν»!!! Το χάος σε όλο του το μεγαλείο και πρωταγωνιστές και ηθικοί άλλα και φυσικοί αυτουργοί του ήταν οι «εξυπηρετικοί» καταστηματάρχες που έτριβαν τα χέρια τους από χαρά γιατί θα αποκόμιζε οικονομικά οφέλη η επιχείρησή τους και ικανοποίηση η φιλαργυρία τους...
...και μη χειρότερα, σκέφθηκα αηδιασμένος αλλά και αποφασισμένος να σας παρακαλέσω να τους τιμωρήσουμε μη πηγαίνοντας στα συγκεκριμένα μαγαζιά. Όλοι τους γνωρίζουμε, ας τους τιμωρήσουμε όπως τους αξίζει λοιπόν τους "ωχαδερφιστές"
Ο Γιαννιτσιώτης
 

Περισσότερα ...

Συνθήματα της Χρυσής Αυγής σε τοίχους τα Γιαννιτσά. Απειλές κατά στελέχους της καταγγέλλει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΙ.Α. Πέλλας - Ημαθίας

«Η επίθεση που εξαπολύουν δεν συνιστά απλώς μία προσωπική απειλή, αλλά μία συνειδητή προσπάθεια τρομοκράτησης όλων των αγωνιζόμενων κοινωνικών δυνάμεων (εργαζομένων, ανέργων, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων και της Αριστεράς) από τη «χρυσή εφεδρεία» του συστήματος. Τέτοιου είδους συμμορίες δεν έχουν θέση δίπλα στον λαό που αγωνίζεται ενάντια στην βαρβαρότητα. Ανήκουν στο μαύρο μπλοκ που εκμεταλλεύεται και αναπαράγει τον φόβο που σκορπάει το σύστημα, άλλοτε οργανώνοντας προβοκάτσιες σε βάρος του λαϊκού κινήματος και άλλοτε απειλώντας το ευθέως. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέλλας - Ημαθίας δηλώνει περήφανα ότι δεν θα φοβηθεί την τρομοκρατία. Η αντικαπιταλιστική αριστερά είναι κομμάτι της λάμψης που εκπέμπει διαχρονικά το εργατικό κίνημα και μπορεί να σμπαραλιάσει όλους αυτούς που καλλιεργούν και εμπορεύονται τον φόβο, το ρατσισμό, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία. Καλούμε τους οργανωμένους φορείς του εργατικού κινήματος, τα συνδικάτα, τις συλλογικότητες της αριστεράς και κάθε μορφής συλλογικότητα που παλεύει ενάντια στα μνημόνια, τη φτώχεια και το ρατσισμό να καταδικάσουν τις νεοναζιστικές επιθέσεις, να απαιτήσουν να κλείσουν τα «γραφεία» -ορμητήριά τους».


Συνθήματα που φέρουν την υπογραφή της Χρυσής Αυγής αντίκρισαν ανήμερα της εορτής της 25ης Μαρτίου οι κάτοικοι των Γιαννιτσών. Τα συνθήματα αυτά που ήταν γραμμένα με σπρέι σε τοίχους, πεζοδρόμια αλλά ακόμη και σε δρόμους, καταφέρονταν εκτός των άλλων και κατά συγκεκριμένου στελέχους πολιτικού φορέα και συνδικαλιστή στο χώρο των εφοριακών υπαλλήλων Μ. Γεροντίδη, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα τους και το στόχο τους. Με αφορμή το γεγονός αυτό εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΙ.Α Πέλλας - Ημαθίας στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής:

Περισσότερα ...

Αναμένονται συγκρούσεις σήμερα στην Έδεσσα στη συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας…

Σήμερα το βράδυ θα συνεδριάσει η ΝΟ.Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας στην Έδεσσα όπου αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν τις προσεχείς εκλογές. Και φυσικά όταν μιλάμε για εκλογές το μυαλό μας πάει στις υποψηφιότητες, όπου το ενδιαφέρον για μια θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο είναι μεγάλο. Τα στρατόπεδα των εν δυνάμει υποψηφίων όπως μαθαίνουμε έχουν πάρει θέση και είναι έτοιμοι για τη μάχη. Ασφαλώς η εκκρεμότητα με την συμμετοχή η όχι στη λίστα του Γιώργου Καρασμάνη περιπλέκει τα πράγματα τα οποία θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν το συντομότερο δυνατό αφού οι εκλογές πλησιάζουν. Άλλωστε ο Μιχελάκης δεν ήταν σαφής όταν ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα στην πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιαννιτσά, παραπέμποντας στην επιλογή των προσώπων στην κοινωνία ….


