Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου 2012)

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας σε μήνυμα του μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:
 "Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος βρίσκει τη χώρα μας σ’ ένα σταυροδρόμι μίας πολύπλοκης πολιτικής και οικονομικής συγκυρίας. Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές ελληνικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά μπορεί να αποτελέσει μία άμεση απειλή για την κακοδιαχείριση των φυσικών και ενεργειακών πόρων της πατρίδας μας και την καταστροφή πολύτιμων οικολογικών αξιών των φυσικών οικοσυστημάτων....
Απαιτείται λογική και σύνεση, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο καθώς η οικονομική ύφεση δεν αποτελεί ελληνικό «προνόμιο». Για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας η προστασία, η αξιοποίηση και η ανάδειξη του φυσικού και ανθρωπογενούς, πολιτισμικού περιβάλλοντος αποτελεί στρατηγική επιλογή. Γνωρίζουμε ότι στην παρούσα δυσχερή οικονομική κατάσταση είναι σημαντικό να μην πάμε σε εύκολες λύσεις που μακροπρόθεσμα θα οξύνουν τα προβλήματα αλλά σε βιώσιμες πρακτικές, μέσα από ολοκληρωμένα σχέδια και οργάνωση. Η διατήρηση της υψηλής ποιότητας των νωπών και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων της Πέλλας βασίζεται στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας των ποταμών, των λιμνών και των δασών μας. Οι επισκέπτες της Πέλλας έρχονται για να δούνε και να απολαύσουν την όμορφη φύση, την ποικιλία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής χλωρίδας και πανίδας και να έρθουν σε μία βιωματική σχέση με την παράδοση και πολιτισμό της περιοχής. Αυτή είναι η πολύτιμη κληρονομιά που διαθέτουμε και οφείλουμε να αξιοποιήσουμε με τον πιο πρόσφορο και αποτελεσματικό τρόπο. Η διατήρηση και συνεχής βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δράσεις που αναλαμβάνουμε οι ίδιοι μας. Η καθαριότητα στο χώρο της εργασίας μας, στη γειτονιά μας όπως και η προώθηση της ανακύκλωσης και επανάχρησης των συσκευασιών είναι μερικές μόνο δράσεις με ευεργετικά αποτελέσματα για το περιβάλλον. Σίγουρα μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα και, στην κατεύθυνση αυτή, χρειάζεται προσωπική δέσμευση στις αξίες του περιβάλλοντος, ανάληψη πρωτοβουλιών και συνεργασία". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: