Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η κατάρρευση…η αναγέννηση… και οι μυημένοι γυμνοσάλιαγκοι…!!!

Δήλωση Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Γιώργου Τσαβδαρίδη με σαφείς αιχμές
 Με τις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η ανατροπή μιας πολιτικής αντίληψης τεσσάρων δεκαετιών… Αυτή την ανατροπή οφείλουν να ερμηνεύσουν ορθά οι πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που τις συγκροτούν. Σε διαφορετική περίπτωση μαζί με την προσωπική τους ανεπάρκεια θα συμπαρασύρουν στην καταστροφή και την ίδια τη χώρα. Οι νέες ορολογίες πάνω στις οποίες αναζητείται διέξοδος είναι: Νέα πρόσωπα, νέα φιλοσοφία, Εθνικό σχέδιο παραγωγικού μοντέλου… Η γρηγορότερη προσέγγιση με όρους μέλλοντος στα παραπάνω ζητήματα, θα καθορίσει και την προοπτική ύπαρξης των κομμάτων.....
 Για τον πολιτικό μου χώρο το ΠΑΣΟΚ στον οποίο ενεργοποιούμαι δεκαετίες θέλω να παρατηρήσω τα εξής: -Κατέρρευσε το προσωποπαγές αρχηγικό μοντέλο το οποίο και οδήγησε στις εγκληματικές επιλογές το 2009. -Κατέρρευσε η πριγκηπικού τύπου αντίληψη, του ότι όλα εκπορεύονται του ενός, αντί Εθνικού προσκλητηρίου συνευθύνης που επιβάλλονταν το 2009. -Κατέρρευσε ο λαϊκισμός και η επικοινωνιακή εικόνα που υποκριτικά επισκίαζε το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. -Κατέρρευσε ο κυβερνητισμός και η βαριά ασθένεια υπουργίτιδας…. που επεκτάθηκε σε όλο το εποικοδόμημα ΠΑΣΟΚ. -Κατέρρευσε η ηλιθιότητα του να θεωρούν κάποιοι ότι σώζουν τη χώρα με το Μνημόνιο 1, καλύπτοντας ουσιαστικά την δική τους ανικανότητα και ανεπάρκεια. -Κατέρρευσε η προσχηματική παραφιλολογία ότι αρκεί η προσποίηση των επιχειρημάτων, για να παραμείνει μεγάλη η παράταξη..!! Για το μέλλον επιβάλλεται το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε ανατρεπτικές τομές, χωρίς την τρομολαγνεία των προσωπικών ισορροπιών και της αγωνίας επιβίωσης στελεχών που το κατέστρεψαν. Προβληματίζομαι για την ζωτικότητα του χώρου που θα κληθεί να καλύψει το ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ όμως απαραίτητο να βαδίσει σε δύο άξονες: 1.Επανατοποθέτηση της Κεντροαριστεράς σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Κεντροαριστερά. 2.Σε ποιες κοινωνικές δυνάμεις θα ξανααπευθυνθεί; (με δεδομένο ότι χάθηκαν όλοι οι νέοι). Θεωρώ ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος επωμίστηκε βάρη που δεν του ανήκαν. Έδωσε σκληρή μάχη με άνισους όρους όταν κλήθηκε να διαπραγματευτεί το Μνημόνιο 2 γνωρίζοντας τις συνέπειες για τον εαυτό του, καθώς επίσης και τις συσσωρευμένες παθογένειες του ΠΑΣΟΚ και του πολιτικού κόσμου. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αποτελεί κατά την άποψη μου την ελπίδα επανασύστασης της Κεντροαριστεράς στην χώρα μας. Όσο για την προσωπική μου στάση θέλω να γίνει σαφές ότι ανεξάρτητα από συμφωνίες ή διαφωνίες θα υπηρετώ την ιδέα της παράταξής μου σαν απλός πλέον στρατιώτης, αποκηρύσσοντας μεθοδολογίες που ζήσαμε πρόσφατα. Μεθοδολογίες μυημένων… ευνοημένων… διορισμένων… γυμνοσαλιάγκων…που έρποντας εγκατέλειψαν το καράβι (όπως λέει ο θυμόσοφος λαός) αναζητώντας στέγη σε νέες πολιτείες….!!!
 Υστερόγραφο: Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται στην κάλπη όπως επιθυμεί. Είναι διαφορετικό όμως να μετατρέπεται σε υβριστή – γενίτσαρο και αφού έχει καρπωθεί τα πάντα να μετακινείται, αναζητώντας στη νέα στέγη νέα πρόσβαση στη νέα εξουσία…!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ!
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΝΕΑ ΣΤΕΓΗ!

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτικό άρθρο. Λέει αλήθειες ο Γιώργος ο Τσαβδαρίδης, τις οποίες όμως δεν πρέπει να λέει μισές. Όλα στη φόρα. Μόνο με τις αλήθειες και με το ξεκαθάρισμα θα ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ που τόσα υπέστη από όλους αυτούς τους γλύφτες και τα ερπετά.