Περισσότερα ...

Μια κουβεντούλα και λίγα χαμόγελα.. για το καλό της επετειακής ημέρας

Τι θα μπορούσαν να συζητούν επάνω στην εξέδρα των επισήμων τα τρία υψηλόβαθμα στελέχη της αυτοδιοίκησης στο δήμο Πέλλας, που τους προκαλεί ευθυμία και χαμόγελα; Ο ένας πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και οι δύο δίπλα του πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Πέλλας σίγουρα θα είχαν την ευκαιρία να πουν πολλά και να αστειευτούν, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων πολιτών που τους έχει κοπεί το χαμόγελο μια και έξω από την φορομπηχτική πολιτική και τις απολύσεις. Εκτός κι αν γελούσαν για την εικόνα του πάρκου μπροστά στο Πολύκεντρο με την άδεια μεταλλική πίστα να δεσπόζει επιβλητικά στο χώρο, που έχει μετατραπεί σε αποθήκη του ιδιώτη. Ε τότε σίγουρα είναι για γέλια!


Περισσότερα ...

Άδεια η μισή εξέδρα στην παρέλαση Γιαννιτσών

Μια όχι και τόσο καλή εικόνα παρουσίαζε η εξέδρα που είχε στηθεί για την παρέλαση στα Γιαννιτσά, λόγω απουσίας αρκετών επισήμων και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών. Σίγουρα το βεβαρημένο πρόγραμμα των εκπροσώπων της Αστυνομίας τους υποχρέωσε να βρίσκονται εκτός εξέδρας, αλλά φτωχή ήταν και η παρουσία εκπροσώπων των Στρατιωτικών Αρχών και της Πυροσβεστικής που εκπροσωπήθηκαν μόνο τον διοικητή τους. Μικρότερη από τις άλλες φορές ήταν και η παρουσία μελών του δημοτικού συμβουλίου Πέλλας από την πλειοψηφία ενώ από την πλευρά της μειοψηφίας υπήρχε στην εξέδρα μόνο ένας εκπρόσωπό της. Πάντως η εικόνα αυτή δεν πτόησε τους βουλευτές να σταθούν δίπλα στο δήμαρχο για να παρακολουθήσουν μαζί με τους πολίτες την παρέλαση.


Περισσότερα ...

Με διαδικασία Fast Track ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος «έφαγε» τον αναπληρωτή διοικητή των ενοποιημένων Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας

Το σήριαλ με τη διοίκηση των ενοποιημένων Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας δεν έχει τέλος αφού για μια ακόμη φορά επιβεβαιωνόμαστε σχετικά με τις πληροφορίες μας, που ήθελαν τον υπουργό Υγείας να υποκείπτει σε αιτήματα πολιτικών παραγόντων του νομού αλλάζοντας με διαδικασία Fast Track τον αναπληρωτή διοικητή. Με απόφαση που εξέδωσε ο ίδιος ο υπουργός και την επόμενη ημέρα αναρτήθηκε και στο ΦΕΚ της Κυβέρνησης στη θέση του Μιχάλη Γαβρίδη (μέχρι πρότινος αναπληρωτή διοικητή) τοποθετείται ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Γιαννιτσών Αλέξανδρος Βουδρισλής. Η πρώτη προσπάθεια αλλαγής του αναπληρωτή διοικητή έγινε πριν τα Χριστούγεννα λίγες εβδομάδες μετά το διορισμό του, αλλά.....μετά τη σφοδρή αντίδραση για την άστοχη αυτή μεθόδευση η απόφαση του υπουργού ανακλήθηκε. Τρείς μήνες μετά και ενόψει των εκλογών επανήλθε ο υπουργός δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση στη διοίκηση των Νοσοκομείων και κατ επέκταση στη λειτουργία τους. Και αυτό γιατί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ήδη έχουν θέσει τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του υπουργού τα μέλη του Δ.Σ. μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας. Να θυμίσουμε ότι ο υπό «φάγωμα» αναπληρωτής διοικητής διετέλεσε διοικητής του Νοσοκομείου Γρεβενών για μία περίπου διετία με πολύ καλές αξιολογήσεις που το έφεραν στις πρώτες θέσεις στην Κεντρική Μακεδονία και από τα καλύτερα Νοσοκομεία σε πανελλαδικό επίπεδο.
Σίγουρα ενόψει των εκλογών αποφάσεις σαν κι αυτή προκαλούν πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της, σε ένα Νοσοκομείο όπου το πόρισμα των επιθεωργτών για την υπόθεση με τις χρήσεις υλικών για τις ορθοπεδικές επεμβάσεις ακόμη να δοθεί στη δημοσιότητα, παρότι έχουν αλλάξει δύο διοικήσεις από την ημέρα που βγήκε στην επιφάνεια και αυτό γιατί έχει λήξει η θητεία τους χωρίς να ανανεωθεί ακόμη. ¨Όλα αυτά βέβαια σε μια τόσο δύσκολη αλλά και επικίνδυνη περίοδο για τη χώρα, δημιουργούν ένα θολό τοπίο πίσω από το οποίο φαίνεται σαν κάποιος να κινεί τα νήματα ….
 

