Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Στο έλεος της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης οι εγκαταστάσεις στο Λουδία

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις στο Λουδία ποταμό γεγονός που δεν τιμά καθόλου όλους όσους έχουν την ευθύνη για τη συντήρηση αλά και την αναβάθμισή τους. Το κτίριο όπου επρόκειτο να φιλοξενηθούν περιβαλλοντικές εκπαιδευτικές δράσεις δείχνει έντονα σημάδια φθοράς, ενώ οι υπαίθριες κατασκευές όπως τα παγκάκια, οι κερκίδες, και οι υπόλοιπες ξύλινες κατασκευές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πλέον επικίνδυνες. Βέβαια είναι κάτι περισσότερο από εμφανής η απουσία φροντίδας για το πράσινο στην όχθη του ποταμού και ειδικά στο χώρο όπου βρίσκονται τα προκατασκευασμένα σπιτάκια που φιλοξενούν κωπηλάτες αθλητές...
ακόμη και από το εξωτερικό για την προετοιμασία τους στον υγρό στίβο του Λουδία. Το έργο αυτό που το είχε οραματιστεί ο Αντώνης Βασιλειάδης, το υλοποίησε ο Στέλιος Βαμβίνης, και το συντήρησε ο Νίκος Παπανικολάου φαίνεται ότι εγκαταλείπεται με προκλητικό τρόπο από τη νέα δημοτική Αρχή. Όλοι αυτοί που έχουν την ευθύνη συντήρησης και αναβάθμισης των αθλητικών χώρων και των χώρων πρασίνου και αναψυχής του δήμου Πέλλας, επιτέλους ας εγκαταλείψουν τη λογική των εξυπηρετήσεων και ας ασχοληθούν με την ουσία των υποχρεώσεων τους που είναι και οι πραγματικές ανάγκες των δημοτών. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τραγικη κατάσταση!!! Πεταμένα λεφτά σε ένα έργο που δεν το πιστεύει πιά κανεις.

Ανώνυμος είπε...

Βάρκες κανοε καγιάκ και απλά σκίφ κωπηλασίας σαπίζουν έξω.Φουσκωτά πεταμένα και διαλυμένα έξω.Διαλυμένη και άβαφη παιδικη χαρα.Αμάξια διαλυμένα και αφημένα λες και ειναι νεκροταφείο αμαξιών.Οτι μεταλικό και γυάλινο στοιχείο υπάρχει ειναι άβαφο και σαπίζει.Μια σιδερένια βάρκα που εχει ενα εργαλείο για τα χόρτα βουλιαγμένη μεσα στο νερο.Αλλες βάρκες μεσα στο νερό διαλυμένες και αφημένες στο έλεος του καιρού και του ήλιου.Εικόνες εγκατάλειψης που δεν τιμά ουτε την ανύπαρκτη δημοτική αρχη ουτε το ανύπαρκτο συμβούλιο του ναυτικού ομίλου. Το κερασάκι της ολης εικόνας ειναι να πας για μια πεζοπορια κατω αφου φθάσεις κουρασμένος με το ποδήλατο απο τα γιαννιτσά και να έχεις ενα τσούρμο σκυλιά να σε ζυγώνουν απειλιτικά και σκουπίδια πεταμένα εξω απο τους κάδους.Η ταβερνα είναι με τις μέρες ανοιχτή. Το γυμναστηριο σχεδον παντα κλειστο και αν είσαι τυχερός και το πετύχεις ανοιχτό η βρωμιά που έχει σε αποτρέπει να μπεις μεσα.Τα λιγοστά παιδιά που έχουν απομείνει τους αξίζει ενα μεγάλο μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

ΣΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ
ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ ΜΗΔΕΝ
ΑΠΟ ΦΙΓΟΥΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