Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Απάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου και άλλων φορέων της Κοινότητας Αμπελειών για επιστολή που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο

O Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελειών και οι φορείς της Τοπικής Κοινότητας, απαντώντας στην επιστολή του κ. Κάμτση Χρήστου περί συμμετοχής του Συλλόγου σε ανθελληνική εκδήλωση στην Βουλγαρία, αλλά και στο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΕΛΛΑ NEWS» της 23.05.2012 και της 30.05.2012 δηλώνουν τα εξής: - Ο Σύλλογος Αμπελειών δέχτηκε πρόσκληση από την πόλη Μέλνικ Βουλγαρίας για συμμετοχή του σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Λειτουργώντας θεσμικά, ενημέρωσε την ΔΗΚΕΠΑΠ και την 22.04.2012 παρεβρέθη στην εκεί εκδήλωση. Το χορευτικό τμήμα αμέσως μετά την παρουσίαση των χορών του αποχώρισε δωρίζοντας αναμνηστικά του Δήμου Πέλλας, που απεικόνιζαν τον Μέγα Αλέξανδρο....
Τέτοιες συνεργασίες με βαλκανικές χώρες είναι ιδιαίτερα συνήθεις στην περιοχή μας (το έτος 2008, ο Δήμος Γιαννιτσών φιλοξένησε χορωδίες Βαλκανικών χωρών, μεταξύ αυτών και από το Σαντάνσκι της Βουλγαρίας). Το ότι κάποιοι από την γείτονα χώρα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την εκεί συμμετοχή του Συλλόγου, ουδεμία ευθύνη γεννά για τον ίδιο τον σύλλογο, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τις προθέσεις αυτές και ο οποίος στο παρελθόν, φοβούμενος την πολιτική χροιά της συμμετοχής του, επανειλημμένως έχει αρνηθεί προσκλήσεις από φολκλορικά φεστιβάλ της FYROM. - Ως προς την επιστολή- πυροτέχνημα του κ. Κάμτση, χαρακτηρίζει τουλάχιστον ατυχή την επιλογή του τελευταίου να «περιφέρει» ένα τόσο λεπτό ζήτημα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αποδίδοντας σκληρές κατηγορίες, στιγματίζοντας ένα ολόκληρο χωριό, χωρίς πρωτίστως να απευθυνθεί στον Σύλλογο όσο και στον Δήμο Πέλλας. Σχετικά με τις προσωπικές βολές του κ. Κάμτση, προς τον κ. Λίγα, διευκρινίζεται ότι ως χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου ουδεμία ευθύνη φέρει για τη δράση αυτού, όπως καθορίζεται από το Δ.Σ. -Ως προς την «ΠΕΛΛΑ NEWS» έκδηλη διαφαίνεται η «αγωνία» της να δοθεί συνέχεια στο θέμα, προχωρώντας σε δεύτερη δημοσίευση, λίγες μόλις ημέρες μετά την πρώτη. Φτάνοντας μάλιστα να ισχυριστεί ότι η επιστολή του κ. Κάμτση απεστάλη και στον Πρόεδρο του Συλλόγου, γεγονός παντελώς αναληθές!!! Από έναν φορέα ενημέρωσης που θέλει να λογίζεται σοβαρός, απαιτούμε προσοχή και ευαισθησία, ιδιαίτερα στον χειρισμό τέτοιου είδους θεμάτων, αντικειμενικότητα και έλλειψη κάθε είδους προκατάληψης. - Μολονότι περιττό, εν έτει 2012 και μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε αναγκαζόμαστε δια της παρούσης να δηλώσουμε εθνικά παρόντες: Έλληνες της Μακεδονίας που τιμούμε την παράδοση των προγόνων μας. ΝΤΡΟΠΗ σε αυτούς που μας ανάγκασαν να δημοσιεύσουμε την παρούσα! ΝΤΡΟΠΗ σε όσους κάθε λίγο μας ζητούν «πιστοποιητικό» εθνικής συνείδησης!!!! 
Τοπική Κοινότητα Αμπεελιών, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελειών, Αγροτικός Σύλλογος Αμπελειών, Ακτημονικός Σύλλογος Αμπελειών, Σχολική Επιτροπή Δ.Σ. Αμπελειών 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μεγάλο μπράβο στις Αμπελιές. Ενωμένοι δεν πρόκειται να σπάσετε ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