Περισσότερα ...

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Σύλληψη τριών ατόμων για λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Έδεσσα

Χθες το απόγευμα από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, συνελήφθηκαν τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και του νόμου περί πώλησης τσιγάρων. Συγκεκριμένα στην Έδεσσα, σε αστυνομικό έλεγχο του επιβατικού αυτοκινήτου που επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, εντοπίστηκαν να κατέχουν και να διαθέτουν προς πώληση πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι. Συνολικά βρέθηκαν εντός του οχήματος και κατασχέθηκαν (7.400) τσιγάρα,... τα οποία θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σκύδρας.Tο προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας. 

Περισσότερα ...

Με πολλές απουσίες και με Junior στη σύνθεση της παρέλασε η Φιλαρμονική του δήμου

Σίγουρα ούτε ο δήμαρχος, αλλά ούτε και οι δημότες νιώθουν ικανοποιημένοι από την εικόνα που παρουσίασε σήμερα στην παρέλαση η φιλαρμονική του δήμου Πέλλας. Είχαμε επισημάνει την απουσία των έμπειρων μελών της σε προηγούμενη εκδήλωση όταν ο Εθνικός Ύμνος κακοποιήθηκε από τους ανέτοιμους μαθητές που καλέστηκαν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Σήμερα μπορεί τα πράγματα να μην έφτασαν σε αυτό το σημείο, αλλά σίγουρα η εικόνα ήταν προσβλητική για την ιστορία αλλά και τις επιδόσεις της δημοτικής μπάντας. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια που υπάρχει στα μέλη της φιλαρμονικής από την αθέτηση υποσχέσεων.....
από την πλευρά της δημοτικής Αρχής για καταβολή της αποζημίωσης τους από τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις. Σε κάθε περίπτωση αν ισχύει αυτό, ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε και ο δήμος έχει υποχρέωση να καταβάλλει τα οφειλόμενα, γιατί είναι ντροπή να επιστρατεύονται τα Junior για να καλύψουν τα κενά στη δημοτική μπάντα…. 

Περισσότερα ...

1821 – 2012.. Η κοινωνία αλλάζει. Το πανό στην παρέλαση των Γιαννιτσών

Με δύο λέξεις που μπορούν να προσδιορίσουν όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία σήμερα κάποιοι πολίτες ανάρτησαν πανό στη σημερινή παρέλαση στα Γιαννιτσά. Το πανό ήταν μερικά μέτρα δίπλα από την εξέδρα των επισήμων και σε εμφανή θέση για να το βλέπουν οι πολίτες, αν και θα έπρεπε να βρίσκεται απέναντι από τους πολιτικούς, που έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας. Πάντως την ώρα που προχωρούσαν στον πεζόδρομο για να ανέβουν στην εξέδρα κάτω από την έντονη παρουσία αστυνομικών και ανδρών της ασφαλείας, πετάχτηκαν μπροστά τους φεϊγ - βολάν τα οποία γρήγορα μαζεύτηκαν από δημοτικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν στο χώρο αυτό. Όπως σε όλη την Ελλάδα και στα Γιαννιτσά τα Άτομα με Αναπηρία δεν παρέλασαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ασκούμενη πολιτική…


Περισσότερα ...

Το 3ο Λύκειο Γιαννιτσών παρέλασε με το κύπελλο του Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος

Με το κύπελλο του πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος Χάντμπολ υψωμένο στα χέρια της παρέλασε η διμοιρίτης του 3ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών «Αικατερίνη Βαρελά» στη σημερινή παρέλαση. Η σχολική ομάδα χειροσφαίρισης κοριτσιών του παραπάνω Λυκείου πριν λίγες ημέρες κέρδισε με άνεση, στον τελικό του πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Κιλκίς την αντίστοιχη ομάδα από τα Χανιά και στέφθηκε πρωταθλήτρια. Αυτή τους τη μεγάλη επιτυχία αποφάσισαν να τη μοιραστούν με τους πολίτες που βρέθηκαν στην σημερινή παρέλαση και που χειροκρότησαν με θέρμη τις μαθήτριες που παρέλασαν. Εικόνες σαν κι αυτή πάντως δίνει θετικά παραδείγματα, δημιουργεί αθλητικά κίνητρα και γεννά αισιοδοξία σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά και έχει ανάγκη από επιτυχίες που είναι αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας. Μπράβο στα κορίτσια..


Περισσότερα ...

Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ν. Πέλλας ο Μέγας Αλέξανδρος Νέου Μυλοτόπου

Νίκησε στον τελικό 4-3 στα πέναλτι τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας
Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε το αποτέλεσμα του τελικού του κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ν. Πέλλας της φετινής περιόδου, που ανέδειξε νικητή και τροπαιούχο τον Μέγα Αλέξανδρο Νέου Μυλοτόπου. Η ομάδα του Λάζαρου Μακρίδη κατέκτησε το κύπελλο κερδίζοντα στα πέναλτι την αντίπαλη ομάδα της Πέλλας με σκορ 4-3, αφού τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση το αποτέλεσμα παρέμεινε 0-0. Ωστόσο στα 120΄ λεπτά που προηγήθηκαν των πέναλτι οι 600φίλαθλοι των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο των Γιαννιτσών παρακολούθησαν έναν συναρπαστικό αγώνα που μπορεί να μην είχε τις πολύ μεγάλες φάσεις, αλλά είχε δύναμη, πάθος και αρκετά νεύρα. Ο τερματοφύλακας των νικητών Κατρατσέας αναδείχθηκε....
σε πρόσωπο του τελικού, αφού η δική του απόκρουση στο 5ο πέναλτι της Πέλλας που εκτέλεσε ο Ηλιγάκης και ενώ το σκορ ήταν 4-3 υπέρ της ομάδος του, ήταν αυτή που της χάρισε το κύπελλο.
Ο τερματοφύλακας των νικητών στο 7ο και στο 50ο λεπτό απέκρουσε το σουτ του Γάκη και την κεφαλιά του Μυλωνόπουλου κρατώντας ανέπαφη της εστία του, ενώ στο 41ο και στο 100ο λεπτό ο Καρακούτσης απέκρουσε ενστικτωδώς το σουτ του Μύρντινα και του Ρίτε αντίστοιχα. Λίγο νωρίτερα επικίνδυνο σουτ του Καραμεταξά πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Καρακούτση και κατέληξε άουτ.
Παρά την ένταση του αγώνα τόσο ο διαιτητής Παπαντωνίου Δ. όσο και οι βοηθοί του Τοπουσδώνης Χ. και Γεωργίου Ν. ήταν πολύ καλοί και απέφυγαν τα λάθη. Αρκετή δουλειά είχε ο 4ος διαιτητής της συνάντησης Μιχαηλίδης Γ. που χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές για να ηρεμήσει τους προπονητές, τους παράγοντες αλλά και τους παίκτες στους πάγκους των δύο ομάδων.
Μέγας Αλέξανδρος Νέου Μυλοτόπου (Μακρίδης): Κατρατσέας, Νάτσης, Αντωνιάδης, Φάβας, Καραμεταξάς, Δουλκερίδης (90 Σαββάκης), Μύρντινας, Γρηγορίου (110 Μαμμής), Ιωαννίδης, Ρίτε, Πέτγαζλης (52 Κούζας).
Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (Βοϊτσίδης): Καρακούτσης, Κορωνάς, Τανταλίδης, Ηλιάδης, Ηλιγάκης, Λαγογένης, Σαλίκας Μυλωνόπουλος (68 Μπουράκης - 119 Καραμούζας), Γάκης, Γκαντσίδης, Κούσας (90 Στάγκος).
 

Περισσότερα ...