δικαιογείται τα αδικαιολόγητα. ήμουν και εγώ εκεί και ξέρω. εχει δίκιο ο ΚΑΜΤΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Καντε μια αναζητηση στο Youtube με την λεξη Αμπελειες.Θα δειτε οτι θα βρειτε πολλα βιντεακια με δραστηριοτητες του συλλογου που εχουν αναρτησει προφανως φιλοι του συλλογου για να μην πω μελη επειδη ειναι απολυτα ενημερωμενοι απο οπτικοακουστικο υλικο.
Μαζι με το ονομα του χωριου παντα διπλα αναφερουν και την σλαβικη ονομασια του.Τυχαιο δεν νομιζω.Πολλα απο αυτα τα βιντεακια εχουν και επεξηγησεις απο κατω για τον τυπο του χορου κλπ σε 2 γλωσσες παρακαλω,Ελληνικα και σλαβικα.Τυχαιο δεν νομιζωΠεριτο να αναφερω τα θετικα παντα σχολια απο ΣΛΑΒΟΥΣ των σκοπιων στην σλαβικη η αγγλικη γλωσσα που μιλουν για Μακεδονια κλπ.Και το περιεργο ειναι οτι ποτε δεν απανταει στους σκοπιανους ο καθε "διακομιστης" του καθε βιντεο.Τυχαιο δεν νομιζω.

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΕ ΤΗΝ ΤΑΠΑ ΣΟΥ ΚΑΜΤΣΗ ΝΑ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΑΝΑΒΕΙΣ ΣΠΙΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΟΠΟΣ ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΙΗΕΙ ΣΕ ΦΩΤΙΑ ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΡΑΒΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΛΙΠΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΟΥΡΙΜΕΝΗ ΠΟΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΙΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΑΜΠΕΛΕΙΕΣ!!

Ανώνυμος είπε...

οι αμπελιές από πάντα είναι το προπύργιο των ντόπιων και αγωνιστών για όλα τα ανθελληνικά ιδεώδη. τώρα γιατί ο Καμτσης θυμήθηκε τώρα να κάνει την επιστολή και όχι τότε που ήταν με τον Βαμβίνη στη εξουσία δεν ξέρω. ασ μας το εξηγήσει ο ίδιος. όσο αφορά το Λίγγα, ε; ποιόν χοροδιδάσκαλό θα πέρναν; τον Μωυσιάδη; τον Λίγγα βέβαια που τους εκφράζει.

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα να μπαίνουν ακόμη θέματα εθνικής συνείδησης.Όταν η χώρα είναι στο γκρεμό.Οι ποντιακές γιορτές και η γλώσσα δεν μας ενοχλούν.Το Γαβούστημα στον Μυλότοπο που όλα ήταν στην τούρκικη γλώσσα δεν μας ενοχλούν. Έλεος πια με αυτή την εθνικοφροσύνη. Κύριε Κάμτση και ο Γκόνος Γιώτας πριν γίνει Μακεδονομάχος σλάβικα μιλούσε, είτε σας αρέσει είτε όχι.
Ένας πόντιος!!!!

Ανώνυμος είπε...

Επαιοντες για καθε θεμα (η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας) και "Εθνικα υπερηφανοι Ελληνες" (βασιλικοτεροι του Βασιλεως , θα ελεγα εγω) πετροβολουν ελαφρα τη καρδια (την καμπουρα του αλλου βλεπουμε, την δικη μας ΠΟΤΕ). Με ποια λογικη αραγε πρεπει οι Αμπελειες να "φταινε" για τις αναρτησεις βιντεο στο ιντερνετ???....ο καθενας μπορει να το κανει αυτο. Η μηπως η διγλωσσια ειναι λογος που πρεπει να απολογουνται οι Αμπελειες, αφου αποτελει αποδειξη ανθελληνισμου (οπως πιστευουν καποιοι)? προφανως ΜΟΝΟ στις Αμπελειες μιλουν το γλωσσικο ιδιωμα!!!!!!!! Μπορουν να απαντησουν οι "Ελληνάρες" αυτοι ποσες γλωσσες ακουνε περιδιαβαινοντας τους δρομους της πολης των Γιαννιτσων? Ο Γκωνος Γιωτας ΔΕΝ σταματησε να μιλαει το ιδιωμα οταν εγινε Μακεδονομαχος, απλα εμαθε και Ελληνικα (εστω οχι καλα, τοσο που να αστειευονται οι συναγωνιστες του γιαυτο).

Ανώνυμος είπε...

διαφωνώ με την στοχοποίηση ενός χωριού όπως οι Αμπελειές
ζω εδώ κ 9 μήνες στα διοικητικά του όρια και έχω την ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς κατοίκους και ειδικά νέα παιδιά.Εργατικοί,φιλότιμοι,προσπαθούν για προκοπή και πρόοδο.
κι ούτε με ενοχλεί να ακούω μαζί τους τα σλαβομακεδονίτικα τραγούδια κ να γλεντίζω μαζί τους.
Όποιος έχει ζήσει στο εξωτερικό γνωρίζει βιωματικά τι σημαίνει σεβασμός του άλλου.
Σήμερα στοχοποιούντε οι Αμπελιώτες,αύριο κάποιοι άλλοι,επειδή δεν ταυτίζοντε με παρωχημένες έννοιες εθβνικοφροσύνης
η γη μας φιλοξενεί όλους και πρέπει να χτίζουμε γέφυρες επικοινωνίας κι όχι χάσματα
κάθε Ελληνας πολίτης έχει το διακίωμα να πιστεύει αυτό που τον εκφράζει από την στιγμή που δεν προσβάλλει τους άλλους
μήπως κι εγώ που αγαπώ τους Ελληνες θεούς πρέπει να στοχοποιηθώ?