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Σε θέση εκκίνησης οι φίλοι του ποδηλάτου στα Γιαννιτσά για τις φετινές ποδηλατοβόλτες

Αρχίζουν και πάλι οι βραδινές ποδηλατοβόλτες στα Γιαννιτσά. Η πρώτη συνάντηση για τη φετινή περίοδο θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 8:00 το βράδυ στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου. Όπως έχουν προγραμματίσει οι διοργανωτές αυτής της πρωτοβουλίας οι βόλτες με το ποδήλατο θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη με από το ίδιο σημείο και την ίδια ώρα εκκίνησης και μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές, ενήλικες αλλά και παιδιά με την προϋπόθεση όσα είναι κάτω των 15 ετών να έχουν συνοδό. Βέβαια για την ασφάλεια τους οι αναβάτες θα πρέπει απαραίτητα να φέρουν μαζί τους κράνος και φώτα στο ποδήλατό τους.
Η περσινή εμπειρία και η μεγάλη συμμετοχή, σίγουρα θα αποτελέσει κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση στη φετινή περίοδο.


Περισσότερα ...

Σε λίγο θα πετάμε γιαούρτια ο ένας στον άλλο…

Ωραία έτσι που τα έκαναν ας τα λουστούν. Στις παρελάσεις, στις ταβέρνες, στο δρόμο, στις εκδηλώσεις, ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει τους πολιτικούς και μάλιστα σε περίοπτη θέση.
Ωραία θα πούμε κανένα σύνθημα, θα ρίξουμε καμιά βρισιά, θα πετάξουμε κανένα γιαούρτι η κανένα αυγό για να γίνει σαματάς και μετά θα πάμε σπίτια μας να δούμε τα καμώματά μας στην τηλεόραση. Αυτή είναι η αντίσταση και η αντίδραση στο πολιτικό σύστημα και στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τα δύο μεγάλα κόμματα και μας έχουν οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα.....
Όμως αν θεωρούμε ότι με τα αυγά και τα γιαούρτια θα το αλλάξουμε αυτό, τότε έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας και το στόχο μας. Και φυσικά ο στόχος δεν είναι άλλος από την αλλαγή πολιτικής, από την αλλαγή προσώπων, από την αλλαγή νοοτροπίας. Και βέβαια στη νοοτροπία αυτή πρέπει να εστιάσουμε, γιατί δεν καταλαβαίνω το λόγο να μην αντιδράσουμε απέναντι στον επαγγελματία που κλέβει το ΦΠΑ, στον γείτονα που σηκώνει παράνομα έναν όροφο στην οικοδομή του, η καταπατά δημόσια έκταση για να χτίσει τη βίλα του, στον γιατρό και τον εφοριακό που τσεπώνει το φακελάκι για να κάνει τη δουλειά του και γενικά σε όλους αυτούς που καταστρατηγούν προκλητικά τους νόμους μπροστά στη μούρη μας και τους ανεχόμαστε.. Θα μου πείτε άλλο οι πολιτικοί άλλο οι πολίτες.
Ωραία, και αυτοί οι πολίτες όμως εκλέγουν τους πολιτικούς μας, που μπορεί να είναι ένας από αυτούς.
Ναι λοιπόν στην εξυγίανση του πολιτικού προσωπικού αλλά εξυγίανση και στην ίδια την κοινωνία γιατί σε λίγο θα πετάμε γιαούρτια ο ένας στον άλλο.
 

Περισσότερα ...

Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας

Την Κυριακή 25 Μαρτίου, ώρα 20.00, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως με ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. ΑΘ ψάλει ο Βυζαντινός Χορός της Σχολής (διδασκαλία – διεύθυνση χορού: Α. Πατρώνας, πρωτοψάλτης, διευθυντής της Σχολής) και μαθητές των τμημάτων της από Αριδαία και Γιαννιτσά. Την εκδήλωση θα ευλογήσου ν και θα επιδώσουν πτυχία ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος και ο σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.


Περισσότερα ...