ΠΑΣΧΑΛΟΓΛΟΥ είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΙΩΝ
Μετά την επιστολή που έστειλα στον τοπικό τύπο προς τον πολιτιστικό σύλλογο Αμπελιών και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, δημοσιεύθηκε απάντηση του Συλλόγου και άλλων φορέων των Αμπελιών και επανέρχομαι στο θέμα για τρείς κυρίως λόγους.
Κατά πρώτον για την αναφορά που γίνεται προς το πρόσωπό μου. Μία ταπεινή συγνώμη και ότι θα ήσασταν πιο προσεκτικοί στις εκδηλώσεις που θα πηγαίνατε στο μέλλον, θα αρκούσε για να κλείσει το θέμα. Όμως κάποιοι έχοντας σκοπό να παραπλανήσουν κυρίως τους κατοίκους του χωριού και να αποποιηθούν των ευθυνών τους, επικεντρώνουν την προσοχή τους στο πρόσωπό μου, ότι δήθεν με σκληρές κατηγορίες στιγματίζω το χωριό και ότι εκτοξεύω προσωπικές βολές προς τον χοροδιδάσκαλο κ.Λίγα. Το πρόβλημα δεν είναι η αναφορά μου αλλά η συμμετοχή του Συλλόγου στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Εγώ ανέφερα ένα πραγματικό γεγονός που εγράφη σε εφημερίδα που εκδίδουν αυτονομιστές. Ο καθένας μπορεί να μπει στο διαδίκτυο και να δει αναλυτικό ρεπορτάζ και θα αντιληφθεί τί έγινε στη Βουλγαρία. Άλλωστε υπάρχει στο διαδίκτυο και βίντεο από την εκδήλωση που είναι αδιάψευστος μάρτυρας και όποιος το δει θα νοιώσει πραγματικά άσχημα.
Μετά την αναφορά των γεγονότων έθετα ερωτήματα προς τον πρόεδρο του Συλλόγου και τον χοροδιδάσκαλο. Τί να έκανα, να σιωπούσα για ότι έγινε στη Βουλγαρία; ΟΧΙ. Χρέος μου και καθήκον να εντοπίζονται τέτοιες άστοχες κινήσεις για να μην επαναλαμβάνονται στο μέλλον. Την ευθύνη να ρίξετε εκεί που πρέπει και όχι σε μένα. Η ΝΤΡΟΠΗ δεν ανήκει σε εμένα που ανέδειξα το θέμα αλλά σε αυτούς που πήγαν το Σύλλογο εκεί. Έχετε κάθε δικαίωμα να πηγαίνετε σε όποια χώρα και πόλη σας καλούν και επίσης να καλείτε συλλόγους από οποιαδήποτε πόλη του κόσμου θέλετε αρκεί να μην υπάρχει τίποτα το ανθελληνικό όπως έγινε στη Βουλγαρία. Αν συμβεί μελλοντικά κάποιο παρόμοιο ατυχές γεγονός από οποιονδήποτε φορέα πάλι εδώ θα είμαι με δική μου παρέμβαση.
Κατά δεύτερον για να απευθυνθώ στους φίλους κατοίκους των Αμπελειών. Φίλοι μου είμαι και εγώ γηγενής Μακεδόνας όπως και εσείς και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Στενοχωριέμαι και αγανακτώ όταν ακούω για αυτονομιστική δράση και για ανθελληνικές κινήσεις. Για αυτό και ανέδειξα το συμβάν. Είμαι απόγονος του Γκόνου Γιώτα και η γιαγιά μου και οι γονείς μου, με έμαθαν ότι ο καπετάν Γκόνος αγωνίστηκε και έδωσε το αίμα του για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Τον αγώνα τον έδωσε γιατί στην καρδιά του χτυπούσε Ελλάδα. Σας σέβομαι και σας εκτιμώ γιατί είστε νοικοκυραίοι και περήφανοι που είστε Μακεδόνες. Μαζί να δώσουμε τον αγώνα για τα πιστεύω μας και την Μακεδονία μας και να μην αφήσουμε κανέναν να αμαυρώσει την ιστορία μας. Φίλοι μου ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς έχουν ήδη προβληματιστεί, η φυσική σας όμως ευγένεια δεν σας αφήνει να συμπεριφερθείτε αυστηρότερα ακόμα και από μένα.
Ο τρίτος λόγος είναι για να απευθυνθώ σε όλους τους συμπολίτες μου της ΠΕΛΛΑΣ. Εδώ και πολλά χρόνια ζούμε αρμονικά σε αυτόν τον τόπο, την μητέρα Ελλάδα. Βλέποντας τη Γαλανόλευκη και ακούγοντας τον Εθνικό μας ύμνο μας καταλαμβάνει ρίγος συγκίνησης. Ακούγοντας και το Μακεδονία ξακουστή νοιώθουμε έπαρση και υποχρέωση να φυλάττουμε Θερμοπύλες. Εμείς είμαστε οι ακρίτες της χώρας και εμείς θα διαφυλάξουμε τα σύνορα και την ακεραιότητα της Πατρίδος μας. Έχουμε συμβιώσει αρμονικά σε αυτόν τον τόπο γηγενείς Μακεδόνες, Πόντιοι, Βλάχοι, Σαρακατσάνοι, Θρακιώτες, Μικρασιάτες, Ανατολικορωμυλιώτες, Καππαδόκες και πολλοί άλλοι γιατί μας ενώνει η ΕΛΛΑΔΑ. Για αυτήν αγωνιζόμαστε και πονάμε, για αυτήν γίναμε όλοι ΕΝΑ. Διατηρούμε τα ήθη και έθιμα και τις παραδόσεις των προγόνων μας και είμαστε υπερήφανοι για αυτό.
Όλοι όμως γνωρίζουμε το πρόβλημα με την γείτονα χώρα των Σκοπίων. Πρέπει να αφυπνισθούμε, άγνοια δεν χωράει ούτε λάθη ούτε ανοχή. Ενωμένοι να αγωνισθούμε ενάντια σε αυτούς που υπονομεύουν την Εθνική μας υπόσταση, δεν χωράει άλλο ολιγωρία. Αφύπνιση και αγώνας για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας για την ΕΛΛΑΔΑ μας.
Χρήστος Κάμτσης
Γιαννιτσά

Ανώνυμος είπε...

Την άλλη φορά να ρωτήσετε τον Κάμτση αν συμφωνεί και που πρέπει να εμφανίζεστε. Αυτός αυτήν την δουλειά κάνει και για αυτήν πληρώνεται, άλλωστε. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά μιας και βρισκόμαστε στην Ευρώπη. Κούνια που μας κούναγε!!!