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Συνεδριάζει την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ. το δημοτικό συμβούλιο Πέλλας

Την ερχόμενη Τετάρτη 28 Μαρτίου θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Πέλλας στις 8:00 το βράδυ για να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για τα θέματα που περιλαμβάνονται στον πίνακα ημερήσιας διάταξης. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο ισόγειο του δημοτικού Μεγάρου στα Γιαννιτσά.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα παρακάτω:
Έγκριση της αριθμ. 24/2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΠΑΠ που αφορά στην κατάρτιση και ψήφιση του προϋπολογισμού της για το 2012.....
Έγκριση της αριθμ. 9/2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΚΑΠΠΑ που αφορά στην κατάρτιση και ψήφιση του προϋπολογισμού του για το 2012.
Ορισμός δύο Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας για συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν.4018/2011.
Ορισμός επιτροπών Δημοτικού Συμβουλίου.
Κοπή δένδρων στα κοιμητήρια Μητροπόλεως.
Συμμετοχή του Δήμου Πέλλας σε αναπτυξιακή σύμπραξη με σκοπό την υποβολή πρότασης για τη δράση 7 «Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ)» προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του Ε.Π « Ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικού 207-2013».
Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΥΑΠ για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο «Προμήθεια εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος για την παρακολούθηση ποιότητας – ποσότητας πόσιμου νερού του Δήμου Πέλλας» προϋπολογισμού: 799.500,00 € και υποβολή αίτησης χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης» .
Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την ΔΕΥΑΠ για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο « Κατασκευή έργων αποχέτευσης Δ.Ε Κύρρου», προϋπολογισμού: 6.563.278,21 € και υποβολή αίτησης χρηματοδότησης από το ΕΠΠΕΡΑΑ.
Έγκριση κατάθεσης φακέλου υποψηφιότητας χρηματοδότησης του έργου: «Παρέμβαση στο παλιό κοινοτικό κατάστημα Εσωβάλτων και μετατροπή του σε Λαογραφικό Μουσείο», στο μέτρο 41 του τοπικού προγράμματος LEADER της ΟΤΔ «Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ».
Αίτημα δωρεάν παραχώρησης χρήσης των υπ’ αριθμ. 538 και 539 οικοπέδων του Ο.Τ 83 στην Τοπική Κοινότητα Πέλλας για δημιουργία βιβλιοθήκης με πηγή χρηματοδότησης προγράμματος LEADER.
Έγκριση ή μη παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου: Ασφαλτόστρωση φθαρμένων οδοστρωμάτων Δ.Ε Γιαννιτσών, Α.Μ 7/2011.
Έγκριση ή μη παράτασης περαίωσης εργασιών εκτέλεσης του έργου: Αγροτική οδοποιία Δ.Δ Π. Μυλοτόπου Δήμου Κύρρου.
Έγκριση ή μη παράτασης περαίωσης εργασιών εκτέλεσης του έργου: Ασφαλτόστρωση δρόμων Τ.Δ Μελισσίου , Α.Μ 34/2010.
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: Κατασκευή βάσεων προκατασκευασμένων αιθουσών Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, Α.Μ 24/2010.
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: Κατασκευή περίφραξης ανατολικής πλευράς γηπέδου Λεπτοκαρυάς, Α.Μ 29/2010.
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: Κατασκευή των οδών Ελλησπόντου και Γραβιάς, Α.Μ. 103/2008.
Διόρθωση της αριθμ.81/2010 απόφασης του Δ.Σ του πρώην Δήμου Κύρρου , ως προς τον σκοπό της εκμίσθωσης.
Συμπλήρωση της αριθ. 37/2012 απόφασης του Δ.Σ Πέλλας.
Ψήφιση δαπανών μετάβασης του κ. δημάρχου στην Αθήνα.
Ψήφιση δαπανών μετάβασης Δημοτικών Συμβούλων στην Κομοτηνή για το συνέδριο της ΚΕΔΕ.
Ψήφιση δαπανών για συμμετοχή δημοτικών υπαλλήλων σε σεμινάρια.
Διαγραφή οφειλών
Επιστροφή ποσών ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.
Ψήφιση πιστώσεων για επέκταση φωτισμού οδικού δικτύου σε διάφορες περιοχές του Δήμου Πέλλας.
Παράταση μίσθωσης ΤΑΞΙ για μεταφορά μαθητών στο ΚΔΑΠ - ΑΜΕΑ Γιαννιτσών.
Τοποθέτηση ενδεικτική πινακίδας (φαρμακείο) στην Δημοτική Κοινότητα Γαλατάδων του Δήμου Πέλλας.
Αιτήσεις για μείωση καταβαλλόμενων μισθωμάτων, στις μισθώσεις του τουριστικού περιπτέρου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ» και του κυλικείου του Δημοτικού Καταστήματος.
Ψήφιση δαπανών αθλητικών εκδηλώσεων.
Αιτήσεις - διάφορα έγγραφα.
 

Περισσότερα ...